De 9 bästa sällskapsspelen för hela familjen under tiden i isolering

de bästa sällskapsspelen för familjen 2020

Coronaisoleringen kan vara utmanande för många som har ett brett socialt nätverk och är vana att fritt kunna träffa andra. Nu är det dock dags att vara osjälvisk och hindra smittspridningen oavsett om du är orolig för din egen hälsa eller inte.

Vi har redan tidigare tipsat om en del bra sysselsättningar för självutveckling under corona-isoleringen. Detta är nämligen det perfekta tillfället att ta tag i sitt liv på allvar.

Vi behöver dock också underhållning i våra liv. Tyvärr är det ofta mer regel än undantag att vi numera isoleringar oss från våra familjemedlemmar även på den punkten. Detta genom att spela på våra mobiler eller konsolspel.

Här har vi tagit fram några sällskapsspel med vilka man kan engagera hela familjen till umgänge. Nu är nämligen också den perfekta tidpunkten att samlas kring gemensamma aktiviteter och ha riktigt roligt tillsammans.

Om ni är intresserade av familjefrågor kan vi också rekommendera att ni besöker en familjesajt där det finns intressanta artiklar gällande de flesta frågor man kan ha om ämnet.

Nu har även de bästa sällskapsspelen för 2020 utsetts. Här har ni vinnarna. Ta även en titt på alla som vunnit utmärkelsen för bästa sällskapsspel genom åren.

9 bästa sällskapsspelen just nu

Här är våra tips på de 9 bästa sällskapsspelen just nu med både nya spel och gamla klassiker som finns på marknaden.

1. Pandemic

bästa sällskapsspel bordsspelen för isolering 2020

Detta känns väl som ett aktuellt bordsspel i dagsläget? I spelet Pandemic kämpar ni mot fyra epidemiska sjukdomar och reser över hela världen för att försöka förhindra smittorna att sprida sig. Här kräva samarbete för att försöka hitta botemedel i tid.

2. Ticket to ride: Europe

de bästa sällskapsspel och bordsspelen 2020

Här kommer ytterligare ett tips för resenostalgikerna. Ticket to Ride: Europe är ett något annorlunda och samtidigt väldigt engagerande brädspel för alla familjemedlemmar. Här skall varje spelare försöka bygga ett nätverk av järnvägsspår, där varje spelare får två resmål att knyta samman med hjälp av järnvägsrutterna på spelplanen.

bästa bordspel sällskapsspel 2020

3. Döden på orientexpressen

bästa sällskapsspel bordsspelen för familjen 2020

Den som följt oss här på Gentlemannaguiden vet att vi har en förkärlek till gammaldags resande, från tiden som man ofta kallar ”The Golden Age of Travel”. Här är ett bordsspel som lockar fram nostalgikern i dig i form av Agatha Christies klassiker Döden på Orientexpressen. Med hjälp av privatdetektiven Archilles Pussots anteckningar skall ni försöka lösa fallet innan Orientexpressen anländer till Konstantinopel.

4. När då då?

bästa sällskapsspel 2020

Sällskapsspelen När då då? är både lärorikt och underhållande. Här kan du briljera med dina historiekunskaper och det är samtidigt en riktigt kul nostalgitripp genom historien. Du skall bilda en tidslinje med 10 olika händelser från tideräkningens början fram tills idag. Det handlar om att sätta händelser, platser, personer eller prylar i rätt ordning. Här behöver du faktiskt inte kunna årtalen, utan bara kunna placera dem i rätt förhållande till varandra.

5. Smart 10

bästa sällskapsspel för smarta

Smart10 är ett spännande och lärorikt spel som är litet och lätt att plocka med sig till olika fester även efter att corona-isoleringen lagt sig. Ett spel som vann guldtärningen år 2017 som årets vuxenspel. Till varje fråga kommer 10 svarsalternativ och ditt mål är att pricka in så många korrekta svar som möjligt.

6. Monopol

de mest klassiska sällskapsspelen

Monopol är ett av världens mest populära sällskapsspel genom tiderna och en klassiker som alla bör ha i sitt hem. Det var The Landlord’s Game som var föregångaren till spelet, ett spel vi skrivit om tidigare här på Gentlemannaguiden. Monopol var dock det spel som fick den riktigt stora kommersiella genomslagskraften och numera finns många olika varianter. Här originalet av spelet.

7. Trivial Pursuit

klassiska sällskapsspel

Trivial Pursuit är ytterligare en klassiker som antingen finns eller funnits i de flesta hem. En frågesportsklassiker som i denna version utformats för hela familjen. I familjeutgåvan kan du spela individuellt eller i lag. Här finns hela 2400 frågor, med 1200 för vuxna och 1200 för barn.

Söker du efter originalutgåvan så hittar du den här.

8. Diamant

bästa sällskapsspel 2020

Diamant blev valt till Årets familjespel 2018 och det är inte så märkligt med tanke på alla roliga funktioner som finns här. En uppdaterad och mer underhållande variant av klassikern Den försvunna diamanten. Diamant är ett roligt äventyr, ett så kallat ”Push you luck” spel med en del strategi med i leken.

9. Planet

årets sällskapsspel 2019

Planet är det sista i raden att utkoras till årets bästa sällskapsspel i kategorin ”årets familjespel”, som det erhåll ifjol. Ett spännande spel i 3D där det handlar om att skapa den mest gynnsamma planeten.

Bygg strategiska kontinenter för att så många djur som möjligt skall ha möjlighet att trivas på jorden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *