Årets kollektioner från Triwa

När vi nu snart sammanfattar år 2016 finns det några märken som mer än andra lämnat starka avtryck efter sig med nya intressanta klockmodeller. Förutom Sjöö Sandström hör definitivt svenska Triwa till denna kategori. Triwa har under året som gått ännu en gång lanserat flera klockmodeller som ett bevis på deras kreativitet gällande material, design och funktion.

Till de modeller som lanserats hör bland annat andra delen av Triwas samarbete med anrika tillverkarna av mässingsprodukter, Skultuna. En modell som gick under namnet Triwa x Skultuna II. Till övriga samarbeten hör även det med Los Angeles-baserade livsstilsmärket Stampd och kollektionen Triwa x Stampd. Till detta kommer även naturligtvis deras helt egna kollektioner för de två säsongerna.

En intressant detalj med Triwas klockor är deras handgjorda läderband som är tillverkade med svenskt ekologiskt läder från det anrika garveriet Tärnsjö. Tärnsjö är ett av få garverier i världen som fortfarande använder sig av vegetabilisk garvring, något som är viktigt ur ett miljöperspektiv. Dessutom får lädret med tiden en naturligt fin patina.

Nedan är några av modellerna från höstens och vinterns kollektion för år 2016.

Vi börjar dock från modellen Sort of Black och varianten Sort of Black Gold Chrono, som kom ut redan för fyra år sedan i samarbete med Rasmus Storm, grundaren av Storm Copenhagen. En klocka med präglade indexmarkörer och mini-urtavlor, som låter guldytan ha huvudrollen och det svarta lyftas fram i detaljerna. Klockan kommer paketerad med två band. Ett svart organiskt behandlat läderband och ett guldfärgat meshband. En av mina absoluta favoriter.

Sort of Gold Black Chrono i guldfärgat mesharmband.

Den ursprungliga modellen av Sort of Black med präglade indexmarkörer i denna hyllningsmodell till färgen svart.

Vi går över till höstens och vinterns kollektion från Triwa och börjar med modellen Pacific Lansen Chrono. En kronograf designad i polerat rostfritt stål med ett brunt organiskt behandlat läderband.

Modellen Ivory Klinga, som är klassiskt tunn och elegant. Framställd i borstat guld och elfenbensvits och matchad med ett guldfärgat meshband.

Modellen Ash Spira, Triwas tolkning av 60-talet med en skandinavisk twist. Klockan är i borstat guld med ett organiskt behandlat läderband.

Ash Klinga, en klassiskt tunn och elegant modell som är framställd i borstat guld, mörkgrå urtavla och svart organiskt behandlat läder. Här tillsammans med ett tunt och elegant armband i mässing för att utveckla en unik patina över tid.

Snow Nevil, Triwas tolkning av den klassiska kronografen. Den kommer i borstat stål, elfenbensvitt, guld och brunt organiskt behandlat läder.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *