Vårens och sommarens snyggaste solglasögon | Herr 2023

snyggaste solglasögon 2022

Solglasögon är en självklar och viktig accessoar till vår- och sommarsäsongen. De är inte enbart viktiga för att skydda ögonen. Rätt solglasögon är också en accessoar som kan lyfta din stil till nya nivåer. Här tar vi fram snygga solglasögon för män våren och sommaren 2023.

Tidigare har vi skrivit om klassiska solglasögon på marknaden. Det finns även många nya modeller av solglasögon där man kombinerat vintagedetaljer med nya stilelement. Ha åtminstone en klassisk modell och skaffa även nya djärva modeller till din vår- och sommargarderob. Det handlar inte enbart om stil. Olika färger på linserna fyller också olika funktioner – som du kan läsa mer om här.

Snygga solglasögon för män vår och sommar 2023

Här tar vi fram snygga solglasögon för män vår/sommar 2023. Det har kommit många nya kreativa modeller ut på marknaden för denna säsong. Längre ner tar vi även fram lite tips vad du bör tänka på när du väljer solglasögon.

Det finns många modeller bland vårens och sommarens modeller av solglasögon 2023 som utstrålar elegans och attityd. Eller vad sägs om uppsättningen nedan?

Här är våra val inför denna vår- och sommarsäsong.

TBD Eyewear – Welt Sunglasses Earth Bio

snyggaste solglasögon för män 2023

TBD Eyewear har några av de absolut snyggaste och mest prisvärda modellerna av solglasögon våren och sommaren 2023. Ovan har du ett par handtillverkade solglasögon med elegant brun sköldpaddsmönstrad båge.

Den något grövre och fylligare bågen ger en snygg vintageinspirerad design som passar många olika ansiktsformen. Dessa är gjorda i bioacetat som är framställd av Mazzucchelli 1849, en italiensk producent specialiserade på högteknologiska polymerer.

Andra modeller av snygga solglasögon för män vår/sommar 2023 från TBD Eyewear som vi kan rekommendera är modellerna Donegal och Pleat. Donegal har en elegant vintageestetik som är helt unik. Med sina breda bågar är det en klassisk modell som håller stilen år efter år. Pleat är en Clip-on modell, där bågen även levereras med transparenta linser utan styrka som kan ersättas med optiska glas.

Eyevan 7285 – 797 Sunglasses Black

snyggaste solglasögon vår sommar 2023

En av de stiligaste och samtidigt också mest unika solglasögonen för våren och sommaren 2023 står japanska Eyevan 7285 för. Med tunna guldfärgade metallskalmar runt eleganta bruntonade nylonlinser är dessa solglasögon bland de snyggaste på marknaden denna säsong.

Det finns också en modell med liknande design, med silverfärgade skalmar och eleganta beiga bågar. Båda är oerhört stiliga solglasögon för våren och sommaren 2023!

Ray-Ban – 0RB4246 Clubround Sunglasses

snyggaste solglasögon vår sommar 2023

En helt ny modell av solglasögon för 2023 är dessa från anrika Ray-Ban. I den nya modellen har man hämtat inspiration från deras två mest klassiska bågar Clubmaster och Round och sammanfört det till en av de snyggaste modellerna av solglasögon på marknaden 2023.

Solglasögon har en stilig båge i sköldpaddsmönstrad acetat med guldpläterad metall som ger en lyxig touch. Modellen finns också med helsvart båge.

Brioni – BR0097S Sunglasses

snygga solglasögon herr 2023

Acetatbågar med metalldetaljer och clip-on solglasögon är definitivt några av de hetaste trenderna för solglasögon våren och sommaren 2023. Här har vi en modell från exklusiva italienska Brioni, med bågar tillverkade för hand i Japan. Även dessa har transparenta linser utan styrka under som kan ersättas med optiska glas.  

Dessa solglasögon har också en breda bågar på sin yttersta spets, vilket gör dem snygga även på personer med rund ansiktsform. Dessa solglasögon blandar stilfullhet med en extravagant twist.

Gucci – GG8040S Sunglasses

solglasögon med attityd vår sommar 2023

En av de stora glasögontrenderna för 2023 är överdimensionerade bågar. Det gäller även bland solglasögon. För dig som vill göra ett statement och visa attityd genom val av solglasögon finns knappast ett bättre val denna vår och sommar.

Modeller som liknar pilotglasögon, men fyrkantig form är framträdande i många kollektioner. Det ger en tydlig retrokänsla som är ytterst stilig till denna vår och sommar. Här har du ett par solglasögon med stora fyrkantiga, gulfärgade metallbågar från Gucci.

Ett par solglasögon med identisk design, men i helsvart, är Frankie TF0735 från Tom Ford. Du hittar även helsvarta bågar i liknande design, men med mer rundade bågar hos Gucci.

Oliver Peoples – O’Malley Sunglasses Transparent

snygga solglasögon herr 2023

Oliver Peoples har några av de snyggaste klassiska modellerna av solglasögon på marknaden. Transparenta och runda bågar är definitivt något att satsa på om du vill ha eleganta solglasögon till våren och sommaren. Dessa solglasögon är tillverkade i Italien med vintageestetik och modern färgskala.

Om du letar efter snygga solglasögon i vintagestil för våren och sommaren 2023 kan vi också rekommendera modellen Sheldrake från Oliver Peoples. Dessa har en tidlös och samtidigt djärv design och har hämtat sin inspiration från Andy Warhol.

Saint Laurent – SL 28 Sunglasses Crystal

snygga blankpolerade solglasögon herr vår sommar 2023

Här har vi ett par unika solglasögon från Saint Laurent. Dessa solglasögon har linser med spegelglas, vilket gör att dina ögon inte syns genom linserna. Dessa är stilrena klassiker, samtidigt som de ger ett modernt uttryck med sina bågar i transparent acetat.

Dessa solglasögon har också en breda bågar på sin yttersta spets, vilket gör dem snygga även på personer med rund ansiktsform. Dessa solglasögon blandar stilfullhet med en extravagant twist.

Ralph Lauren Eyewear – PH4165 Sunglasses

solglasögon 2023

Livsstilsmärket Ralph Lauren har satsat hårt på solglasögon de senaste säsongerna. Dessa solglasögon från Ralph Lauren Eyewear i vintagemodell har brun sköldpaddsmönstrad båge och blåtonade linser samt en näsbrygga som påminner om siluetten från ett nyckelhål.

Det som vi speciellt gillar med modellen är de kraftiga bågarna som ger ditt ansikte en snygg inramning.

Chimi Eyewear sunglasses 02, Tortoise

snygga solglasögon herr

Svenska CHiMi Eyewear har blivit oerhört populära med sina handgjorda solglasögon i lekfulla färger och stilrena bågar under de senaste åren. En av våra favoriter är linjen 02 där du hittar stiliga och tidlösa unisexbågar som passar många olika ansiktsformer.

Det som är unikt med CHiMi Eyewear är också att du hittar något så unikt som matchande bågar och linser i deras linjer. Varför inte satsa på vårens och sommarens trendfärg grönt?

Sammanfattning – Att hitta snygga solglasögon

Precis som när det gäller allt annat inom mode och stil bör man utgå från både sina egna preferenser. En vanlig fråga vid val av solglasögon är också vilka solglasögon som passar ens ansiktsform.

Den viktigaste regeln att följa i dessa fall är att solglasögon bör ha en bredd som åtminstone är lika breda som ditt ansikte. Om du har ett stort runt ansikte skall du undvika små runda modeller på solglasögon. Välj då istället klassiska modeller som Wayfarer från Ray-Ban eller någon av Persols klassiker.

Omvänt gäller om du har ett litet eller smalt ansikte. Då skall du undvika överdimensionerade solglasögon. Välj istället rundade solglasögon från t.ex. Oliver Peoples.

Att tänka på vid val av solglasögon

Varför använda solglasögon?

Bra solglasögon skyddar dina ögon från farliga UV-strålar och hjälper dig att se bättre under vårens och sommarens aktiviteter.

Hur välja solglasögon?

Se framförallt till att solglasögonen är av bra kvalitet och att de är CE-märkta. Då har de ett fullgott skydd mot UV-strålning. Bra passform är också viktigt eftersom det skyddar ögonen från reflexer och bländningar. Se till så att solglasögonen sitter bra på näsan. 

Vilka solglasögon passar mig?

Detta beror både på din hud- och hårfärg, samt vilka kläder du bär. Om du klär dig klassiskt rekommenderar vi klassiska bågar. Samtidigt kan även fräscha och uppseendeväckande färger på bågarna ge din stil ett lyft.

Vilka solglasögon passar min ansiktsform?

Tänk framförallt på proportionerna på ditt ansikte. Om du har ett brett eller runt ansikte bör du se till att skalmarna/bågarna täcker bredden på ditt ansikte. Undvik stora modeller på solglasögon om du har ett smalt eller litet ansikte.

Varför finns olika färger på linser hos solglasögon?

Olika färger på linserna har olika egenskaper. Om du vill ha ett en färg på linserna som passar i de flesta väder är grönt glas att föredra. Denna ger korrekta färger och tydliga kontraster under de flesta aktiviteter och väder. Bruna glas är också populära eftersom de ger en varm och behaglig färgton.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *