Hollywoodstjärnan Ashton Kutcher vill få fler att dricka vatten – går in som investerare i air up

air up vattenflaska sverige

Efter en framgångsrik lansering i Sverige tidigare i år ska air up nu ta nästa kliv och lansera i USA. I samband med detta går Hollywoodstjärnan Ashton Kutcher in som investerare i foodtech-bolaget. air ups banbrytande teknologi gör att vanligt vatten smaksätts enbart genom doft och med backningen från stjärnan vill bolaget nu göra vanligt kranvatten till det mest attraktiva valet för amerikaner.

Tidigare i år lanserade air up med framgång sin unika teknologi i Sverige. Nu stundar en USA- lansering och i samband med detta har skådespelaren och entreprenören Ashton Kutcher gått in som investerare i bolaget, med förhoppning om att fler ska upptäcka hur lukt kan smaksätta det vatten vi alla behöver.

– Som investerare är jag ständigt på jakt efter möjligheter att samarbeta med banbrytande företag som engagerar mig – inte bara ur ett affärsperspektiv utan också ur ett konsumentperspektiv. Utöver varumärkets revolutionerande teknik var mitt beslut att stödja företaget också personligt; air up har blivit ett dagligt inslag hemma hos oss, säger Ashton Kutcher.

Med lukt som smaksättning

air up teknologi smaksättning av vanligt vatten

Tack vare en kombination av neurovetenskap och design har air up lyckats skapa ett helt nytt sätt att konsumera vatten som är enkelt, miljövänligt och naturligt – nämligen att smaksätta vatten genom doft, helt utan artificiella tillsatser och socker. Fenomenet med doftbaserad smak kallas retronasal lukt, i princip att smaka med näsan.

Närmare 80% av vår smakupplevelse är baserad på doft och air up utnyttjar den biologiska retronasala doften för att ”lura” hjärnan att tro att doft är smak.

Mer vatten åt folket

teknologi som smaksätter vanligt vatten

En ny studie visar att 75% av amerikaner är kroniskt uttorkade. Med intåget på den amerikanska marknaden vill air up göra vatten till det enklaste och mest attraktiva valet för amerikaner.

– Jag blev fascinerad av den djupgående forskningen, vetenskapen och ingenjörskonsten som används för att förändra smakupplevelsen, och efter att ha upplevt det själv insåg jag att air up var något briljant på spåren. Nu när varumärket kommer till USA tror jag att amerikanska konsumenter kommer att älska det, fortsätter Kutcher.

Investeraren Guy Oseary tilltalades av air ups innovativa styrka när det kommer till att få fler att dricka vanligt kranvatten:

– Jag investerade i air up på grund av deras innovativa, hållbara inställning till att förändra hur människor konsumerar vatten och upplever smak – i detta fall enbart genom doft, säger Guy Oseary.

doftkapslar för vattenflaska

air up består av en återanvändbar vattenflaska samt doftkapslar gjorda av 100% naturliga aromer från frukt, växter och kryddor.

Läs mer: Ny kollektion av maskiner för kaffeälskare

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *