Auktionsrekord i Norden – klockor klubbades för över 11,4 miljoner

auktionsrekord kaplans klockkvalite

Igår klubbades Klockkvaliten på Kaplans, vårens auktion för exklusiva klockor och ur. Auktionshuset kan nu stoltsera med ett nytt nordiskt rekord för klockauktioner med ett slutvärde på över 11,4 miljoner.

Det är många som söker efter kvalitetsklockor som studentgåvor eftersom det är något som kan gå från generation till generation utan att förlora sitt värde. Auktioner är ett utmärkt tillfälle att hålla koll på de exklusiva klockmärken och modeller som bäst håller andrahandsvärdet på marknaden. Familjeföretaget Kaplans grundades 1946 och har sedan start varit ledande inom auktioner och verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror som klockor, smycken, ädelstenar och mode. Klockkvaliten sändes live från auktionssalen på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 där Kaplans är beläget.

Stort intresse för vårens klockauktion på Kaplans

Redan innan auktionen startade var intresset överväldigande för de exklusiva klockorna som alla har handplockats till vårens upplaga av Klockkvaliten. Auktionen bestod av 98 klockor som sammanlagt klubbades för 11 492 300 SEK – vilket slår det gamla nordiska rekordet som var på 9,8 miljoner.

Det är helt fantastiskt att vi på Kaplans får förmånen att auktionera ut objekt av denna kaliber. Så här efter auktionen känner jag mig otroligt rörd och tacksam över att få vara del av ett sådant proffsigt team av medarbetare och kollegor på Kaplans. Det här auktionsrekordet är det största jag varit med om i min karriär”, säger Georgios Batselas, Chef för Kaplans Klockvärdering.

richard mille lyxklocka

Auktionen erbjöd både samlaren och den trendiga klockkonnässören välrenommerade klockmärken som Richard Mille, Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin Rolex m.fl. Gårdagens miljonnotering blev Richard Milles RM029 i rosa guld som klubbades för 1 140 000 kronor.

vintageklockor samlarklockor auktioner

Den mest spektakulära och uppmärksammade budgivningen stod den förhandstippade NOS-klockan för, auktionsnummer 24, Longines Flyback som klubbades för 390 000 SEK (utropspris 95 000 SEK.)

Det kan också konstateras att Patek Phillippes Nautilus är en eftertraktad dyrgrip på marknaden. Auktionsnummer 67 en Nautilus med Ref nr. 5711/1A-010 i stål klubbades för 730 000 kronor, medan auktionsnummer 2 en Nautilus i guld/stål såldes för 245 000 kronor. Bland övriga modeller som såldes för höga priser märks flera olika Rolex-klockor.

Här kan ni se resultaten från Klockkvaliten på Kaplans.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *