Guide till de bästa afterski-orterna för påskledigheten

bästa afterski-orter påsk

När det gäller skidsemestrar har Norden verkligen allt: världsberömd längdskidåkning, unika möjligheter att upptäcka norrsken och ett stort utbud av ställen att bo på. Nu när restriktionerna släppt är det också många som bokat skidresor till påsken, istället för att äta påskägg i hemmamiljö.

För vissa är höjdpunkten under skidsemestern offpiståkning i färsk pudersnö, för andra handlar det om tidiga mornar med manchester i pisten. Sen finns de som är mer intresserade av vad som händer efter att liftarna stängt. 

Bästa afterski-orterna för påsken 2022

bästa afterski-orter påsk 2022

Efter en lång dag i backarna är törstiga skidåkare mer än redo för en efterlängtad afterski. Hotels.com® listar några av de bästa ställena där du kan avnjuta en iskall öl (eller en Jägerbomb) och dansa loss till de bästa afterski-klassikerna. Det råder inga tvivel om att vi saknat skidåkningen och den oslagbara atmosfären på afterski-barerna.

Sedan Norden började öppna upp igen i februari har svenska sökningar på Riksgränsen ökat med nästan 50 procent, sökningar på Hemsedal med nästan 20 procent och Levi såg den största ökningen med sökningar upp över 60 procent*. 

Här är favoriterna bland bästa afterski-orter för påsken 2022:

Hotell Fjällgården Åre

bästa orterna för afterski 2022

Loved By Guests rating 9.0

Sveriges bästa skidort Åre lockar turister från hela världen med sitt nattliv och fantastiska restauranger. Hotel Fjällgården erbjuder ski-in/ski-out, stans bästa afterski och en oslagbar utsikt över fjället och dalen!

Svenskarna kan knappt vänta på att få återvända till Åre och Hotell Fjällgården. Hotels.com såg en ökning med nästan 30 %** på hotellet i februari-mars 2022 jämfört med december 2021 – januari 2022.

Hotell Fjällgården Åre är tillgängligt för bokning från 1490 SEK per rum och natt¥.

Fyri Resort Hemsedal, Hemsedal

bästa platserna för afterski påsken 2022

Loved By Guests rating 8.4

Norges egen pärla Hemsedal slutar aldrig att förvåna. Den berömda skidorten har verkligen allt, och det blev ännu bättre under 2020 när Fyrí Hotel öppnade. Hotellet kombinerar ett lyxigt boende med en fartfylld afterski, mitt i Hemsedals magiska natur. 

Fyri Resort Hemsedal är tillgängligt för bokning från 1581 SEK per rum och natt¥.

Levi Hotel Spa, Levi

bästa orterna för after ski påsk 2022

Loved By Guests rating 8.4

Omåttligt populära Levi är en mycket snösäker semesterort som erbjuder ett brett utbud av olika aktiviteter. Levi Hotel och Spa erbjuder allt en skidåkare behöver och ligger bara ett stenkast från Levis bästa afterski, Vinkkari.

Enligt Hotels.com såg det populära Levi Hotel Spa en svindlande ökning av sökningar med över 100 procent under de två senaste månaderna jämfört med de två tidigare månaderna**.

Levi Hotel Spa är tillgängligt för bokning från 1285 SEK per rum och natt¥.

PETE – Alpine Boutique Hotel, Sankt Anton

Loved By Guests rating 10.0

Afterskin i St. Anton är känd som en av de bästa i hela Europa. Efter en lång dag i backen kan du återhämta dig på PETE – Alpine Boutique Hotel, ett lyxhotell beläget bara några minuter med taxi från den legendariska Afterskin Mooserwirt där du kan dansa loss ordentligt.

PETE – Alpine Boutique Hotel är tillgängligt för bokning från 4680 SEK per rum och natt¥.

Hotel Riksgränsen, Riksgränsen

hotell riksgränsen

Loved By Guests rating 7.0

Hotel Riksgränsen är go-to-platsen för alla ski bums som vill maximera sin vistelse. Hotellet ligger nedanför bergstopparna, precis intill skidliften och tågstationen. Hotellet erbjuder också den bästa afterskin i stan med utsikt utöver de storslagna landskapsvyerna.

Hotel Riksgränsen är tillgängligt för bokning från 1030 SEK per rum och natt¥

*Enligt svenska sökningar på områdena Riksgränsen, Hemsedal och Levi på Hotels.coms hemsida mellan 7 december 2021 – 4 februari 2022 och 5 februari 2022 – 5 april 2022.

**Enligt svenska sökningar på Hotel Fjällgården Åre och Levi Hotel Spa på Hotels.coms hemsida mellan 7 december 2021 – 4 februari 2022 och 5 februari 2022 – 5 april 2022.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *