Bäst champagne till sommaren – Drick bubbel som en kunglighet

bästa champagne för sommaren 2022

Hur väljer du vilket vin du ska köpa inför helgen? Kanske köper du ditt vanliga favoritvin, utgår från maten du ska äta, eller har fått tips från kollegan. Om du någon gång undrat vilket bubbel din favoritkändis dricker har The Wine Company här samlat en lista som kan inspirera dig att hitta bästa champagne för sommaren. Kanske finner du en ny favorit!

Bubbel fortsätter vara en stark trend och blir alltmer populärt att avnjuta vid mer vardagliga tillfällen, samt i kombination med mat. För dig som vill hoppa på bubbel-trenden kan du nu ta inspiration från drottning Elisabeth och andra stora kändisar. Ett utmärkt tillfälle för att sätta lite extra guldkant på vardagen samtidigt som du testar någonting nytt.

Läs mer: Ny bok om champagne

Bubbla som en Hollywoodstjärna

Trots att Sarah Jessica Parker kanske främst associeras till Sex and the City och drinken Cosmopolitan, så har hon även släppt sitt eget vin. Specifikt ett fräscht rosébubbel med fruktig sötma av jordgubbar och rosor. Inspireras av Sarah Jessica Parker och testa Brilla Prosecco Spumante Rosé, en rosé-prosecco som är frisk, ungdomlig och mycket fruktig.

Rosé-prosecco med dess friska och fruktiga smaker passar extra fint ihop med chark och krämiga, milda ostar.

Hitta rätt toner med musiken

”Jay-Z advises you, the listener, that this song is so classy that you had better learn how to pronounce the very expensive French Champagne he is sipping” är texten till en av Jay-Zs välkända låtar.

Möjligtvis lite mer prisvärd än Jay Zs väldigt dyra Champagne rekommenderar vi att du övar på att uttala Champagne Sophie Baron Grande Réserve samtidigt som du häller upp ett glas till dig själv.

Med friska smaker av frukter som päron, plommon och citrus passar den torra och friska champagnen väl till fisk och skaldjur. Testa gärna Champagne Sophie Baron Grande Réserve tillsammans med exempelvis gös eller hummer.

Smaksätt med stil

Om du skulle vilja ha en enkel men god drink på bubbel så är Aperol Spritz utmärkt för att släcka törsten på en varm sommardag. Åtminstone om du frågar Benedict Cumberbatch, som vid flera tillfällen uttryckt hur mycket han älskar Aperol Spritz. För att lyckas med drinken rekommenderar The Wine Company att du använder dig av Ponte Prosecco Spumante Extra Dry, som passar utmärkt till Aperol Spritz.

Spanska toner med superstjärnan

När Rihanna fick frågan om vad hon dricker för vin svarade hon ”whatever matches with my outfit”. I stället för att se vinet som en accessoar rekommenderar vi att du i stället fokuserar på dess goda smak. Men varför inte dra på dig en krispig vit outfit och dricka en fruktig, ungdomlig cava med inslag av äpplen och citrus till?

Ett exempel är den spanska cavan Marqués de Sandoval Cava Reserva. Den som uppskattar mousserande viner har säkerligen koll på att kvalitetskraven på spansk cava är lika höga som på champagne. Fortsätt med det spanska temat och laga tapas med vitlöksstekta räkor som passar utmärkt till.

Skåla som en drottning

Den heliga treenigheten av de klassiska druvsorterna chardonnay, pinot meunier och pinot noir är enligt drottning Elisabeth framgångskonceptet för bra champagne. Gå i Elisabeths fotspår och testa Champagne Pommery Royal med lätta och friska fruktaromer.

Hur drottning Elisabeth avnjuter sin champagne lämnar vi osagt, men vi rekommenderar att du avnjuter den tillsammans med färska skaldjur eller någon mild och mjuk ost.

Fyra rekommendationer på champagne

bästa champagne sommaren 2022

Conte Amato Frizzante Rosato, Italien

Denna rosé frizzante har en livlig doft av mogna sommarfrukter som hallon och sura körsbär. Vinet har små, fina bubblor, är lätt och utlovar en harmonisk, okomplicerad dryckesupplevelse. Det förgyller vilken sommarkväll som helst som en aperitif på terrassen eller en frisk menystart till kalla förrätter!

Pris: 99kr Artikelnr.: 5376404

Champagne Sophie Baron Grande Réserve, Frankrike

En utsökt champagne som tolkar den här globalt unika drycken på bästa sätt. Endast viner av finaste Réserve-kvalitet har använts och förenats till en enastående Cuvée. Den fina, kvardröjande moussen och den mogna smaken är ett bevis på den framstående kvaliteten!

Pris: 249kr Artikelnr.: 3155861

Marqués de Sandoval Cava, Spanien

Söder om Barcelona ligger regionen Penedès med sina krithaltiga kalkstensjordar. Härifrån kommer Spaniens berömda mousserande vin cava som framställs genom traditionell flaskjäsning. Marqués de Sandoval är en klassisk cava som bjuder på friska och fruktiga aromer av kvitten, mogna äpplen och citrusskal. Det är elegant med en fint pärlande struktur och en lång eftersmak!

Pris: 119kr Artikelnr.: 5439280

Champagne Pommery Royal, Frankrike

Pommery Brut Royal är närmast perfekt med sin fint pärlande mousseux. Doftens intensiva aromer väcker en omedelbar längtan efter mer. Även i gommen är upplevelsen lätt och frisk med rena fruktaromer. En livlig och elegant champagne från ett av regionens mest renommerade hus.

Pris: 395kr Artikelnr.: 1529561

Läs mer: Konnässören som vill sudda bort snobbstämpeln kring champagne

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *