Dysons första dammsugare med laserteknologi blottar dolt damm i hemmet

bästa dyson dammsugare 2021

I dessa tider är ett rent hem viktigare än någonsin – och det är nu lättare att uppnå med Dysons nya sladdlösa dammsugare. Dyson V15 Detect omdefinierar betydelsen av en grundlig städning genom att blotta dolt damm så litet som 10 mikroner. Den är även utrustad med en akustisk piezoelektrisk sensor som kan visa vad som dammsugits upp. 

Här har vi den ultimata julklappen 2021! Om du frågar din partner vad det bästa städredskapet är, så är sannolikheten stor att Dysons dammsugare finns med bland alternativen. Såpass populära har Dysons sladdslösa dammsugare blivit de senaste åren. Och nu har Dysons hittills mest avancerade dammsugare lanserats på marknaden!

Dyson V15 Detect – Den tekniskt mest avancerade dammsugaren någonsin

bästa dammsugare från Dyson 2021

Den nya dammsugaren är utvecklad av ett internationellt team bestående av 370 ingenjörer, använder en Dyson Hyperdymium-motor som genererar en sugkraft upp till 240 airwatt och en femstegsfiltration som fångar 99,99% av dammpartiklar ned till 0,3 mikroner för en kraftfull djupstädning.

Produkten är en del av en helt ny serie Dyson-dammsugare som passar olika typer av städbehov i olika hushåll och bidrar till att skapa hygieniska hem nu när 6 av 10 städar mer än någonsin tidigare.

Som ingenjörer är vårt jobb att lösa dagliga problem, och det senaste året har skapat många nya sådana som en följd av mer inomhustid. Vi städar oftare och försöker desperat bli av med det extra dammet så att vi kan känna oss säkra på att våra hem är ordentligt rena, säger James Dyson, grundare och chefsingenjör. 

Anpassad laserteknologi

bästa dyson dammsugare 2021

Dysons senaste dammsugare använder anpassad laserteknologi för att blotta dolt damm med en integrerad diod-laser i städmunstycket som är precist placerad på en 1,5 graders vinkel, 7,3 mm från marken, för att skapa den bästa konstrasten mellan damm och golv.

Dammsugaren avlägsnar, mäter och räknar dessutom partiklarna 15 000 gånger i sekunden med en akustisk piezoelektrisk sensor som konverterar vibrationer till elektriska signaler. Storleken och antalet partiklar som sugits upp visas på en LCD-skärm på baksidan av dammsugaren.

Precist vinklad laser i städmunstycket

bästa dyson dammsugare med laserteknologi 2021

Dyson har utformat laserteknologi för damm för att försäkra dig om att ditt hem har städats på djupet. Med en precist vinklad laser integrerad i städmunstycket blottas de partiklar du normalt inte kan se.  

Idén uppkom när en Dyson-ingenjör la märke till att luftburna partiklar i hemmet blänkte i solen. Man började forska kring hur detta kunde appliceras på dammet som är osynligt i våra hem. Teamet experimenterade med laserstrålar i labbet och en ny lösning föddes.

Dysons ingenjörer integrerade en grön diod-laser – utvald för sin förmåga att generera den bästa kontrasten – i Dysons Slim Fluffy-städmunstycket och placerade den på en 1,5-graders vinkel, 7,3 mm från marken. Det innebär att dolt damm på golvytan som ögat annars inte kan uppfatta, kan upptäckas och avlägsnas. 

Piezosensor

bästa dammsugare 2021 dyson laserteknologi

Utifrån förståelsen att människor värderar hygieniska hem mer än någonsin satte Dysons ingenjörer i gång att utveckla en teknologi som gör det möjligt att mäta dammet som upptäcks och se det på en LCD-skärm i realtid för ett vetenskapligt bevis på en grundlig städning. 

En akustisk piezoelektrisk sensor har integrerats i dammsugaren. Kolfiberfilament i städmunstycket fångar mikroskopiskt små partiklar som mäts och räknas upp till 15 000 gånger i sekunden. Dammet sugs in i dammsugaren och möter den piezoelektriska sensorn i öppningen till behållaren och de pyttesmå vibrationerna konverteras till elektriska signaler. Dammets storlek och antal visas på den inbyggda LCD-skärmen så att användaren kan se hur mycket damm dammsugaren har avlägsnat, samt de olika storlekarna på partiklar – allt för att leverera vetenskapligt stöd för en grundlig städning. 

Dammsugaren har designats så att den automatiskt ökar sugkraften när de kommer över en stor mängd damm. Detta sker i autoläge, när piezosensorn avläser höga koncentrationer damm och sugkraften triggas reaktivt för att automatiskt öka i kraft. När dammnivåerna normaliseras reduceras sugkraften till tidigare nivåer. 

Antitrasselteknologi

Dysons ingenjörer ville lösa problemet med att hår kan fastna i borsten i städmunstycket. Detta är en vanlig utmaning för många dammsugare, så Dyson utvecklade en ny koniskt formad borste med antitrasselfunktion som för bort hårstrån och in i behållaren. Detta motverkar att hår viras runt borsten. Dysons ingenjörer omarbetade vinkeln på munstyckets borst för att säkerställa att krafttrycket inte skulle leda till hårtrassel. Funktionen är designad för hår från djur och människor och testad på flera olika hårtyper. 

Dysons kraftfulla V15 Detect High Torque-städmunstycke motverkar trassel – munstycket har nu 56 tänder, utformat som en kam och är gjorda av polykarbonat. De små tänder motverkar trassel och avlägsnar hår automatiskt – så att du slipper. 

Filtrering

bästa dyson 2021

Dyson V15 Detect har Dysons avancerade femstegsfiltreringsteknologi som fångar in 99,99 procent av dammpartiklar, så små som 0,3 mikroner, för att avge renare luft. Dysons cyklonteknologi separerar effektivt damm och smuts från golv och ytor och eftersom maskinen är helt tät läcker det inte tillbaka ut i våra hem. 

Dyson V15 Detect Absolute finns nu att köpa från på dyson.se. Rekommenderat cirkapris är 7 190 SEK. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *