9 julklappstips för mannen

Julen närmar sig med stormsteg och det börjar snart bli dags att söka hitta presenter till nära och kära. Här tipsar vi om några riktigt manliga julklappar till julen 2019.

Enligt en undersökning som Ferratum gjort visar att 21 procent av familjerna globalt planerar att öka sina utgifter för julhelgen jämfört med föregående år, 38 procent planerar att spendera mindre och 42 procent kommer att behålla samma utgiftsnivå som förra året. I år lägger vi i Sverige 18 procent av vår disponibla inkomst på julfirandet – med en tydlig trend att vi väljer att handla allt mer på nätet. Av tjugo länder är Sverige topp tre när det kommer till att handla julklappar på nätet, en ökning sedan förra året.

Julklappar för mannen

Det är inte en alldeles enkel uppgift att välja julklappar för mannen, oavsett om det gäller ens pappa, goda vän eller livspartner. Misströsta inte, här finns all den hjälp du behöver om du har brist på tid och idéer gällande julklappar.

Nedan är några tips på bra julklappar för mannen denna jul:

1. Kompletta Rakkitt

 Då det gäller rakning med kniv finns här ett så kallat ”begynnelseset” som går under namnet Shave Kit Total med allt man behöver för att komma igång. Även i övrigt är så kallade rakset rätt säkra kort då det gäller att uppvakta de mest manliga av män. Med underbara, manligt doftande raktvålar och fina verktyg finner man lätt vägen till mannens hjärta.

2. Skovårdskit

skoputs julklappar för mannen

Det är många män som glömmer att ge skorna den kärlek de förtjänar. I detta skoputsset som kommer i en elegant trälåda finner du allt du behöver för att hålla dina skor i fint skick.

lyxig skovård trälåda

Här ett riktigt lyxigt skovårdskit från Loake 1880 i samarbete med Saphir. Här är ett kit som fyller de flesta behoven för vård av handgjorda skor och är en idealisk gåva till mannen som uppskattar hantverk och kvalitet.

3. Tyngdtäcke

tyngdtäcke som julklapp

Tyngdtäcket är en av storsäljarna till denna jul. Zenkurus tyngdtäcke ger ett mjukt tryck över hela kroppen och hjälper kroppen att slappna av så att du sover bättre. Hos Coolstuff finns även många andra fyndiga julklappar för mannen som har allt.

4. Humoristiska julklappar

humor i julklapp

Om du vill hitta fyndiga och humoristiska julklappar till mannen är Partykungen platsen för dig! Här finns många olika alternativ där endast fantasin sätter gränser.

5. Penna med gravyr

penna med gravyr

En penna med gravyr är en ytterst personlig julklapp som med stor sannolikhet uppskattas hos de flesta. En reservoarpenna är både stilig och annorlunda, men även kulspetspennor är säkra kort tack vare deras mångsidighet.

6. Redskap för kocken

julklappar för hemmakocken

För hemmakocken finns många alternativ av kvalitetsverktyg till köket, med allt från knivar, kokbok till förkläde och stekpannor.

7. Fyndiga och smarta julklappar

glasögonhittare julklapp

Smartasaker är sajten för den som söker efter smarta, funktionella, finurliga, praktiska och innovativa prylar. Här hittar du smarta problemlösare och roliga presenter som förenklar och förgyller vardagen. Hit hör bland annat denna glasögonhittare med vilken du kan få hjälp att hitta glasögonen med hjälp av telefonen.

8. Roliga prylar

nattlampa för toaletten män

Ytterligare ett tips för den som söker efter fyndiga och roliga julklapper till mannen som verkar ha allt är att titta in hos Roliga Prylar. Här finns samlat en mängd olika prylar som kan underlätta vardagen för mannen. Bland annat denna nattlampa för toaletten som hjälper mannen att hitta rätt utan att behöva tända upp hela badrummet. Den är ljuskänslig och tänds endast när det är mörkt. Dessutom är den rörelsestyrd och tänds automatiskt när du kliver in i badrummet.

9. Lyxiga tändare

Även bland accessoarer som tändare finns det några märken som är mer klassiska än andra. Dit hör bland andra de svåråtkomliga tändarna från Alfred Dunhill och Cartier. Även franska S.T. Dupont är ett märke som är värt att utforska ifall man vill ha en exklusiv tändare som julklapp. Satsa då gärna på gravyr för att göra gåvan personligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *