Eurocave Royale – Världens bästa vinskåp?

bästa vinkylskåp

Eurocave uppfann vinkylskåpet redan 1976 och har sedan dess jobbat hårt för att ta fram nya avancerade modeler. Den senaste toppmodellen från det franska märket heter Royale – en modell som Eurocave själva kallar världens bästa vinkylskåp. Ett vinkylskåp som både är stiligt och laddat med funktioner för att förvara dina viner optimalt.

Vi har tidigare skrivit om hur man förvarar viner och bygger vinkällare utifrån en informationsbroschyr som franska organisationen Comité National de Propagande en Faveur du Vin bifogade bland annat med svenska etikettböcker under 1930-talet – med målsättningen att öka kunskapen och intresset för franska viner. Idag är intresset större än någonsin för viner och till detta hör i allra högsta grad hur man förvarar viner på bästa sätt.

Alla har inte möjlighet att bygga en hel vinkällare, men de flesta har möjlighet att köpa sig ett vinkylskåp. Dessa finns nämligen i alla möjliga storlekar.

Det exklusiva vinkylskåpet EuroCave Royale

bästa vinkylskåp design

EuroCave Royale är en imponerande skapelse. Här finns plats för förvaring av hela 122 flaskor av Bordeaux-typ och 2 magnumflaskor. Vinkylskåpet är skapat för att efterlikna förhållandena i en naturlig vinkällare så mycket som bara är möjligt. Det har gjorts genom en rad av innovativa tekniska lösningar.

bästa vinkylskåp lyxiga

Vinkylskåpet har en konstant temperatur på 12 grader och Eurocaves patenterade Hygrocontrol-system som garanterar en luftfuktighet på exakt 70%. Dörren på skåpet filtrerar också bort 99% av skadligt UV-ljus. Det finns också ett kolfilter som rensar luften inne i skåpet – allt för att säkerställa att du kan förvara alla dina dyraste drycker inne i skåpet.

bra vinkylskåp 2021

Snygg och prisvinnande design

År 2018 vann Royale utmärkelsen ”High Design Quality” i erkända Reddot Award. Det som utmärker designen är bland annat Eurocaves smarta hyllkoncept kallat ”Main du Sommelier” elller Sommelierens hand – något ger dina flaskor optimalt skydd. Royale har också ett elegant LED-ljus på alla hyllor, som finns i två olika färger – Red Earth eller Mineral Grey.

snygga vinkylskåp

Ett vinskylskåp som tål att visas upp

Ett vinkylskåp av denna kaliber förtjänar ett synlig plats i hemmet. Vi har tidigare sammanställt en guide om inredning för män. Här har du ytterligare en både snygg och exklusiv inredningsdetalj om du är en riktig finsmakare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *