Skåla in 2022 med en lyxig Sparkling Margarita

bästa margarita drinkrecept nyår 2021

Efter dagar av julfirande och julmat närmar sig nu det nya året med stormsteg. Cointreau delar därför nu med sig av ytterligare ett härligt recept, denna gång en bubblande Sparkling Margarita. Perfekt att skåla in det nya året med!

Recept Sparkling Margarita

bästa margarita recept nyår 2021

Du behöver:

  • 2 cl Cointreau
  • 1 cl Licor 43
  • 3 cl tequila
  • 2 cl limejuice
  • 1 skopa is
  • Valfritt mousserande vin

Så här gör du:

  1. Mät upp samtliga ingredienser i en blender och mixa till du får en slushig konsistens.
  2. Häll upp Margarita-slushen i ett coupetteglas.
  3. Toppa upp drinken med det mousserande vinet i samband med servering och skåla in det nya året.

Om drinken Margarita

drinken margarita historia och recept

Cafe Royal Cocktail Book (du kan läsa den i sin helhet på länken) från 1937 innehåller ett recept på en Picador där man använder samma koncentrationer av tequila, triple sec och limejuice som en margarita. En av de tidigaste berättelserna handlar om att margaritan uppfanns 1938 av Carlos ”Danny” Herrera på hans restaurang Rancho La Gloria, halvvägs mellan Tijuana och Rosarito, Baja California. Den var skapad för den före detta Ziegfeld-dansösen Marjorie King, som var allergisk mot många spritdrycker, men inte mot tequila.

Denna historia berättades av Herrera och även av bartendern Albert Hernandez, känd för att ha populariserat en margarita i San Diego efter 1947 på restaurangen La Plaza i La Jolla. 1992 avslöjades historien av San Diego Reader.

En annan berättelse är att cocktailen började på det legendariska Balinese Room i Galveston, Texas, där bartendern Santos Cruz 1948 skapade margaritan för sångerskan Peggy Lee. Han uppkallade den förmodligen efter den spanska versionen av hennes namn, Margarita.

margarita historia
Decemberupplagan av Esquire från 1953, som du kan läsa i sin helhet vid denna länk.

Den första kända publiceringen av ett Margarita-recept var i decembernumret 1953 av Esquire. med ett recept som krävde ett uns tequila, en skvätt triple sec och saften från en halv lime eller citron. Ett recept på en tequilabaserad cocktail dök först upp i boken My New Cocktail Book av G. F. Steele från 1930. Utan att nämna något specifikt recept eller uppfinnare nämns en drink som kallas Tequila Daisy i Syracuse Herald redan 1936. Margarita är spanska för Daisy, som är ett smeknamn för Margaret.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *