Hetaste trenden inom herrmode – Klädvård

bästa produkter för klädvård

Modebranschen är i konstant förändring och vi ser ett allt större intresse för klassiskt herrmode och hantverket bakom plaggen. Parallellt med detta har vi också kunnat se ett allt större fokus på hållbarhet. Det gäller i allt från produktion, förpackningar och leveranser till konsumtion och återvinning. Här tar vi fram de bästa produkterna för klädvård just nu – produkter som är ett måste för alla som bryr sig om sina kvalitetskläder.

En viktig hållbarhetsaspekt inom herrstil är klädvård. Rätt klädvård kan förlänga plaggens livslängd, så att de bibehåller färg och form över längre tid. Klädvård bidrar även till minskad konsumtion. Bland de hetaste trenderna inom herrmode är definitivt klassiskt, hållbart och tidlöst herrmode tillsammans med klädvård.

Bästa produkterna för klädvård

bästa produkter för klädvård

Under de senaste åren har vi kunnat se en rad lanseringar inom klädvård. Utvecklingen är väldigt snabb inom området och för den som värdesätter sin garderob är det värt att satsa en slant på högklassiga produkter för klädvård.

Nedan hittar du de bästa produkterna för klädvård.

Billiga ångskåp för kläder

Det finns ett stort intresse för ångskåp för kläder just nu. Det är inte så märkligt med tanke på alla fördelar som finns med att använda sig av dessa produkter för klädvård. Med hjälp av ett ångskåp till hemmet kan du förlänga livslängden på dina kläder och minska antalet maskin- kemtvättar.

En stor fördel med just detta ångskåp är att det är portabelt. Det är enkelt att flytta från rum till rum, vilket gör det speciellt praktiskt om du bor på liten yta. Det går även att förvara den under sängen när du vecklat ihop den. Hamilton Beach Steam & Dry Styler är perfekt för dig som vill ta hand om dina dyra kavajer och kostymer på bästa möjliga sätt!

Här är en instruktionsvideo om ångskåpet.

Handsteamern – praktisk för hemmet och för resor

bästa produkterna för klädvård

Innan vi går över till en mer professionell variant av ångskåp tar vi här fram några förmånligare varianter av klädvårdsprodukter för hemmet. Svenska Steamery är definitivt en av de som tar fram de bästa produkterna för klädvård på marknaden just nu.

handsteamer för kläder

En fantastisk innovation som blivit väldigt populär för klädvård är handsteamern från Steamery. Detta är effektiv och lättanvänd steamer som fungerar på de flesta typer av material. Den är lätt och behändig att ha i hemmet eller ta med på resan.

De senaste åren har flera nya modeller av handsteamern lanserats och senast kom hybridsteamern Cirrus No.3 Iron Steamer ut på marknaden. En hybrid mellan ett strykjärn och en steamer.

Professionell steamer för hemmet

bästa produkterna för klädvård

Här har vi en större professionell steamer från Steamery som fungerar på alla typer av material, förutom läder och mocka. Den är minimalistisk och alltså idealisk för hemmabruk. 

Den tar bort skrynklor, ytlig smuts och ofräscha lukter. Här finns också galge, värmehandske och avtagbart bortsmunstycke. Det finns olika effekter 1750 W eller 900 W, för skira eller tjocka tyger. Den har en stor 1,8 liters vattentank som ger 60 minuter kontinuerlig ånga.

Proffsig noppborttagare

effektiv noppborttagare

Genom att använda dig av noppborttagare kan du fräscha upp många gamla och välanvända plagg. I slutet av 2021 kom produkten Pilo No. 2 Fabric Shaver ut på marknaden. Det är en både snygg och effektiv noppborttagare som har hela sex precisionsblad, vilket gör den till en av de absolut bästa på marknaden. Den tar snabbt bort ludd och noppor från både kläder och hemtextilier – allt för att få dem att se som nya ut igen.

Använd rätt tvättmedel för kläderna

bästa produkterna för klädvård

Ett vanligt misstag många gör när de tvättar sina kläder är användning av fel tvättmedel. Det är oerhört viktigt att du använder tvättmedel som är ämnade specifikt för de kläder du tvättar. Tvätta mörka och ljusa plagg skilt och använd också skilda tvättmedel för vittvätt och mörka plagg.

Nämnda Steamery har högklassiga tvättmedel som är framtagna för att behålla plaggens färg, utan att kompromissa med de smutsborttagande och bakteriedödande egenskaperna. Vi kan också rekommendera Steamerys Stain Remover om du vill ha en effektiv fläckborttagare.

Skjortgalge i cederträ

bästa produkter för klädvård skjortgalge i cederträ

Cederträ är ett utmärkt material för klädvård. Från The Art of Cleaning hittar du en mängd produkter i cederträ. En skjortgalge i väldoftande cederträ ger kläderna får en svag väldoft. Cederträ skyddar även mot ohyra som till exempel silverfiskar, mal och pälsänger.

Denna galge är tillverkad av 100% Cederträ. Det är ett icke-utrotningshotat träslag och ett träslag som även används hos traditionella humidorer. Den är nämligen dessutom är en utmärkt fuktreglerare.

LG Styler – det smarta ångskåpet

ångskåp för kläder

Det kanske intressantaste av alla innovationer som kommit fram under de senaste åren är LG Styler från LG. Detta är ett smart ångskåp som lanserades för första gången 2018.

Ångskåpet fräschar snabbt och enkelt upp de flesta plagg och tar även bort skrynklor och allergener. Den har också en byxpress i dörren och kan också användas för skonsam torkning av ömtåliga material.

bästa produkterna för klädvård 2022

Hur fungerar ångskåpet?

Hos LG Styler finns program som på endast 20 minuter fräschar upp dina plagg med hjälp av ånga (LG TrueSteamTM). Uppfräschningsprogrammet fungerar lika bra på ömtåligare plagg med en LG Styler i hemmet slipper du ta dina kostymer, blusar och jackor till kemtvätten – enkelt och bekvämt!

bästa produkterna för klädvård

Skåpet genererar ånga från en enkelt uttagbar vattenbehållare som är placerad i botten av skåpet. Under pågående program vibrerar galgarna samtidigt som ångan tränger in i kläderna, vilket gör att dålig lukt vädras ur samtidigt som skrynklor slätas ut.

Effektivare än att hänga ut dina plagg och du sparar tid på att slippa stryka. Dessutom sparar detta massor av vatten och sliter avsevärt mindre på tyger och färger jämfört med ett normalt tvättprogram med maskin.

ångskåp för kläder

Ofta är kläder inte direkt smutsiga och mår bättre av att bara fräschas upp, som till exempel en skjorta, kavaj eller ett par jeans som använts en dag, eller varför inte outdoor-jackan som luktar grillrök efter helgens utflykt. Eftersom ångan består av 100 procent vatten är den också skonsamt mot din hud. Bättre för dig – bättre för miljön!

Helt klart en must-have för den modeintresserade!

Två nya modeller av LG Styler

I mitten av 2020 lanserades två helt nya produkter inom kategorin – LG Styler S3MFC och LG Styler S5BB. S3MFC har alla funktioner som originalversionen av LG Styler men kommer dessutom med en spegeldörr som gör den till en multifunktionsprodukt med bästa möjliga visuella uttryck.

bästa ångskåp för kläder

S5BB är en större version av originalmodellen, med plats för fem galgar istället för tre. I övrigt är produkterna lika och du får samma smarta funktioner och användarfördelar.

Utöver skonsam behandling av klädesplagg använder LG Styler enbart rent vatten. Med andra ord inga tvättmedel eller andra kemikalier. Ångskåpen fräschar upp kläder som inte är direkt smutsiga och plagg som vanligtvis kräver specialbehandling i form av kemtvätt. Genom att välja ett program med LG Styler istället för ett vanligt tvättprogram i tvättmaskin sparar man inte bara tid utan även stora mängder vatten. För ett program med ångskåpen krävs ungefär ½ liter vatten, jämfört med ca 50–75 liter för ett tvättmaskinsprogram.

Vanliga frågor om klädvård

Vad betyder klädvård?

Klädvård innefattar allt det vi går för att sköta om våra kläder. Hit hör allt från tvätt till efterbehandling genom t.ex. strykning och ångbehandling av kläder.

Varför är klädvård viktigt?

Med rätt klädvård förlänger du klädernas livslängd. Det gör också så att kläderna bibehåller färg och form över längre tid. Klädvård bidrar även till minskad konsumtion.

Vilka produkter behövs för klädvård?

Ångskåp är en av de senaste innovationerna inom klädvård. Detta fräschar upp dina ömtåliga plagg så att du inte behöver föra dem till kemtvätt. Handsteamer och galgar i cederträ är också praktiska att ha i hemmet. Minns även att ha rätt tvättmedel för dina plagg!

Vilka är de bästa produkterna inom klädvård?

Bästa och mest mångsidiga produkten är ångskåpet vid sidan av en tvättmaskin av hög kvalitet. Om du vill hitta billigare alternativ är handsteamern också praktiskt för klädvård.

För vilka kläder behövs ångtvätt?

Ångtvätt behövs för ömtåliga plagg som inte tål maskin- eller handtvätt. Hit hör t.ex. många typer av kostymer. Om du inte vill föra kläderna till kemtvätten med jämna mellanrum rekommenderar vi ångskåp eller handsteamer för hemmabruk.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *