Bästa resväskan 2023 – Hur du reser med stil

bästa resväskor 2022

Nu när de flesta coronarestriktioner är borta är ressuget större än någonsin hos oss svenskar. Det är många som bokat utlandsresa till påsken och sommaren. Här har vi tagit fram bästa resväskor 2023.

Efter flera år utan utlandsresor kan det finnas ett behov både av att uppgradera garderoben med sommarkläder och nya resväskor. För kortare resor räcker det ofta med en weekendbag, men för längre utlandsresor behövs ett större resebagage att checka in.

Var hittar man bästa resväskor på nätet 2023

Två av de populäraste sajterna för resväskor på nätet är Resväskor.se och Rusta.com. Den sistnämnda har väldigt billiga resväskor, vilket gör att många frågar sig om Rustas resväskor är bra?

Svaret på den frågan är nej – inte om du vill ha en resväska av hög kvalitet. Vi rekommenderar att du går in och kollar utbudet hos Resväskor.se eller andra nätbutiker med resväskor av bra kvalitet.

Vilken resväska ska man köpa?

vilken resväska ska man köpa 2022

Det för oss in på följande fråga. Vad är egentligen en bra resväska och vad bör man tänka på när man köper en resväska? Enligt Consumer Reports som gjort en undersökning på över 3 400 personer av sina prenumeranter är dessa några av de vanligaste problemen med resväskor följande:

  • Trasiga dragkedjor
  • Skadat tyg
  • Svåra att hantera

Då det gäller sistnämnda problemet med hantering, visade det sig att de som valt resväskor med fyra hjul i regel var nöjdare än de som valt resväskor med två hjul. Även vikten på bagaget var viktigt då det gäller hantering av ett bagage.

Bästa resväskor 2023

bästa resväskor 2022

Det finns mycket att välja på då det gäller resväskor. Vilken resväska är bäst? Det beror delvis på användningsändamålet, men det finns några saker att tänka på när du väljer resväska. Det lönar sig sällan att satsa på de billigaste varianterna eftersom de i regel har dålig hållbarhet.

Kom ihåg att resväskor sällan behandlas speciellt varsamt efter incheckning. Därför bör du välja en resväska som håller hårda smällar om du vill ha en modell som skall hålla många år framöver. De bästa resväskorna på marknaden är numera både lätta och tillverkade av väldigt bra material. Därför är det för det mesta en fråga om design då du väljer bland de bästa modellerna.

Här är våra favoriter bland bästa resväskor 2023:

TUMI – bäst i test

Ett mycket populärt märke som också fick bra betyg i ovannämnda test hos Consumer Reports är TUMI. Detta är ett märke som genomgående är bland de högst rankade i resväskor bäst i test oavsett var man kollar på nätet.

Detta är både praktiska och stilrena resväskor som är utrustade med exceptionella funktioner. Framförallt är det en hållbar och lätt resväska tack vare sitt aluminiumskal. Varje resväska genomgår 30 tester för att säkerställa kvaliteten, vilket säger en del om hur dedikerat företaget är till perfektion.

Brics’s – kändisarnas favoritresväska

Italienska Bric’s grundades redan 1952 och har en del högklassiga resväskor i utbudet. Den kollektion som sticker ut från mängden är Bellagio, som också är något av en favorit bland kändisar. Till den exklusiva skaran av användare märks bland annat Emma Watson, Jessica Alba och Kate Middleton. Det innebär dock inte att det är något kvinnligt över modellen, utan den är minst lika stilig för män.

Bellagio finns i flera olika färger och alla har stiliga läderdetaljer som gör att väskan åldras med värdighet. Hållbarheten är utmärkt då väskorna tillverkats i det exklusiva och tåliga materialet makrolon polykarbonat. Väskan har också fyra hjul rullar, vilket gör den lätt att hantera. En unik vintage resväska för dig som inte vill kompromissa varken med stil eller kvalitet. exklusive resenären som vill vara unik och inte kompromissa med stil eller kvalitet. 

Printisso – resväskor till bra pris

Ett av de mest prisvärda märkena bland resväskor är Printisso, som även de har riktigt stiliga väskor i sitt utbud. För dig som letar efter resväskor med en vintage charm kan modellen Portofino rekommenderas. Detta är en lätt och samtidigt stryktålig resväska som har hela 5 års heltäckande garanti. Väskan har också väldigt vackra handsydda läderdetaljer på utvalda delar av väskan. Något som gör det till en av de stiligaste på marknaden.

Den är både smart och lyxigt designad. Även denna resväska har fyra hjul som kan snurras i 360° och rullas i alla vinklar.

Crash Baggage – Resväska med bästa hållbarhet 2022

Om du letar efter resväskor med bästa hållbarhet finns det ingen bättre än de från italienska Crash Baggage. Med sin unika och kännskapa design har märket charmat hela branschen. Resväskorna består av ABS och 100% polykarbonat, med en ram av aluminium. Starkare än så blir det inte!

Cavalet – Bästa resväska och kabinväska i samma serie

Svenska Cavalet grundades 1945 och har fått flera utmärkelser innovativ design och funktionella lösningar på sina resväskor. Vi har valt Cavalets modell Pasadena som bästa resväska och kabinväska i samma serie. Detta inte minst för dess utmärkta pris/kvalitetsförhållande.

Det är också en väldigt snygg resväska med modern design och läckra detaljer. Alla modeller ovan har även hela serier, dit även kabinväskor hör. Men framförallt är det priset som sticker ut från mängden då det gäller denna serie.

Samsonite – Bästa resväska+ryggsäcksfunktion

Samsonite behöver inte någon närmare presentation, utan är världens mest kända tillverkare av resväskor. Det är också ett av världens äldsta märken i branschen som grundades 1910. Inget av märkets större resväskor rymdes med på vår lista, men modellen Lite-Shock är en väska som vi kan rekommendera om du vill ha en resväska av utmärkt kvalitet.

Resväskor med ryggsäcksfunktion har blivit väldigt populära tack vare mångsidigheten. Denna modell från Samsonite imponerar tack vare sin bekvämlighet och sina många funktioner. Allt är genomtänkt för de krav som dagens moderna teknikanvändare har.

Den har hjul och handtag som gör det enkelt att rulla väskan när du inte vill ha den på ryggen.

Resväskor som sängbord

resväskor som sängbord

Till sist har vi kommit fram till en kategori som inte hör till resande i sig, utan till inredning. Resväskor som sängbord har blivit en väldigt populär inredningsdetalj bland alla som vill ha en vintage-touch i hemmet. Bland de som erbjuder resväskor som sängbord kan vi bland annat rekommendera de modeller du hittar hos Newport.se. Riktigt stiliga vintage väskor för dig som vill inreda snyggt!

Vanliga frågor – Bästa resväskor 2023

Vilken resväska ska man välja?

Se till att välja en resväska av hög kvalitet! Du bör välja en resväska med fyra hjul för att enkelt kunna manövrera den och det är också viktigt att de resväskor du lämnar till check-in är stryktåliga och har bra dragkedjor.

Vilka resväskor är bäst?

I regel har TUMI fått väldigt bra recensioner i olika kvalitetstester på nätet. De är några av de mest hållbara resväskorna på marknaden. Bland aningen förmånligare varianter av resväskor av hög kvalitet märks märken som Bric’s. Ett märke som är populärt tack vare sin utmärkande design.

Var hittar man bästa resväskor på nätet?

Bland de nätbutiker med bästa utbud av resväskor märks Resväskor.se som har många kvalitetsmärken i sitt utbud. Det finns även andra nätbutiker med bra utbud av resväskor som Cdon.se. På grund av designen på sidan är det dock betydligt svårare att hitta rätt bland utbudet hos denna sida.

Finns resväskor som följer dig?

Ja, det finns en resväska under namnet Cowa Smart som är självkörande. Denna resväska kan följa och leta upp dig till ett avstånd på 50 meter.

När kom resväskor med hjul?

Den första kommersiellt framgångsrika rullande resväskan uppfanns 1970. Det var amerikanska Bernard D. Sadow som ansökte om ett patent som beviljades 1972.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *