The weekend bag – snyggaste väskorna till helgresan

snygga weekendväskor 2022

Pandemin är över, resandet är tillbaka och det är dags att damma av din weekend bag igen. Den här klassiska trotjänaren – perfekt för en eller två övernattningar – finns i varje välklädd gentlemans garderob. Så om du fortfarande packar en ryggsäck, så är det här guiden för hur du höjer stilen på nästa tripp.

Vad är en weekend bag?

En weekend bag eller weekendväska är en avlång trunk avsedd för kortare resor. En typisk weekend bag har ett antal fack inuti ett större utrymme som stängs med dragkedja och gärna några snygga spännen. Väskan bärs antingen med två handtag eller axelremmen, som brukar följa med.

Weekend bags tillverkas normalt I skinn vilket får en fantastisk patina över tiden. Men det finns många andra material att välja på, t.ex kanvas.

Storleken varierar, men tänk på att väskan gärna ska kunna rymma ett par herrskor och ombyten. Måtta gärna också väskan mot din egen kroppshydda, så att det inte blir för mycket hockeytrunk – eller necessär för den delen, om du är lite mer omfångsrik.

Sex snygga weekend bags

Nedan har vi samlat några snygga och hållbara weekend bags, som alla är av högsta möjliga kvalitet. Bland dessa både varierande storlekar och material för alla behov.

1. Oscar Jacobson – Klassisk weekendväska i läder

Här har du en weekendbag och resegarderob i ett från Oscar Jacobson och den rymmer allt du behöver för en weekend. Den rymmer ungefär 45 liter och är avsedd för ungefär två nätter borta.

Väskan är fodrad med slitstark kansasväv och kan bäras antingen med handtag eller med en avtagbar och ställbar axelrem. När väskan är utfälld till en platt resegarderob har den ett stort fack som kan användas för kostym eller skjorta. Det finns även en läderrem att fästa galgar i.

2. Bric’s Life – Snygga och rymliga weekendväskor i läder

Några av de mest populära resväskorna hittar du hos italienska Bric’s. Denna weekendväska är både elegant mycket populär och är tillverkad i miljövänligt konstläder med veganska läderdetaljer från Toscana.

Detta är en weekendväska för alla som ställer höga krav både gällande hållbarhet och design. Den har även många smarta detaljer som insydd rem som kan fästas på en rullväska, samt TSA-lås som gör det möjligt att låsa väskan.

Perfekt både för weekendresan eller som handbagage på resan!

3. Tärnsjö Garveri – Weekendväskor för hela livet

Vi har redan tidigare varit inne på det hantverkskunnande som finns hos Tärnsjö Garveri. Väskan Weekender i läder från Tärnsjö Garveri är ytterligare ett bevis på detta. Väskan är tillverkad för hand i Sverige i en ekologisk garvningsprocess med bark. Det är ett hantverkskunnande med anor från 1873.

Denna weekendbag är avsedd för tre nätter och rymmer hela 53 liter. Den är förstärkt med handsydda sömmar över känsliga partier som ofta utsätts för slitage. Den har även remmar med mässingsspännen på kortsidorna för justering av vidd.

4. Mismo – Stilrena weekend bags i kanvas

Redan i vår artikel om snygga portföljer var vi inne på kanvastyget som en av de hetaste trenderna gällande accessoarer inom herrmodet.

Bland de märken som är mest kända för deras väskor i kanvastyget är Mismo. Här är en weekendväska från Mismo som är tillverkad i en italiensk, tätt vävd nylon som utrustats med en vattenavstötande beläggning.

Väskan är avsedd för två nätter och rymmer 33 liter. Här syns detaljer som remmar i vegetabiliskt garvat narvläder.

5. Tiger of Sweden – snygg weekendväska i läder

Vi gillar väskor i präglat läder. Brome från Tiger of Sweden är en snygg weekendbag tillverkad i präglat läder, som rymmer 44 liter och är avsedd för två till tre nätter.

Du kan bära den med handtag, bärrem på kortsidan eller med en avtag- och ställbar axelrem i läder.

6. Anderson’s – Weekendväskor med italiensk elegans

Trots namnet är Anderson’s ett italienskt familjeföretag. Här har du en ytterst stilig weekendbag i en följsam mockakvalitet med detaljer i läder.

Den har ett huvudfack som stängs med en kraftig dragkedja och rymmer 37 liter och är avsedd för två nätter.

Vanliga frågor – snygga weekend bags

Var hittar man bästa weekend bags på nätet?

Bästa urvalet av weekend bags online har du i regel på sajter som specialiserar sig på väskor och resväskor. Resväskor.se är ett exempel på en webbsida med ett stort urval av weekend bags i flera olika prisklasser från några av de mest välkända tillverkarna.

Vilka weekendväskor är bäst i test 2023?

Bric’s weekendväskor har generellt högt betyg bland de som köpt väskorna online. Dessa weekend bags har snygg design och är välkända för sin höga kvalitet.

Var hittar man en weekend bag i canvas för herrar?

På Care of Carl hittar du weekend bags i canvas för herrar. Mismo är en av de mest kända tillverkarna av högklassiga weekend bags i canvas för män.

Var hittar man en weekend bag med hjul?

Om du letar weekend bags med hjul behöver du i allmänhet leta efter hybridmodeller mellan weekendväskor och kabinväskor. Svenska Cavalet är ett av de märken som har weekend bags med hjul.

Var hittar man billiga weekendväskor?

Om du letar efter billiga weekendväskor kan sajter som ASOS och Zalando rekommenderas. Här hittar du många olika modeller i både konstläder och olika typer av tyger, som kanvas och polyester.

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *