Back to work – så hittar du en snygg portfölj

snygga herrportföljer 2022

Efter flera år av hemmajobb och videomöten är det dags att återvända till kontoret – och vad passar bättre än en portfölj? I den här artikeln har vi gått igenom utbudet av herrportföljer och ger tips och råd om hur du hittar en snygg portfölj herr.

Trender inom portföljer för män

Inom väskor har det praktiska modet ökat allt mer. Vi ser t.ex, hybridmodeller där man kombinerat traditionella portföljer och gjort dem i funktionsmaterial. Kanvastyg och vaxat läder är några exempel på material i portföljer som blir mer populära. Även axelremmar och andra praktiska detaljer vid t.ex. pendling i tunnelbanan eller med cykel har blivit mer populära.

Samtidigt är det många som fortsättningsvis föredrar klassiska läderportföljer eller dokumentportföljer, tack vare deras stilfaktor och oslagbara patina. En kvalitetsportfölj i läder fortsätter vara en av de snyggaste accessoarerna för en man.

Åtta herrportföljer med klass

snygg portfölj herr

Dokumentportföljen är den stiligaste modellen av väskor för den som har en mer formell klädstil på jobbet. Inget slår den stilfaktor som kommer med den klassiskt utformade läderportföljen.

Klassiska läderportföljer

Det som du bör tänka på när du införskaffar din läderportfölj är att den skall vara av hög kvalitet. Det är så du säkerställer att den får den snygga patina du önskar av ett läder som åldras med värdighet.

Läderportfölj från Tärnsjö Garveri är en av de mest klassiska just nu. Portföljen är tillverkad för hand i Sverige i en helt ekologisk garvningsprocess med bark. Det är ett hantverkskunnande har anor som går ända tillbaka till år 1873 och så långtifrån massproducerat du kan komma när det gäller portföljer.

På bilden ser du också exempel på en annan stilfull, men ofta bortglömd detalj då det handlar om att kombinera kläder med accessoarer. Matcha färgnyansen på skor och portfölj för en genomtänkt helhet!

Klassiska och stilrena oxfordsskor från engelska Crockett & Jones är alltid ett säkert kort för herrgarderoben. Även dessa är likt portföljen handtillverkade, vid deras fabrik i Northampton.

Föredrar du brunt, finns också samma modell från Tärnsjö Garveri i cognac. Matchas med derbyskor i samma nyans från Edward Green.

En av de mest klassiska bland alla modeller är ändå en svart portfölj, tillsammans med grå kostym och matchande svarta oxfordskor från brittiska Edward Green.

Snygga herrportföljer i vaxat läder

Då det gäller mer väderbeständiga portföljer finns numera också mängder av alternativ att välja bland. Vi börjar från en portfölj från Barbour i vaxat läder. Fördelen med denna, precis som Barbours plagg, är att den tål regn betydligt bättre än vanliga läderportföljer.

Detta är också en modell som passar alldeles utmärkt att bära till en mer avslappnad stil, t.ex. tillsammans med någon av Barbours klassiska modeller av jackor.

Snygga herrportföljer i kanvas

Det finns ett material som blivit väldigt populärt i portföljer under de senaste åren. Kanvasportföljen är ett mycket slitstarkt alternativ för den som dessutom söker efter något med vattenavvisande egenskaper.

Mismo är ett av de främsta märkena på marknaden då det gäller att ta fram snygga väskor och dokumentportföljer i kanvas. Här finns alla möjliga modeller både med och utan läderdetaljer.

Klassiska herrportföljer med dragkedja

Läderportföljer som man sluter den med hjälp av ett metallspänne är den mest klassiska modellen. Det finns dock även flera andra snygga läderportföljer på marknaden där du sluter portföljen med dragkedja upptill.

Detta är en enkel och stilig modell som även passar bra att bära över axeln, utan att för den skull kompromissa med stilen. Här ser vi en portfölj från anrika brittiska Smythson, som tillverkat exklusiva läderprodukter och anteckningsblock sedan 1887.

Sammanfattning

Det finns en orsak till att vi tagit med uteslutande kvalitetsportföljer bland alternativen. Om det finns något område inom herrmodet där det lönar sig att satsa på kvalitet är det just portföljer. Ett annat område är skor, som vi nämnt i flera olika sammanhang.

Problemet som många har när de köper portföljer av dålig kvalitet är att allt från dragkedjor, spännen till handtag går sönder efter en relativt kort tids användning. Dessutom får du inte den patina som du eftersöker i fuskläder.

Om du satsar på en portfölj av bra kvalitet har du en investering som i bästa fall kan ärvas från generation till generation.

Vanliga frågor – Portfölj herr

Vad är en portfölj?

En portfölj är en typ av väska som traditionellt sett använts för att bära papper och dokument. Oftast har väskmodellen förknippas med personer som jobbar på kontor. I dessa sammanhang ofta benämnd dokumentportfölj.

Vad utmärker en portfölj? Hur ser en portfölj ut?

En portfölj har traditionellt sett haft styva sidor och har tillverkats i läder. Under de senaste årtiondena har dock portföljer i många olika material dykt upp. Portföljer i kanvas är numera populära, men även mjukare läderportföljer.

Vilken portfölj är bäst till jobbet?

Om du önskar en tidlös och klassisk modell är t.ex. en cognacfärgad läderportfölj ett snyggt alternativ. Om du cyklar till jobbet eller har en lång vandring till jobbet kan dock en portfölj i canvas vara att föredra. Dessa är mer regnsäkra och du hittar även alternativ med axelrem som gör dem mer bekväma att bära.

Finns det snygga portföljer för alla väder?

Absolut. Det har blivit allt populärare med portföljer i kanvas eller canvas, som vi ofta väljer att kalla tyget. Dessa är ofta tillverkade i en kanvas- och läderblandning som skyddar viktiga dokument även i regnväder. Portföljer i vaxat läder är ett annat alternativ om du söker väderbeständiga portföljer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *