De 15 bästa sällskapsspelen 2021

bästa sällskapsspel 2021

Sällskapsspelen är återigen på uppgång och har under den senaste tiden ökat explosionsartat i popularitet. Inte så konstigt kanske med tanke på att majoriteten av de flesta spenderat större delen av sin vakna tid i hemmet sedan början av förra året. Är du själv nyfiken på att hitta det bästa sällskapsspelet för dig? Det finns en hel del att välja mellan och för att underlätta har vi listat bästa sällskapsspel 2021.

Nyligen utsågs även vinnaren av Gultärningen för årets bästa sällskapsspel 2021, som du kan läsa mer om på länken. Här har vi också samlat alla vinnare av Guldtärningen för bästa sällskapsspel genom åren.

15. Jaws

bästa sällskapsspel 2021 jaws

Steven Spielbergs magnum opus ligger till grund för det populära tärningsspelet med samma namn. 

I Jaws är det en deltagare som kliver in i rollen som “Jaws”, medan resten av spelarna, 1-3 till antalet, intar rollerna som de mänskliga karaktärerna från filmen, Hooper, Quint och Brody. Spelet är uppdelat i två akter – Amity Island och The Orca. Huvudingrediensen för att lyckas här är samarbete om ni ska överleva detta äventyr. 

14. Mysterium

bästa sällskapsspel 2021 mysterium

Platsen för detta mystiska äventyr utspelar sig i ett 1920-talets London med Sherlock Holmes-vibbar. Det har skett ett mord och uppdraget är att lösa mysteriet innan gryning. Till eran hjälp i rollerna som medier har ni den mördade personens ande som sitter på massor av ledtrådar, men problemet är att den inte kan tala med er utan ni måste tyda dennes drömmar och visioner för att hitta den skyldige. 

13. One Night Ultimate Werewolf

bästa sällskapsspel 2021 one night ultimate werewolf

Drömmer du om att bli detektiv? Då är det snabbspelande One Night Ultimate Werewolf definitivt tärningsspelet för dig. Här gäller det att under nattens gång avslöja vem av spelarna som är varulven. Men det gäller att vara snabb, för varulven dräper en av er efter varje avslutad spelrunda. Ladda ner gratisappen för att använda karaktärernas unika förmågor för att underlätta i jakten på människodräparen.

12.TOMY Articulate!

tomy articulate sällskapsspel

Har du planer på att anordna en fest i hemmet eller bjuda in familjen är klassiska “TOMY Articulate!” spelet att ta fram. Här går det ut på att inom de 6 olika kategorierna: Natur, objekt, slumpmässigt, handling, värld och person gissa rätt på det ord som deltagaren beskriver, inom loppet av 30 sekunder. 

11. Jaipur

Jaipur bästa sällskapsspel 2021

Målet är att bli Jaipurs främsta köpman och för att bli det måste du vara listigare än din motspelare. Priset om du lyckas är att du får sitta med i Maharadjans hov och bli hans privata affärsman. Vägen dit är snårig eftersom att du samtidigt måste ha koll så att din konkurrent inte tar dina kameler.

10. Catan

Catan är av många ansett som det bästa brädspelet som finns. Kanske är det för att det är så enkelt att lära sig och går snabbt att komma in i. Du ska tävla mot dina medspelare om vem som är snabbast på att bygga ett samhälle. Du väljer själv om du ska satsa på en armé för att besegra dina motståndare eller den mer diplomatiska vägen genom byteshandel. Hitta din egen strategi som leder till framgång.

9. Zombie Kidz Evolution

bästa sällskapsspel för barn 2021

Få bukt med zombies som invaderat klassrummet! Zombie Kidz Evolution är ett spel för de yngre barnen där ingen spelrunda är den andra lik eftersom att desto mer rundor av spelet som spelas låser du upp specialförmågor hos dina karaktärer. Samarbeta med dina medspelare för att undvika bli besegrad av zombies. Ett perfekt spel för de mindre barnen då det går på minuten att sätta upp för att vara igång.

8. Ticket to Ride

Även om det kom ut så sent som 2004 är det redan en klassiker bland brädspel och en het kandidat även till bästa sällskapsspel 2021. Spelet går i samma anda som Monopol, men istället för att du ska köpa gator ska du här betala för mark att bygga järnväg. Tävla mot din familj eller kompisgänget om vem som kan bygga de bästa rutterna för tåg. Alla spelare tilldelas två ställen på kartan som de ska bygga en järnväg mellan. Här gäller det att vara taktisk för att slå till i rätt läge på de bästa järnvägsspåren för dig. 

7. Horrified

I Horrified möter du alla de klassiska monstren som Frankenstein, Dracula, Mumien och Varulven. De är ute efter att sätta skräck i byborna och du och dina medspelare har som uppdrag att stoppa deras framfart. För att göra det måste ni samarbeta och hitta monstrens svagheter. I spelet uppstår det situationer där ni står inför en rad tuffa val som får olika konsekvenser.

6. Terraforming Mars

bästa brädspel 2021

Här är ditt mål att göra Mars till en beboelig plats för människor. För att göra det måste du samla resurser, bedriva forskning och sedan producera material för att börja bygga städer på planeten. Ett perfekt strategispel för den som vill spela ensam eller med andra spelare.

5. Root

bästa brädspel 2021 root

Root är ett spel för hela familjen där ni tävlar om vem som ska få styra skogsriket. Varje spelare kontrollerar en fraktion som har unika färdigheter vilket innebär att ni kan spela om spelet flera gånger då ni upptäcker nya färdigheter. Slut pakter med andra för att nå dina uppsatta mål eller gå din egen väg.

4. Gloomhaven

bästa strategispel 2021

Av många ansett som det bästa brädspelet som gjorts och fortfarande en av de hetaste kandidaterna när vi listar bästa sällskapsspel 2021. Du kan spela det ensam eller med upp till tre andra spelare. Gloomhaven utspelas i en klassisk fantasymiljö där du ska uppgradera din karaktär likt ett traditionellt rollspel. Det är ett spel som kräver din tid eftersom att det tar uppemot 100 timmar att utforska allt som finns på kartan. Har du spelat Witcher tidigare kommer du att känna igen dig i det här äventyret.

3. Villainous

bästa sällskapsspel 2021 villainous

Har du alltid velat spelat som en av Disneys kändaste skurkar har du chansen i Villainous. Varje karaktär har sina egna onda planer för att lyckas med sina mål. Det gäller att se upp, för ser dina motspelare att du lyckas lite för bra kan de ta hjälp av kända Disney-hjältar som Ariel för att stoppa dina framsteg. Här gäller det att vara strategisk och planera när du ska hugga dina fiender i ryggen.

2. Betrayal at House on the Hill

bästa sällskapsspelen 2021

Betrayal at House on the Hill utspelar sig i en klassisk skräckmiljö. Ni anländer till ett hemsökt hus där ni får välja mellan sex olika karaktärer. Bakom varje dörr väntar nya utmaningar. Det kan röra sig om en blodtörstig seriemördare som jagar efter er eller ett monster nere i källaren som vaknar till liv. Det är dock inte det enda hotet då en av er i gruppen har onda avsikter, så det gäller att se upp när någon försvinner även om inget yttre hot är närvarande.

1.Pandemic

bästa sällskapsspelen 2021

Inte så konstigt att det är det här spelet som toppar listan över bästa sällskapsspel 2021 med tanke på de senaste världshändelserna. I spelet gäller det att forska fram vaccin för att stoppa pågående epidemier i världen innan de hinner utvecklas till att bli pandemier. Gör allt i din makt för att förhindra att fler människor blir sjuka, för att göra det krävs det att ni samarbetar och bestämmer er för vilken strategi ni ska välja.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *