7 enkla sätta att spara pengar – Här ger vi er våra bästa tips!

enkla sätt att spara pengar

Ingen har väl missat att allt blir dyrare just nu. Med skenande inflation har allt från mat till bränsle blivit betydligt bara på några månader. Många spenderar sina pengar på att äta ute och vissa av oss har shoppingvanor som är svåra att bryta. Här tar vi fram våra bästa sätt att spara pengar 2022, så att det blir enklare för dig att få koll på din ekonomi.

När vi riktigt tänker efter finns det många områden vi kan spara pengar inom. Många av oss har en slösaktig livsstil där vi inte tänker efter speciellt mycket på var vi lägger pengarna. Genom att ändra på våra vanor kan vi göra mycket för att bli mer medvetna konsumenter.

Bästa sätt att spara pengar 2022

bästa sätt att spara pengar 2022

Det finns vissa uppenbara och enkla sätt att spara pengar, som de flesta av oss hört åtskilliga gånger via olika sparekonomer. Men det finns också mindre självklara saker du kan göra då det handlar om att köpa smartare och därigenom spara pengar. Här är våra bästa sätt att spara pengar.

1. Laga och förnya dina kläder

Bästa sätt att spara pengar 2022

Mode och kläder ligger nära hjärtat för oss här på Gentlemannaguiden. Just nu är medveten konsumtion en viktig trend även inom modebranschen. Till stor del handlar det om hållbarhet och miljöfrågor och därför har också kvalitet och klädvård blivit allt viktigare.

Då det handlar om klädvård finns många sätt att fräscha upp din befintliga garderob utan att behöva köpa nya plagg. Med en noppborttagare kan du fräscha upp din favorittröja så att den blir som ny igen. Du kan också investera i ett sykit för att fixa till söndriga plagg.

En handsteamer är också en utmärkt produkt att använda sig av för att fräscha upp mer känsliga plagg som kavajer och kostymer istället för att hela tiden köpa nytt. Minns även att använda dig av rätt typ av tvättprodukter för att förlänga livstiden på dina plagg.

2. Köp kvalitet

bästa sätt att spara pengar

Vi har nämnt det åtskilliga gånger, men det är värt att repetera – satsa alltid på kvalitet! Det är speciellt viktigt då det handlar om kläder. Även om det kan kännas roligt för stunden att köpa på sig moderiktiga och billiga slit-och-släng plagg, kommer du att ångra det senare. Många av de billiga kläder som säljs tappar både form och färg efter att du använt dem några gånger och det är knappast medveten konsumtion.

Gör det till en vana att alltid satsa på det bästa möjliga du har råd med. Det gör att du kan bygga ut din garderob på lång sikt med nyckelplagg. I detta sammanhang är det också viktigt att du satsar på en klassisk och tidlös stil, med både tidlösa färger och design. Vi rekommenderar speciellt Care of Carl för dig som letar efter herrplagg i klassisk stil och av hög kvalitet. Inte minst på grund av det utmärkta urvalet av kvalitetsplagg från världens främsta märken hos sajten.

3. Cykla och lämna bilen hemma

bra sätt att spara pengar 2022

Med allt högre bränslepriser är det också bra att tänka på hur du sparar pengar inom detta område. För dig som har möjlighet kan det vara något så lätt som att ta cykeln till affären i stället för att ta bilen. Även inom detta område finns det smarta produkter som gör det enklare att transportera dina varor. En smart shoppingkasse för cykeln är ett bra hjälpmedel som är bättre för miljön, plånboken och för hälsan. 

4. Minska matsvinnet

bra produkter för att minska på matsvinn

Att ta vara på allt du har i kylen är både miljösmart och smart för plånboken. Planera kvällens middag efter vad som redan finns hemma. Om du inventerar din kyl med jämna mellanrum blir det lättare att laga mat på rester och se vad som har kortdatum och behöver tillagas.

Att inte slänga mat är också en viktig del. Med en yoghurthållare får du ut allt ur förpackningen och minskar därmed matsvinnet. Förpackningen som du tror är tom hade antagligen räck till ytterligare en frukost. Ställ din yoghurt upp och ner i yoghurthållaren och se till att få ut det sista.

Såklart finns det mer än yoghurt att ta bättre vara på. Se till att kläm ut det sista ur tandkräms-eller kaviartuben. Det gör du lätt med en tubklämma.

5. Spara el

bra produkter för att minska på elförbrukning hemma

Det är ingen nyhet att det är många som drabbas av elpriserna. Stäng av dina kontakter hemma och spar på elen. Det smarta grenuttaget gör att du kan fjärrstyra upp till sju olika enheter med ett knapptryck i mobilen. När du ansluter ditt grenuttag till ditt WiFi kan du fjärrstyra allt oavsett var du befinner dig och via appen kan du hålla koll på din energiförbrukning.

Den fjärrstyrda WiFi-strömbrytaren gör att du kan stänga av dina saker direkt från telefonen. Oavsett om du är utomlands eller hemma kan du tända lampor och se till att kaffet kokar lagom till att du kliver upp på morgonen. Du kan kontrollera din elförbrukning lättare och se över din historik och din aktuella elförbrukning.

6. Ta med dig eget kaffe

bästa termos för kaffe

Byt ut vanan om att köpa med dig kaffe överallt. Ta med en kaffetermos på vägen till jobbet och nästa gång du ska fika med en vän se till att ta en promenad istället och ha med er eget kaffe. Du sparar flera kronor på detta!

7. Gör matlådor

bästa matlådor 2022

Planera dina köp och försök att inte handla hungrig. Med kurrande mage blir det lättare att man köper mer och tillåter sig att spontanshoppa. Att förbereda matlådor är smart rent ekonomiskt. Skippa restaurangbesöken och försök att inte handla lunch ute. Se istället till att ta med dig matlåda, likt denna rostfria matlåda som kan värmas i ugn, mikrovågsugn och i värmeskåp.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *