Vad blir årets bästa spel för dator och konsol 2020? Här är kandidaterna

bästa spel för dator och konsol 2020
Final Fantasy VII remake Bild: Square Enix

Denna vecka tillkännagavs kandidaterna till årets data- och konsolspel på The Game Awards. Detta är ett branschledande event där man bland annat utser främsta spelutvecklare och de främsta inom e-sporten. I denna artikel fokuserar vi på ett av de viktigaste priserna på galan, nämligen årets bästa spel för dator och konsol 2020.

Det är inte endast de bästa sällskapsspelen som blivit populära i pandemitider. Även konsolspelen har sålt som smör i solen. När dessutom Playstation 5 och Xbox X lanserats är det upplagt för en gaming-jul utan dess like 2020.

bästa black week datorer och spel

Bästa spel för dator och konsol 2020

Vinnarna i The Gaming Awards utses den 10 december 2020. En av de på förhand mest intressanta kategorin bland vinnarna är Game of the Year, som delas ut till det spel som gett den bästa spelupplevelsen på alla spelenheter under året.

Vinnaren utses på basen av antalet som röster som spelet får och du kan redan nu gå in och rösta. Här tar vi fram alla kandidater till bästa spel för dator och konsol 2020.

Final Fantasy VII Remake

bästa spel för dator och konsol 2020

Final Fantasy VII Remake är ett spel som omdefinierat rollspelsgenren. Detta är en ny version av originalet där du dyker djupare in i världen och karaktärerna än någonsin tidigare.

Spelet bjuder på en fantastisk spelupplevelse med action i realtid och en strategisk kommandobaserad kamp. Handlingen i Final Fantasy VII Remake är mer detaljerad än i ursprungliga Final Fantasy VII och är ett fristående spel bestående av två Blu-ray-skivor.

I spelet styrs världen av Shinra Electric Power Company, ett mystiskt företag som utvinner Makoenergi av planetens livskraft. I storstaden Midgar har organisationen Avalanche blivit en allt starkare motståndsrörelse. Cloud Strife, som tidigare var medlem i Shinras elitstyrka SOLDIER är numera legosoldat och hjälper gruppen utan att veta vilka enorma konsekvenser som väntar honom. 

Doom Eternal

bästa spel för dator och konsol 2020 doom eternal

DOOM Eternal är den direkta uppföljaren till det prisbelönta och bästsäljande DOOM från 2016. Här får du uppleva en ultimat kombination av fart och kraft i förstapersonsstrider. 

Här spelar du som Doom Slayer och återvänder för att hämnas på helvetets styrkor. Du får slåss genom dimensioner till tonerna av ett helt nytt pulserande soundtrack komponerat av Mick Gordon. Du dräper både nya och klassiska demoner med mäktiga nya vapen och förmågor.

Ghost of Tsushima

bästa spel för dator och konsol 2020 ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima utspelar sig i slutet av 1200-talet där Mongolväldet har ödelagt hela nationer med sin erövringskampanj i öst. Ön Tsushima är det enda som står mellan det japanska fastlandet och en jättelik mongolinvasion led av den grymma Khotun khan. 

Det här actionäventyret har en fascinerande värld med vidsträckta landsbygder och stora naturområden som är fulla av historiska landmärken.

Här finns allt från böljande fält och lugna tempel till urgamla skogar, byar och imponerande berg. Ett riktigt äventyr för den som söker något extra gällande spelupplevelser!

The Last of Us Part II

the last of us playstation spel

I The Last of Us II får vi uppleva en resa genom det postpandemiska USA i en uppföljare till supersuccén The Last of Us. Spelet tar vid fem år efter berättelsen i första spelet. Här får vi återigen träffa Ellie och Joel som lever i ett apokalyptiskt USA där naturen återtagit landskap efter en stor epidemi som utplånade stora delar av mänskligheten.

Något tillspetsat känns det som ett bekant tema för 2020.

Den andra delen i Last of Us-serien är en något mycket mörkare och våldsammare version av originalet. Här ställs huvudpersonerna mot större faror med nya fiender i sin strävan efter att skippa rättvisa efter att Ellie drabbats av en tragisk händelse.

Animal Crossing: New Horizons

bästa dator konsolspel för barn 2020

Animal Crossing: New Horizons tar dig till en öde ö där du kan gå loss med all din kreativitet, charm och friheten att jobba hårt för att skapa det liv du vill ha på ön. 

Samla på dig olika resurser och se vad du kan göra med dem i spelet. Vissa saker är helt klart ner praktiska medan andra är mer estetiska. Här kan du få nya vänner och njuta av de olika årstiderna på ön. Ett mycket spännande äventyr för alla åldrar!

Du kan skapa och forma din karaktär i spelet. Du kan också placera dina möbler med mera på olika ställen på ön. Allt för att du ska känna att det är din alldeles egen paradisö. Upp till åtta spelare kan bo ön och upp till fyra invånare på samma ö kan spela samtidigt på samma konsol. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *