Bästa vinkylskåp för hemmabruk

bästa vinkylskåp för hemmet 2022

I takt med ett ökat intresse för vin har vi även blivit mer intresserade av hur vi förvarar våra viner. Vinkylar och vinkylskåp har också blivit både bättre och med åren. Det har gjort att allt fler investerar i vinkylar för hemmet. Här har vi tagit fram bästa vinkylskåp 2022.

Det finns många olika typer av vinkylskåp på marknaden just nu. Eftersom vi alla har så olika preferenser gällande användningsändamålet med våra vinkylskåp behöver man lägga in vinkylskåpen när man rangordnar dessa. Längst ner hittar du vår guide för köp av vinkylskåp.

Var hittar man bästa vinkylskåp 2022

bästa vinkyl för hemmabruk 2022

Det finns numera en mängd olika webbsidor där du hittar vinkylskåp online. För den riktiga vinentusiasten kan vi rekommendera sajter som Wineandbarrells.se som är en sajt helt dedikerad till vintillbehör. Här hittar du de allra bästa vinkylskåpen från de mest anrika märkena på marknaden.

På Wineandbarrells.se hittar du flertalet modeller av vinkylskåp som fått utmärkelser genom åren som bästa vinkylskåp. Det som gör att vi speciellt kan rekommendera denna sida för inköp av vinkylskåp är att du här enkelt kan sortera dessa enligt dina behov. Här är några filtreringsfunktioner du hittar hos Wineandbarrells.se:

🍇 Prisintervall

🍇 Antal flaskor

🍇 Energiklass

🍇 Mått (höjd, bredd, djup)

🍇 Placering

🍇 Antal kylzoner

🍇 Ljudnivå

🍇 Färg och finish

Allt detta gör det betydligt enklare att välja ett vinkylskåp som passar just dina behov. Nedan går vi närmare in på hur du väljer vinkylskåp som passar dina behov.

För dig som letar efter billiga vinkylskåp kan sajter som Elon.se rekommenderas. Även här hittar du ett stort antal modeller av snygga och praktiska vinkylskåp. Nackdelen med denna sida, liksom de flesta andra nätbutiker är att både utbudet samt filtreringsfunktionerna inte håller samma nivå. För den riktiga vinentusiasten kan därmed sidor som Wineandbarrells.se rekommenderas.

Vilket vinkylskåp ska man välja?

Vilket vinkylskåp ska man välja

Du måste utgå från dina egna behov när du väljer vinkylskåp till hemmet. Med ovannämnda kriterier som grund är det oftast betydligt enklare att göra ett välgrundat beslut. Här är några viktiga beslutskriterier när du väljer vilken vinkyl som är bäst för dina behov:

 1. Pris
  Hur dyrt vinkylskåp har jag råd med? Detta avgör rätt långt vilken kvalitet du kan sträcka dig till.
 2. Placering
  Den plats du väljer att placera ditt vinkylskåp på är kanske det viktigaste kriteriet vid valet av vinkylskåp. Det avgör storleken du kan välja och det styr även till stor utsträckning designen. Väljer du en plats för vinkylskåpet där du ofta vistas vill du säkert också ha ett tyst vinkylskåp.
 3. Antal kylzoner (temperatur)
  Om du vill ha en vinkyl endast för lagring räcker det med en kylzon. Men om du även vill ha ett vinkylskåp för att förbereda vinet för optimal temperatur för att avnjutas är en vinkyl med två temperaturzoner att rekommendera.
 4. Energiklass
  I dagens läge är de flesta vitvaror energieffektiva. Gällande vinkylskåp är detta inte nödvändigtvis sanningen – speciellt inte hos äldre modeller. Lyckligtvis är de flesta nya modeller utvecklade med detta i åtanke och nu finns många modeller av vinkylar på marknaden som är energieffektiva.

Bästa vinkylskåp 2022 för hemmabruk

bästa vinkylskåp för hemmabruk 2022

Då det gäller vinkylskåp för hemmabruk behöver du kanske inte välja proffsmodeller, men för den riktiga vinentusiasten finns dock även flera premiummodeller vi kan rekommendera. Här tar vi fram bästa vinkylskåp 2022 i olika kategorier.

Det är alltid en utmaning att välja vinkylskåp bland alla som finns på marknaden. Vid en genomgång av hundratals olika modeller på marknaden har vi främst fokuserat på följande kriterier vid valet av bästa vinkylskåp 2022:

✅ Pris/kvalitetsförhållande

✅ Storlek (vad man får för pengarna)

✅ Energiförbrukning

✅ Antal kylzoner

Det mesta andra handlar om preferenser och behov. Hit hör faktorer som design och möjlighet att för inbyggnad av vinkylskåpen. För att ha enklare att hitta har vi även rangordnat några modeller inom denna kategori.

Mest prisvärda vinkylskåp

När vi analyserar pris/kvalitetsförhållandet på olika modeller av vinkylskåp finns det framförallt ett märke som sticker ut. Danska Cavecool har några väldigt prisvärda vinkylar i sitt utbud. Det är snygg design på skåpen, samtidigt som kvaliteten är på toppnivå. Priset är också riktigt bra för att vara ett märke som fokuserar på denna nisch.

Det är få andra premiummärken som erbjuder vinkylar av hög kvalitet för under 10.000 kronor. Vi har valt modellen Cavecool Chill Topaz som det mest prisvärda av alla vinkylskåp på marknaden. Priset ligger på 8.995 kronor och för det får du plats för hela 62 flaskor i två kylzoner. Skåpet är också datorstyrt med LED display och har en dubbelisolerad glasdörr med UV-filter. Det är också en vinkyl utan handtag, vilket gör att designen är avskalad och det tar mindre plats.

Ett annat riktigt prisvärd alternativ är CaveCool Affection Jargon. Största skillnaden i jämförelse med tidigare nämnda vinkyl är att detta även passar för inbyggnad och alltså inte behöver vara fristående. Här har du plats för 46 flaskor av Bordeaux-typ.

Bästa billiga vinkylskåp

För dig som söker efter prisvärda vinskåp av bra kvalitet kan vi rekommendera två modeller från Caso. Caso WineSafe 75 har plats för hela 75 flaskor och kostar drygt 8000 kronor. För dig som är i behov av ett litet fristående vinkylskåp rekommenderar vi Caso WineSafe 12, som kostar drygt 4000 kronor.

Båda dessa vinkylskåp har både snygg design och har ett utmärkt pris/kvalitet förhållande.

Bästa vinkylskåp för inbyggnad

Det är många som letar efter vinkylskåp till Ikea kök. Om du vill ha ett vinkylskåp som passar Ikea kök för inbyggnad, t.ex. i en köksö eller köksskåp kan vi rekommendera någon av modellerna från PeVino. Som mest prisvärda vinkyl för inbyggnad har vi dock valt CaveCool Affection Jargon – Essential Edition.

Problemet hos många vinkylskåp för inbyggnad som rekommenderas online är att de oftast enbart har en kylzon. Detta vinkylskåp har dock två kylzoner och kan förvara ända upp till 46 vin. Definitivt en av marknadens absolut bästa vinskåp i denna prisklass!

Ett annat riktigt prisvärt alternativ bland vinkylar för inbyggnad är Vestfrost W45. Även detta vinkylskåp har två kylzoner och har plats för 44 flaskor. Ytterligare en fördel med denna vinkyl är att den är låsbar, något som är att rekommendera om du har värdefulla viner i ditt skåp.

Bästa vinkylskåp som inte låter

Ett viktigt urvalskriterium för många som funderar på att köpa vinkylskåp är också ljudnivån. Vanligen har vinkylskåp en högre ljudnivå än ett kylskåp för livsmedel eftersom det finns inbyggda fläktar som distribuerar kylan inuti skåpet och de olika kylzonerna. Det finns dock många modeller av vinkylskåp på marknaden numera som inte låter speciellt mycket.

La Sommelière LS18CB är ett riktigt prisvärt alternativ av vinkylskåp med låg ljudnivå. Den har ett inbyggt anti-vibrationssystem och avger endast 26 dB. Det finns också en dörr med UV-fritt glas som kvalitetssäkrar dina viner. Det finns plats för 18 flaskor av Bordeaux-typ i vinkylen.

Tysta vinkylskåp med två kylzoner är oftast lite dyrare. Cavecool Chill Topaz är dock ett riktigt prisvärt alternativ bland vinkylar som inte låter och som har två kylzoner. Priset ligger endast 8995 kronor och då får du plats för hela 62 flaskor i optimal serveringstemperatur! Det finns utrymme för 32 flaskor i kallzonen högst upp och 30 flaskor i den nedre zonen.

Bästa vinkylskåp i premiumklassen

Precis som inom alla områden får du vad du betalar för även gällande vinkylar. Om vi tar nämnda Wineandbarrels.se som exempel, så hittar du vinkylskåp i prisintervaller på mellan 559 kr och ända upp till 249 999 kr. Du hittar vinkylskåp med lagringskapacitet på allt från 2 till 552 flaskor. I det sistnämnda fallet börjar vinkylskåpet mer påminna om ett vinrum/vinbokylla.

Vinkylskåpet ovan till vänster dock kanske inte det mest praktiska vinkylskåpet för hemmabruk, utan mer lämpligt för restauranger. Istället kan vi rekommendera vinkylen EuroCave Royale som vi skrivit om tidigare. Här finns plats för förvaring av hela 122 flaskor av Bordeaux-typ och 2 magnumflaskor.

Detta är ett vinkylskåp som vunnit priser för sin design. Här hittar du också EuroCaves patenterade Hygrocontrol-system som garanterar en luftfuktighet på exakt 70%. Dörren filtrerar också bort 99% av det för vinet så skadliga UV-ljuset. Du hittar också ett kolfilter inne i vinkylen som rensar luften och håller dina drycker fräscha!

Smakar det så kostar det. Detta vinkylskåp har ett pris på 165 995 kronor.

5 bästa märken för vinkylskåp

Precis som bland t.ex. bilbranschen som helst finns vissa märken som är mer kända än andra för sin kvalitet inom vinvärlden. Här är några av de mest kända varumärkena för vinkylskåp.

EuroCave – världens mest kända vinkylskåp

bästa märken för vinkylskåp

Franska EuroCave har funnits på marknaden sedan 1976 och anses allmänt som en av de bästa bland tillverkare av vinkylskåp. Faktum är att EuroCave var den allra första att tillverka ett vinkylskåp. Märket har alltid varit i framkant då det gäller produktutveckling och du hittar en mängd avancerade och prisbelönade modeller hos märket.

PeVino – mångsidiga och innovativa vinkylskåp

bästa märken för vinkylar

För dig som letar efter vinkylskåp för inbyggnad är modellerna som du hittar hos PeVino att rekommendera. Här hittar du flera modeller av vinkylskåp som kan byggas in i en köksö eller vinkylskåp som passar till Ikea kök.

Liebherr – vinkylskåp med utmärkt kvalitet och design

vinkylskåp inspiration

Tyska Liebherr är kända runtom i världen för sina vinkylskåp av kvalitet. Dessa vinkylskåp är också snyggt designade, med många smarta funktioner.

La Sommelière – innovativ fransk design

vinkyl inspiration för hem

La Sommelière är ytterligare en fransk tillverkare av vinkylskåp vi kan rekommendera. Sedan 1995 har de designat några av de bästa lösningarna för vinförvaring på marknaden. Här hittar du vinkylskåp både för professionellt bruk eller för hemmaförvaring.

Cavecool – prisvärda vinkylskåp av hög kvalitet

bästa märken för vinkyl vinkylskåp 2022

En riktig uppstickare i branschen är danska Cavecool som har några av de mest prisvärda modellerna av vinkylar på marknaden. Det är design, kvalitet och pris i perfekt balans hos de vinkylar du hittar hos märket. Ytterligare en fördel med vinkylskåp från Cavecool är att det finns många modeller för dig med begränsad plats i hemmet.

Vad är ett vinkylskåp?

Ett vinkylskåp är ett kylskåp som är särskilt utformat för att förvara vin. De finns i olika former och storlekar, från vinställ med 4 flaskor som du kan placera på köksbänken till vinkylskåp för upp till 400 flaskor.

Vinkyl eller vinkylskåp

Både vinkyl och vinkylskåp används på svenska för att beskriva samma sak. Enligt definition skulle vinkylskåp vara den rätta termen, eftersom vinkylare också är något som används för mindre kylare för endast en flaska som drivs utan el.

Vad ska jag tänka på när jag köper ett vinkylskåp?

Det finns många faktorer att ta hänsyn till, här är några av dessa:

 • Lagringskapacitet
 • Ljudnivå
 • Energiförbrukning
 • Temperaturintervall
 • Design

Här kommer vi att titta på de tre viktigaste sakerna att ta i beaktande när du letar efter bästa vinkylskåp för dina behov.

Lagringskapacitet

Detta avser hur mycket vin apparaten kan rymma och inkluderar både flaskor och vinställ. Om du har en omfattande vinsamling kan det vara värt att investera i ett vinkylskåp med stor lagringskapacitet.

Energiförbrukning

De flesta vinkylskåp förbrukar energi eftersom det krävs för att hålla temperaturen på önskad nivå. Vissa vinkylskåp minskar sin energiförbrukning när de inte används genom att stänga av sig helt och hållet. Detta kallas ”standby-läge”. Energieffektiva vinkylskåp kan spara pengar på driftskostnaderna med tiden.

Ljudnivå

Det finns tre ljudnivåer i vinkylskåp som sträcker sig från tyst till högljudd. De vanligaste ljudnivåerna är låg och medelhög, vilket är logiskt eftersom de flesta vinkylskåp placeras i bostadsområdet där de används för vinförvaring, vinprovning och vinservering. Om ditt vinkylskåp placeras i en separat vinkällare är detta kanske inte ett problem.

Viktiga frågor för köp vinkylskåp

Här är några frågor att ställa dig själv innan du köper ett vinkylskåp:

 1. Har jag en vinsamling?
 2. Hur många viner har jag i min vinsamling?
 3. Vilken storlek på vinkylskåp behöver jag?
 4. Vilken ljudnivå vill jag ha?
 5. Hur mycket energi kommer mitt vinkylskåp att förbruka?

Vilken storlek på vinkylskåp behöver jag?

Storleken på vinkylskåp varierar och beror på hur många flaskor du har och vad ändamålet är med ditt vinkylskåp. Om målet är att bygga ut en vinsamling på längre sikt eller om du redan äger många viner bör du definitivt satsa på ett större vinkylskåp.

Om ditt vinkylskåp främst är till för förvaring av flaskor för regelbunden förbrukning kan ett litet vinkylskåp vara tillräckligt. Med ett större vinkylskåp kan du både ha områden för exklusiva samlingsviner samt områden där du förvarar viner för vardaglig förbrukning.

Vanliga frågor – bästa vinkylskåp 2022

Vilka är bästa vinkylskåp 2022?

Vilket som är bästa vinkylskåp beror helt och hållet på dina behov och preferenser. Här har vi tagit fram bästa vinkylskåp 2022 från en rad olika kriterier, som pris/kvalitet och bästa vinkylskåp som passar för inbyggnad.

Vilket vinkylskåp ska man köpa?

Det finns några viktiga frågor att tänka på när man funderar över vilket vinkylskåp man ska köpa. Lagringskapacitet, energiförbrukning och ljudnivå är några av de viktigaste frågorna att beakta vid köp av vinkylskåp.

Var hittar man vinkylskåp som passar Ikea kök?

Det är många svenskar som har Ikea kök. Om du vill ha ett vinkylskåp som passa Ikea kök rekommenderar vi att du letar bland vinkylskåp för inbyggnad. Denna typ av vinkylskåp hittar du hos en mängd olika webbsidor genom att lägga in detta som kriterium i sökfunktionen.

Var hittar man vinkylskåp med lås?

Om du har många värdefulla viner i din samling är det en bra idé att ha ett vinkylskåp med lås. Det kan vara svårt att hitta kylskåp med lås bland filtreringsfunktionerna hos olika webbsidor. Det finns dock flera modeller av vinkylskåp på marknaden med smarta låssystem. Bland annat exklusiva EuroCave har vinkylskåp med lås.

Finns vinkyl och ölkyl kombinerat?

Om du letar efter en kombinerad vinkyl och ölkyl kan vi rekommendera modellen Dometic E115FG, som har plats för 115 flaskor och två separata temperaturzoner för både vitt och rött vin. Här finns även plats för att kylförvara öl.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *