Besök ett bryggeri på Ölets Dag

ölets dag bryggare

Ölet och bryggarna är värda att hyllas med en egen dag. År 2012 infördes därför Ölets Dag för att visa upp ölbryggning som hantverk, för att öka intresset för öl som dryck, för att lyfta fram bryggmästarna och deras passion för drycken och även visa att ölet har sin självklara plats i den svenska dryckes- och matkulturen. Ölets Dag infaller alltid den tredje onsdagen i juli.

På Ölets Dag, som alltså i år infaller imorgon onsdag 18 juli, håller flera av Sveriges Bryggeriers medlemmar öppet hus för allmänheten, och flera har även provningar där man kan testa helt nya öl. Ölets Dag blev en succé redan första året när flera tusen människor tog chansen att se hur ett öl blir till. Under de sju år som dagen hittills firats har intresset och antalet besökare på bryggerierna ökat stadigt år för år.

Du hittar alla bryggeriernas aktiviteter här:

Barlingbo Bryggeri
Öppet hus från kl 1200. Fria guidturer kl 13, 14, 15, 16:00(max 60 pers/grupp) däremellan öppet hus.
Restaurangen med uteserveringen öppen från 12 till sent.
Guteglass serverar glass. Stava ost demas och sälj på plats. Gute rosteri finns på plats och pratar kaffe.
Barlingbo Bryggeri bjuder alla barn på läsk

Beer Studio (Umeå)
Open for sales of folköl and soda from 14-17
– Two one hour tasting/tours, one at 14 and one at 15:30, cost is 250/person. Designated drivers get in free and are given complementary soda. Please arrive a few minutes early!
– Limited space for each tasting, reservations can be made to oletsdag@beerstudio.se

Carlsberg Sverige (Falkenberg) 

  • Alkoholfri Ölyoga på bryggeriet
    Ölyoga innebär – precis som namnet antyder – yoga med en öl i handen, ett koncept som passar både öl- och träningsälskare. På bryggeriet i Falkenberg hålls ett ölyogapass mellan 09.55 och 10.45. Passet är baserat på traditionella yogarörelser som utförs med en flaska Carlsberg Non Alcoholic Organic som träningsredskap.

Bekväma kläder rekommenderas. Yogamattor finns. Max 20 deltagare. Åldersgräns 18 år. Gratis inträde. Föranmälan krävs – Klicka här för anmälan.

  • Möte med bryggmästaren i Backyard Brewery
    Öl- och bryggarkunskap samt unika smakprover står på menyn när bryggmästaren öppnar upp dörrarna till utvecklings- och experimentbryggeriet. Välkommen att prova bland annat en Passion Sour – en suröl med fruktiga smaker av passionsfrukt och persika eller en spännande ”Marshmallow och vanilj”-porter.

Tre visningar kommer att hållas för ett begränsat antal gäster (kl. 11.00, 13.00 och 14.00). Max 25 deltagare per visning. Åldersgräns 18 år. Gratis inträde. Föranmälan krävs. Klicka här för anmälan.

Electric Nurse (Landvetter)
öppet för försäljning av soda och folköl kl 12-17 Tar bara swish eller direkt bankgirobetalning, inte kontanter eller kort

Eskilstuna Ölkultur
håller pub och restaurang öppna på Ölets DagVi har visningar och berättar om bryggningen varje heltimme klockan 13.00, 14.00, 15.00 och 16.00.
I vår bryggeributik kan du köpa med dig folk- och lättöl. Klockan 16.00 öppnar också vår uteservering nere vid ån.

Gotlands Bryggeri (Visby)
Bjuder på Easy Rider från sin bryggeribil, en gammal Volvo duett 58 som byggts om till ölbar.
De ställer upp en skön lounge för lite bryggerihäng.
Under dagen tas mindre grupper in för visning av bryggeriet.
Bryggmästare Johannes Obermeier brygger öl i loungen.

Grebbestad Bryggeri
Öppet hus mellan 10-13 med gratis visningar varje hel- och halv-timme.

Göteborgs Nya Bryggeri Upplev Göteborgs Nya Bryggeri och låt dig guidas på Göteborgs Bryggerimuseum. Visningarna den 18 juli startar 13.00 och 17.00. Vi samlas på museet i hus B på J.A. Pripps Gata 2. Efter visningen kanske det lockar med att smaka på våra öl?

Besöket kostar inget men om du vill köpa några fina souvenirer eller smaka något kan lite kontanter vara bra, Swish funkar också. Avsätt två timmar av din tid för god ölkultur. Vi har en åldersgräns på 18 år. Hjärtligt välkommna!
Anmäl dig/er här: https://goo.gl/forms/FBvjDyeBsPbtWkMH2

Halmstad Brygghus
Öppet hus med visning av vårt bryggeri
Visningar börjar 12:00, 14:00 samt 16:00
Varje visning tar cirka 45 minuter, Kostnadsfritt
Ingen föranmälan (max 25 besökare per visning)
Åldersgräns 18 år (medtag giltigt ID)

Jämtlands Bryggeri (Pilgrimstad)
Vi öppnar 12.00 och genomför guidade bryggerivisningar varje heltimme (12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00). Dessa bryggerivisningar är gratis. Fika, grillade hamburgare och ölprover kommer att finnas till försäljning och våra ölbryggare finns på plats hela dagen.

NilsOscar (Nyköping)
erbjuder öppet hus under dagen i två olika pass, då man får möjlighet att se hur vi brygger, ställa frågor och se hur vi har det på bryggeriet. Gratis!

Pass 1 kl. 10-11 — 15 platser
Pass 2 kl. 13-14 — 15 platser

Föranmälan krävs genom ett mail till info@nilsoscar.se Begränsat antal platser, först till kvarn! OBS! Om man bokar plats och inte dyker upp tar vi en på 150:-/bokad plats (eftersom man då tar platsen från någon annan)

Nya Carnegiebryggeriet (Stockholm)
bjuder traditionsenligt på den bästa kombinationen av öl och äkta amerikansk BBQ samt självklart livemusik. Till det erbjuds en mängd goda öl från bryggeriet, bland annat Hoppy Daze, en New England IPA som bryggmästaren bryggt speciellt för Ölets Dag. På menyn finns även goda vegetariska och alkoholfria alternativ.

Remmarlövs Gårdsbryggeri (Eslöv)
öppna visningar av bryggeriet. Kostnadsfritt Ingen föranmälan Åldersgräns 18 år

Sigtuna Brygghus
Evenemang på Plåt-Pelles Café, Stora Nygatan 1 inne i Sigtuna. Mer info om tider etc kommer.

Zeunerts Bryggeri (Sollefteå)
öppet hus, visning varje heltimme med start kl 09:00 och avslut kl 15:00

Åbro Bryggeri (Vimmerby)
guidade turer i vårt bryggeri 11.00, 13.00, 15.00, 17.00
De är givetvis gratis! Under dagen finns det även möjlighet att prova Åbros sortiment, ett smakprov (10 cl) kostar 10 kr.

Värmdö Bryggeri
Löpande visningar av bryggeriet efterföljs av ölprovning (visning + provning 150 kr, 18 års åldersgräns) med start klockan:
11.00, 13.00, 15.00
Under dagen kommer även gårdsbutiken vara öppen med möjlighet att köpa med sig alkohiolfri- och folköl, must från Värmdö Musteri, rapsolja från Säby Gård och givetvis mumsa på goda smørrebröd från caféet.

Ängöl (Kalmar)
öppet hus mellan 12.00 och 19.00 Vi finns på plats på andra våningen dit ni kan komma för att dricka öl, kika i bryggeriet och ställa alla möjliga frågor. Under tiden sitter ni med en trevlig utsikt över bryggeriet.
Priser:
GRATIS INTRÄDE
Smakprov 30:-
Vi har 45 platser att tillgå och det är först till kvarn som gäller. Ej föranmälan, endast drop in. Vi accepterar endast kortbetalning.

de bästa parfymerna dofterna för män sommaren 2018

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *