De bästa herrdofterna sommaren 2018

De bästa herrdofterna parfymerna sommaren 2018

Det har kommit en hel del nya lyxiga dofter ut på marknaden inför denna sommar. Det som verkar vara den röda tråden sommaren är kraftigare och mer personliga dofter. En trend från många av parfymhusen är att man just nu lanserar allt fler dofter ur kategorin EdP, alltså Eau de Parfum, som helt enkelt innebär att dessa innehåller en högre parfymhalt än den mer vanliga Eau de Toilette.

Detta är enligt mig en välkommen utveckling och något som speglar det allt större intresset kring parfymer även bland männen. Nuförtiden verkar det som att männen allt mer börjar söka efter att uttrycka sig även med mer personliga dofter. Uttrycket layering, som helt enkelt innebär att man använder sig av flera olika dofter och blandar dessa, har blivit allt vanligare även hos männen nuförtiden. Vi har som nämnt även en del manliga förebilder på området. Dit hör bland annat stilikonen Tom Ford som medger att han är mer eller mindre en vandrande cocktail efter en hel dag av parfymanvändning.

Enligt de traditionella råden skall man inte använda sig av för mycket parfym med tanke på omgivningen. En viss återhållsamhet har alltid förespråkats vid användning av parfymer – speciellt gällande de mer tyngre dofterna av typen Eau de Parfum. Är detta på väg att ändra?

Det är svårt att säga om detta är en ny trend som är på väg. Det som man dock med säkerhet kan säga är att männen numera blivit allt mer intresserade av parfymer och mer villiga att testa nya dofter från många olika doftfamiljer.

Med allt detta sagt går vi över till de mest intressanta och lyxiga dofterna för sommaren 2018. Här återfinns alltid intressanta märken som Tom Ford, Acqua di Parma och Creed. Märken som har några av de absolut bästa sommardofterna man kan tänka sig – riktiga klassiker som står för det bästa från sommaren. Men här finns också nyare dofter från mer obekanta märken som levererar det bästa från doftvärlden.

Då det gäller dofter som lämpar sig för sommaren är det vanligt att dessa blir lite lättare och mer citrusaktiga. Värmen gör ju att doftegenskaperna från dofterna lättare märks på sommaren och det behövs alltså inte samma tunga dofter för att sprida doftmolekylerna. Men detta är också en sanning med modifikation. Vill man frambringa det bästa ur doftvärlden till exempelvis kvällsevenemang är det alltid välkommet med lite tyngre dofter.

Nedan är favoriterna för sommaren 2018:

bästa herrdofterna sommaren 2018

1. Creed Virgin Island Water EdP

När man gör en lista på de bästa sommardofterna för herrar går det helt enkelt inte att förbise denna underbara doftcocktail där kokos är väldigt framträdande som doftnot. Kokos är en väldigt eftertraktad doftnot till sommaren, men ändå finns det förvånansvärt få alternativ på marknaden om man söker efter renodlade kokosdofter med rätt sammansättning av doftnoter.

Här har man dock lyckats optimalt med sammansättningen. En sommardoft blir knappast bättre än denna.

bästa sommardofterna 2018

2. Acqua di Parma Colonia EdC

En klassiker som passar året runt, men vars doftegenskaper verkligen kommer till sin rätta i samband med ett varmare klimat. En doft som får dig att drömma dig bort till den italienska solkusten med dess perfekta blandning av citrusfrukter, lavendel och vetiver. En klassiker sedan år 1916.

bästa parfymerna för män sommaren 2018

3. Floris London Bergamotto di Positano EdP

Själv förknippar jag det anrika parfymhuset Floris London med deras klassiska dofter främst för den kallare årstiden. I dofter Bergamotto di Positano EdP har man dock lyckats med konstverket att ta fram en somrig doft med marina doftnoter som för tankarna till medelhavets sol.

bästa dofterna för män sommar 2018

4. Tom Ford Sole di Positano EdP

Märket Tom Ford med sina lyxiga parfymer introducerade sommarkollektionen Neroli Portofino Collection i samband med lanseringen av unisexdoften Neroli Portofino år 2011. Sedan dess har man så gott som årligen lanserat nya parfymer till denna sommarkollektion. Ifjol lanserades förutom Sole di Positano även en utvecklad version av deras klassiska och populära Mandarino di Amalfi från 2014. Namnet på denna var Mandarino di Amalfi Acqua.

Nämnda Sole di Positano EdP som alltså lanserades till sommaren ifjol är en lyxig sammansättning av citrusfrukter som väcker tankarna till den drömlika skönheten vid den italienska kusten.

5. Diptyque Philosykos EdT

Det var doftljusen som förde in franska Diptyque i parfymernas värld på 1960-talet. Först ut bland parfymerna var L’Eau som lanserades år 1968. Det är dock doften Philosykos EdT, med sina härliga noter av fikon, kokos och gröna frukter som jag utnämner till den perfekta sommardoften från detta anrika parfymhus. Philosykos kom ut på marknaden år 1996 och har bibehållit sin populäritet genom åren tack vare sin distinkta fikondoft som inte liknar något annat som finns på marknaden.

bästa lyxiga herrdofterna sommaren 2018

6. Roja Elysium Pour Homme EdP

Roja Dove är en av världens främsta parfymörer och jobbade i drygt 20 år som Professeur de Parfum på Guerlain innan han startade sitt eget parfymmärke på femte våningen av lyxiga Harrod’s i London år 2004. De första dofterna från märket lanserades år 2005 och under de senaste åren har en rad nya parfymer kommit ut på marknaden och snabbt blivit väldigt populära tack vare sin utmärkta kvalitet och exklusivitet. Numera ses Roja Parfums som ett av världens lyxigaste parfymmärken.

En av de dofter från märket som nått störst populäritet är Elysium Pour Homme EdP, som lanserades ifjol. Denna cocktail utav somriga noter som citrus, blommor och mer kryddiga noter av läder, mysk och vanilj har gjort denna till en av de högst rankade parfymerna i parfymbibeln Fragrantica.

herrdofter herrparfymer sommar 2018

7. Le Labo Bergamote 22

Märket Le Labo grundades i USA år 2006 och har under de senaste åren nått stor popularitet bland männen tack vare deras rena dofter som andas ren kvalitet. En av de dofter som var först ut i en rad lanseringar under det första verksamhetsåret var doften Bergamote 22 som är en blandning av det bästa som en sommardoft kan bjuda på. Bergamot, bärnsten, vanilj och vetiver i rätt sammansättning är sällan fel oavsett vilken tid på dygnet man bär en doft under sommaren.

sommardofter för män 2018 nya

8. D.S. & Durga Italian Citrus

En doft med namnet Italian Citrus måste väl ändå vara det mest somriga som en doft kan bjuda på. D.S. & Durga är en nischat parfymhus som grundades i New York år 2007 och i denna doft har man valt att ta fram de aromer som förknippas med den italienska kusten, främst i form av olika typer av citrusfrukter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *