Veckoslutsinspiration: Tom Fords stilråd

Tom Ford lär inte vara obekant för någon som är intresserad av kläder och mode. Han blev internationellt känd som en av världens mest inflytelserika modeskapare efter sin nyskapande kollektion för modehuset Gucci och senare med sitt eget klädmärke Tom Ford.

Speciellt efter han blev den som fick äran att ta fram kollektioner för några av de senaste Bond-filmerna, däribland Spectre från 2015, blev märket ett av de hetaste i modevärlden.

Nu presenterar Tom Ford sina stilråd i en ny video som gjorts av den exklusiva modesajten Mr Porter. Denna får även tjäna som inspiration detta veckoslut där vi denna gång satsar på den eleganta smokingen lagom till alla fester som nu börjar komma i slutet av året.

Wear a proper tuxedo. I think being overdressed is better than being underdressed.

Tom Ford

Det som är speciellt glädjande med männens klädsel just nu är att det blivit allt vanligare numera att använda sig av alternativa material på smokingen. Medan den svarta och mörkblå smokingen setts som det självklara valet en längre tid, finns det numera många bra alternativa färger och material att använda sig av.

Här ser vi en mörkgrön smoking i sammet som påminner en hel del om en klassisk rökrock. Ett klädesplagg som vi gärna ser mer av i männens garderober. Tom Ford uttrycker även sin uppskattning för sammet som material i videon nedan.

Smokingkavaj: Tom Ford 

Smokingbyxor: Kingsman 

Sammetsloafers: Tom Ford 

Fluga: Tom Ford 

Smokingskjorta: Tom Ford 

Parfym: Tom Ford Tobacco Oud EdP

Även om Tom Fords kläder naturligtvis är intressanta, så är det kanske främst bland hans parfymer där man hittar produkter som är anpassade till var mans plånbok. Tom Fords Beauty kollektion är Tom Fords garderob med kosmetik och framförallt extraordinära dofter. Dessa är designade för att uppnå glamour och en perfekt, maskulin stil som förstärker individualiteten hos var och en av oss.

Framförallt gillar jag Tom Fords inställning till parfymer som han uttrycker det i videon. Till skillnad från de flesta råd som man får gällande parfymer, där man ofta råder till måttfullhet vid användning av dessa, så gillar han att använda rikligt med parfymer under dygnets alla timmar så att han till sist blir en gående ”potpurri” av dofter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *