Betydelsen av rutiner för framgång – Hur du får inspiration till att prestera

rutiners betydelse för framgång

De rutiner som vi har i vårt dagliga liv är underskattade för hur framgångsrika vi kommer att bli. Denna slutsats kan vi göra efter att ha tagit del av otaliga framgångsrika människors levnadsvanor.

Rutiner handlar om val

Framförallt gäller det att inse att ens dagliga rutiner alltid består av en serie olika val som man gör. Detta ämne är i mina ögon så pass intressant att jag i en serie artiklar kommer att göra en djupdykning i några av de rutiner som jag tror att kan hjälpa många av oss att bli mer effektiva och framgångsrika.

Inspiration is for amateurs. The rest of us just show up and get to work.

John Updike

Ovan nämnda citat åskådliggör på ett bra sätt vad som gäller för att hitta inspiration och kreativitet, som ju det mesta av all entreprenörskap i slutändan handlar om.

Du kan inte vänta på inspiration

Inspiration är nämligen inget som man kan vänta på att skall komma, utan den kommer som ett resultat av hårt arbete, fokusering och bra rutiner.

Rutiner som passar var och en av oss. Det är klart att varenda en av oss har stunder när allt flyter på och idéer verkar dyka upp automatiskt. Som huvudregel gäller ändå att kreativiteten är något som behöver underhållas systematiskt och enligt vissa rutiner.

På denna punkt har många lovande författare, företagare, idrottare eller vem som helst som önskar bli framgångsrika inom ett område mycket att lära.

Inspiration kräver arbete

I’ve never believed that one should wait until one is inspired because I think that the pleasures of not writing are so great that if you ever start indulging them you will never write again.

George Gershwin

Ofta tror vi att inspiration är något som bör finnas där hela tiden för att vi skall ha förutsättningar att lyckas. Därför blir det lätt att vi lämnar våra drömmar åt sitt öde vid mer brådskande tider och när vardagen kommer emot.

När vi sedan haft en tillräckligt lång paus kan steget in i den kreativa zonen kännas väldigt avlägsen och de saker som man en gång älskade att göra kan plötsligt kännas mer som ett måste än som ett kall.

Inspiration handlar om rätt attityd

Det finns mycket som du kan göra för att förbättra dina rutiner och bli mer inspirerad till att genomföra dina idéer och dina drömmar.

Mycket handlar om att inse att inspiration handlar lika mycket om attityd som kreativa förmåga. Det gäller att lägga ner mycket tid på att hitta de rutiner, den dygnsrytm och det arbetssätt som passar en själv bäst och som gör att man trivs med sitt arbete.

En naturlig del av detta arbete handlar om att kartlägga vilken tid på dygnet och i vilka miljöer man jobbar som mest effektivt och planera livet därefter.

Sammanfattning – Du bestämmer själv över ditt liv

I slutändan är det du själv som väljer hur du prioriterar. Det är klart att vi alla har olika saker som binder upp oss i vardagen. Om det inte är jobb, studier eller familj så är det något annat.

Vi kommer aldrig att få ett tillfälle när allt är helt perfekt för att börja genomföra de drömmar vi har. Se därför till att genom små steg ta tag i ditt liv genom att hitta de rutiner som skapar de bästa förutsättningarna för att just du skall kunna leva ditt drömliv.

Det är ju det livet handlar om. Livet är för kort för att jobba med något som du inte älskar att göra. Om du känner att du befinner dig på en sådan arbetsplats är det dags att genast påbörja resan mot den destination som du önskar befinna dig på i livet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *