Fashion tech-aktören Blugiallo lanserar digitalt verktyg som gör made-to-measure skalbart

blugiallo herrmode

Fashion tech-bolaget Blugiallo lanserar nu ett digitalt måttagningsverktyg, ”Online Tailoring”, som möjliggör made-to-measure plagg på global skala. Med hjälp av en avancerad algoritm byggd på djupgående studier och omfattande statistik, samlar verktyget in precisa kroppsmått på endast 30 sekunder, som sedan kan översättas till måttsydda plagg.

Under pandemin såg vi en allt snabbare förflyttning av handeln från fysiska butiker till handel online. Detta syns också i modebranschen – och inte enbart inom Ready-to-wear segmentet. Vi ser också ett ökat intresse för att beställa måttsydda plagg online. Backade av investerare tar Blugiallo nu steg mot visionen att transformera dagens klädkonsumtion till en mer hållbar sådan och omvandla ett traditionellt skrå till att bli framtidens produktionsmodell.

Måttsydda herrkläder online

måttsydda herrkläder online

Blugiallo grundades 2015 av Alexander Moström och Daniel Apler, som under en resa till Italien blev inspirerade av det högkvalitativa herrmodet som erbjuds av landets många traditionella skräddare. Ett skrå som byggde på unikt hantverk och hållbara produktionsled, men som saknade en plats i den moderna personens vardag.

Blugiallo går nu ur pandemin med stärkt position, där digitala utvecklingar och ökad tillväxt har backats upp av genomförd brygginvestering från ett antal erfarna investerare, bland annat Kristofer Liljeberg, John Fällström och Alexander Fällström, där det digitala verktyget ”Online Tailoring” blir centralt i nästa expansionsfas. 

måttsydda herrplagg på nätet

Genom att nu introducera denna hållbara inställning till kläder på ett lika tillgängligt som högkvalitativt sätt, är Blugiallo redo att skala upp sin affärsmodell på internationell nivå.

– Vi grundade Blugiallo för att lyckas med större mål än enbart välsittande kläder, vi vill förändra klädkonsumtionen i grunden. Med vårt nya måttagningsverktyg kan vi nu ta ett traditionellt skrå och göra det modernt och tillgängligt egentligen världen över. På under en minut kan man få precisa kroppsmått via en 3D-scanning på mobilen, och därmed beställa perfekt sittande plagg var helst i världen man än är. Något som vi ser är helt revolutionerande för hela vår industri, säger Alexander Moström, grundare av Blugiallo.

Måttagningsverktyget Online Tailoring lanseras idag

måttsydda kläder på nätet

Under våren har verktyget betatestats och visat resultat långt över förväntan. Med en övergripande kundnöjdhet på närmre 100% samt återkommande köp hos 40% av kundgruppen, är verktyget nu redo att lanseras officiellt. Den 14 september presenterar Blugiallo en uppdaterad hemsida som förutom ”Online Tailoring” även rymmer en ny varumärkesplattform vilken tar avstamp i bolagets nästa fas – att tillgängliggöra måttsydda plagg på internationell nivå.

– Framtidens mode kommer ställa högre krav på individanpassning och hållbarhet, vilket detta verktyg just möjliggör. Vår affärsmodell förknippar många med främst hantverk och kvalitet, men det är framförallt den mest hållbara modellen för både garderober, planet som bolag, att endast producera det som behövs och bärs. Att verktyget också byggs på gedigen data, unik kompetens kring passform och tusentals utförda mätningar gör att vi känner oss trygga i att möta just dessa krav, säger Daniel Apler, grundare av Blugiallo.

Blugiallo lanserar det digitala måttagningsverktyget “Online Tailoring” den 14 september, som finns tillgänglig på www.blugiallo.com

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *