Bocuse d’Or-vinnaren Gustav Leonhardt till Julita Wärdshus

restaurang Julita drivs av Gustav Leonhardt

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki har vid sidan av sin enstjärniga restaurang Aira i Stockholm även drivit restaurangen på Julita Wärdshus i Södermanland. Nu tas nästa steg för att etablera Julita som ny matdestination i och med att Aira formellt köper restaurangen.

Ambitionen är att göra den pittoreska Sörmlands-gården till en gastronomisk destination. Kökschef på Julita blir ingen mindre än Gustav Leonhardt – vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023 och Sveriges representant i den globala tävlingen Bocuse d’Or 2024/25.

”Det ska bli superkul att komma ut till Julita! Att få laga mat i hög klass i en fantastiskt fin och inspirerande miljö med otrolig potential. Det ska bli väldigt spännande att se hur långt vi kommer under det här året.” säger Gustav Leonhardt

Middag serveras i form av en längre meny i restaurangen som har 10 bord med plats för totalt 24 samtida sittande gäster. Rummen för övernattande gäster är enkla och belägna i vackra herrgårdsflyglar på Julita Gård där vissa delar kan dateras ända tillbaka till 1500-talet. På morgonen avnjuter gästerna en lantlig hantverksfrukost serverad i restaurangen.

Den nya upplevelsen på Julita öppnar för bokningar den 8/5 kl 10.00 på www.julitawardshus.se. Restaurangen kommer att ha öppet från 1 juni till mitten av september under det första året. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *