Boulard x O.P. Anderson: En ”collab” med 200-åriga anor

O.P. Anderson Boulard samarbete

I nära 200 år har Boulard gjort calvados i Coquainvilliers, men aldrig lagrad på akvavitfat. Men imorgon 22 mars kommer ett mycket ovanligt släpp i Systembolagets beställningssortiment, då Boulard lanserar sitt samarbete med svenska O.P. Anderson – Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish, där Boulards berömda calvados har lagrats på fat från O.P. Anderson i Matfors. 

För den som är ny till calvados, så hör Boulard till de mest berömda och anrika märkena. Destilleriet grundades 1825 av Pierre-Auguste Boulard i Pays d’Auge, känd som den finaste apellationen för calvados i Normandiet, och drivs idag av femte generationen. Boulard tillverkar calvados på ett traditionellt och hantverksmässigt sätt.

Lika långa anor har vårt svenska O.P. Anderson, även om akvaviten som man är mest känd för idag skapades 1891. Det var till Göteborgsutställningen som Olof Peter Anderson lanserade sin ”Gammal Fin Prima Aquavit”, som senare kom att få hans namn. På sistone har O.P. Anderson gjort sig kända för sina uppfinningsrika samarbeten, t.ex. en akvavit lagrad på Cognac-fat och O.P. Anderson Björk, en akvavit smaksatt med björkknoppar och björksav.

Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish är varmt bärnstensfärgad med en fyllig äppelsmak. Lagringen på akvavitfaten ger kryddiga toner av kummin, anis och lakrits i både doft och smak. Den långa och runda eftersmaken har inslag av karamell, lakrits, och vanilj. Calvadosen avnjuts med fördel rumstempererad i ett tulpanformat glas.

Intresset för Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish har varit stort och samtliga 6725 flaskor är slutsålda till leverantörer i hela världen. Fr.o.m. imorgon 22 mars hittar du drycken som en del av Systembolagets beställningssortiment med nr 50732.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *