Byredo har släppt en ny parfym – och den är helt underbar!

byredo vanille antique ny parfym byredo

Vi här på redaktionen var på en resa till parfymmeckat Paris i helgen och passade på att besöka några av de mest anrika parfymhusen i staden. Hit hörde bland annat anrika Diptyque, Creed och Penhaligon’s. Men även nyare parfymhus som Le Labo och Byredo besöktes. Det var i den sistnämnda butiken vi kom i kontakt med deras alldeles nya doft Vanille Antique.

Egentligen var planen att ta ett snabbt besök för att införskaffa Byredo Biblioteque, vilket vi även gjorde, men fick även med parfymprover på nya dofterna De Los Santos och Vanille Antique som vi nu testat i några dagar.

bästa herrparfymer vår sommar 2022

Efter nya parfyminförskaffningarna Byredo Biblioteque, Creed Bois Du Portugal och Le Labo 33 består redaktörens parfymgarderob nu av följande:

Creed Bois Du Portugal var stilikonen Paul Newmans signaturdoft och lanserades 1987. Många av dofterna från Creed var inte tillgängliga för allmänheten i sitt nuvarande format innan 1980-talet, vilket förklarar lanseringsåren på flera av parfymerna. Det är även känt att Winston Churchill använde sig av Creed Tabarome – en parfym som lanserades 2000. Creed Vetiver från 1948 var John F. Kennedys signaturdoft.

Nya Night Veils från Byredo

byredo vanille antique recension

Vanille Antique hör till Byredos serie Night Veils – en kollektion bestående av djupa, mörka och fylliga parfymextrakt med hög koncentration. Här skall endast ett par droppar räcka för att hålla doftegenskaperna hela dagen. Dofterna i serien är baserade på rena ingredienser som är särskilt utvalda och som tar den olfaktiska upplevelsen till nya nivåer.

Att serien Night Veils är ännu starkare säger en del om denna eftersom även de ”vanliga” dofterna från Byredo är kända för sin hållbarhet.

Vanille Antique är den första Byredo-doften centrerad kring parfymeriets sällsynta råvara vanilj. Här är framförallt den rökiga doften av vaniljstång och bärnsten framträdande, två ultimata dofnoter för sommarfesten. Det är ett erkänt faktum att vaniljnoter i parfymer är väldigt eftertraktade bland kvinnor. Men denna unisexdoft är om möjligt ännu bättre på män tack vare att det även märks djupa träiga noter. Läs mer om parfymer som kvinnor gillar här.

Detta är ett måste för alla varma sommarkvällar som snart är på väg!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *