Ny avdelning hos Care of Carl – Internationella Designers

Ralph Lauren purple label höstmode för män 2020
Hösten/vinter kollektion 2020 från Ralph Lauren Purple Label

Tidigare har Nordens ledande online-butik för herrkläder i premiumsegmentet Care of Carl presenterat flera specialavdelningar inom herrmode. Först ut var den Italienska avdelningen som lanserades redan 2014.

Två år senare kom Best of British med brittiskt herrmode. Även Les Créateurs med Parisiskt herrmode har lanserats hos Care of Carl.

Brunello Cucinelli i sverige
Brunello Cucinelli

Avdelningen Internationella Designers

Nu är det igen dags för Care of Carl att lansera en ny avdelning genom att paketera en unik mix av både befintliga och nytillkomna varumärken under ett koncept kallat Internationella Designers.

Nyligen har anrika märken som Moncler, Lanvin och omtalade Dsquared2 lanserats hos sidan. Det är bland annat dessa som tillsammans med befintliga toppvarumärken som Brunello Cucinelli, Thom Browne, Ralph Lauren Purple Label och Byredo som nu utgår den nya avdelningen Internationella Designers. 

Våra kunder vet att vi ständigt strävar efter att utveckla och förädla vårt kurerade sortiment. Därför är det extra roligt när vi nu exempelvis kan erbjuda ett ikoniskt varumärke som Moncler, vilket många önskat genom åren.” säger Henning Källqvist, VD och grundare Care of Carl.

Moncler online i sverige
Moncler

Totalt 12 internationella herrmodemärken

Avdelningen består av totalt 12 internationellt välkända varumärken och samlas under ledorden samtida välklätt med fokus på exklusiva materialval.

Flertalet återfinns i nuläget bara hos Care of Carl eller på sin höjd hos fåtalet andra återförsäljare på den nordiska marknaden.  

För oss som nischad butik med många lojala kunder är det viktigt att vi håller fast vid vår kärna för att kunden ska känna igen sig. Samtidigt måste vi kontinuerligt utveckla våra koncept för att fortsätta inspirera följarskaran. Precis detta tycker vi att vi fått till, vilket vi hoppas att även kunderna kommer att uppskatta, säger Henning Källqvist.

lyxlinjen Ralph Lauren purple label
Ralph Lauren Purple Label

Unika livsstilsvarumärken för män

Bland annat Ralph Lauren och Brunello Cucinelli är två av världens mest välkända livsstilsmärken för män. Kända för sin innovationsanda och unika mix av exklusiva material.

Även Moncler är känt som ett av de mest exklusiva märkena i världen bland ytterplagg. Speciellt deras dunjackor är vida kända runtom i världen.

Henning Källqvist fortsätter:

Den här nivån är ett segment som vi bara snuddat vid tidigare, men där vi nu kan presentera en, för den nordiska marknaden, unik mix av varumärken och på så sätt göra dessa efterfrågade varumärken mer lättillgängliga för våra kunder. I korta drag har vi samlat några av branschens pionjärer och innovatörer – varumärken som banat vägen med en tydlig vision och starka värderingar.

En avdelning som är här för att stanna

Avdelningen Internationella Designers är avsett att bli ett stående inslag hos Care of Carl precis som tidigare koncepten Italienska avdelningen, Best of British och Les Créateurs.

En digital samlingsplats som syftar till att förenkla för kunderna att hitta vad de eftersöker och samtidigt finna inspiration till att upptäcka nytt. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *