Care of Carl introducerar avdelningen ”Best of British”

bästa brittiska herrmodet på nätet

Care of Carl, en av de bästa butikerna för herrmode online, introducerar nu avdelningen Best of British – en avdelning innehållande 12 klassiska brittiska varumärken som är nya för butiken. Man är dessutom ensam återförsäljare i Skandinavien för flera av dessa varumärken, både online och offline.

Sedan 2010 har Care of Carl erbjudit ett noga utvalt sortiment av snygga herrkläder från både klassiska och moderna varumärken till den stilmedvetne mannen. Sedan dess har antalet varumärken kontinuerligt ökat och idag erbjuder Care of Carl cirka 100 utvalda kvalitetsvarumärken.

Inriktning på brittiskt mode för män

För två år sedan introducerade Care of Carl Den Italienska Avdelningen, ett led i en satsning på dressade och högkvalitativa kläder från italienska lyxmärken.

Med det nya konceptet ”Best of British” gör butiken nu en liknande fast ännu större satsning på kläder och accessoarer från Storbritannien.

Anrika brittiska herrmodemärken

Från och med idag finns följande brittiska anrika varumärken i Care of Carls sortiment; Drake’s – specialister på accessoarer och printat silke sedan 1977, Gieves & Hawkes – ett klassisk konfektionsvarumärke beläget på den anrika adressen Savile Row no. 1, i London. Turnbull & Asser – en av de brittiska öarnas mest välrenommerade skjortmakare. Johnstons of Elgin – ett skotskt företag känt för sina fina kashmirplagg. Private White V.C. – som tillverkar rustika ytterplagg i Manchester.

Men också Alice Made This, Fox Umbrellas, Mackintosh, Smythson, Dents, Albert Thurston och Tateossian finns med bland märkena i avdelningen Best of British.

Henning Källqvist, grundare och VD om satsningen:

”Som våra kunder vet har vi alltid varit inspirerade av brittisk stil och sedan en tid tillbaka hade vi knutit kontakter med flera nya brittiska varumärken. Den gemensamma nämnaren för alla varumärken i avdelningen är självklart Storbritannien, men också att de är specialister på en produktkategori eller en typ av material och valt att vara bäst på just detta.”

Henning Källqvist fortsätter:

”Det vi uppskattar med de varumärken som vi idag introducerar är deras arv och historia, hantverket, känslan för detaljer, samt viljan att inte kompromissa. Dessa värderingar stämmer även väl in på Care of Carls egna grundvärderingar.”

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *