CareOfCarl satsar på en mer personlig e-handel

Vår favorit-ehandel CareOfCarl fortsätter att utvecklas i rasande tempo. Ibland känns det lite som att upprepa sig men det känns som att man springer rundor runt konkurrensen inom premiumhandeln just nu. Det finns fler bra butiker för kläder online när det kommer till sortiment och låga priser, men när det gäller teknik och innovation så är CareOfCarl den solklara ledaren.

I den senaste lanseringen inför man nu mer personliga köpråd baserat på egenutvecklad dataanalyser. På kategorisidor går det nu att sortera på ”Min stil”, vilket betyder att ordningen plaggen listas ändras efter dina preferenser. Vi har provat lite och det verkar som att rekommendationerna framför allt anpassar vilken ordning plaggen sorteras som vid valet ”Mest populära”. Det spontana intrycket är bra – i det här fallet åker drawstringbyxor ner och klassiska kostymbyxor istället upp i sorteringen, vilket träffar helt rätt. Det är inga stora skillnader, men antagligen vill man utvärdera och förstå resultaten i mer detalj först.

Den andra ändringen är en automatiserad ”stilrådgivning” som man hittar längst upp till höger på sidan. Här väljer man först på klassiskt Tinder-vis vilka av 12 stilar man gillar, och sedan ut 2 eller mer favoritvarumärken. Baserat på valen får man sedan en stilrekommendation, med en kort beskrivning av vem man verkar vara och tips på varumärken som passar.

I det här fallet får Gentlemannaguiden omdömet ”en hybrid mellan en avslappnad, likväl välklädd stil med starka influenser från den mer dressade garderoben. Du föredrar starka kvalitetsvarumärken och sätter hög kvalitet före synliga logotyper och tryck”.

I bet you say that to all the boys … men lite smickrad blir man ju allt.

CareOfCarl erbjuder sedan personlig stilrådgivning antingen via chat, eller genom bokat möte per telefon. Vi hoppas kunna återkomma med en bredare recension av rådgivning och jämförelser mellan olika e-handlare på det här viktiga området framöver.

careofcarl stilrådgivning
careofcarl produktrekommendationer
careofcarl stilrådgivning

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *