Cesare Attolini S/S 2024: Capri Blues

Kanske var det den blåa grottan Grotta Azzurra som skapade legenden om Capri. Fram till målaren och författaren August Kopisch skrev sin bok ”Entdeckung der blauen Grotte auf der Insel Capri” (”Upptäckten av den blå grottan på ön Capri”) 1838 hade Capri spelat en tillbakadragen roll som inkluderat bland annat flottbas och fängelse. Kopisch bok spred sig som en löpeld genom romantikens Europa och Capri kom att bli en samlingspunkt och tillflyktsort för europeiska och amerikanska konstnärer och intellektuella.

När Cesare Attolini väljer Capri som platsen för att fotografera sin vår/sommar-kollektion 2024 är det ett logiskt val. Det napolitanska modemärket är känt för sin för konservativa stil och kompromisslösa fokus på kvalitet, och är det någonstans man kan smälta in i Cesare Attolini skulle det vara Capri (utanför turistsäsongen). Varje dörr, vägg och fasad andas historia och kvalitet.

Vi har vanan trogen bläddrat igenom de vackra bilderna på Attolinis hemsida och plockat ut lite favoriter och inspirationer för vårens och sommarens herrmode.

Skjortjackor

Skjortjackan har gått från nykomling till basplagg och blivit ett alternativ till uddakavajen i mindre formella sammanhang. I år får den till och med inledda Attolinis katalog, om än i ett ganska formellt mönster.

Dubbelknäppt elegans

Cesare Attolini ss 2024

Power suits är stapelvara hos Attolini, och dubbelknäppta kostymer är knappast något nytt i sortimentet. Men det finns alltid någon tvist att beundra. Här matchas till perfektion såväl mönster som toner av blått. Att knapparna möter slipsen perfekt är ingen slump.

Sommarkostymer

Vår och sommar betyder bröllopssäsong och studentfester. Här två utmärkta inspirationsbilder kring hur man bär kostym till sommaren. Kostymer i ljusa toner och lämpliga material, som ull i sommarkvaliteter eller linne, och kombinationer av skjorta och slips som kompletterar stilen – antingen lättar upp eller formaliserar lite.

Quiet Luxury

Quiet Luxury var trenden som föddes med HBOs succéserie Succession, men som egentligen inte är något nytt. Det handlar ju om välklätt och tidlöst herrmode som kontrast till 2000-talets skrikiga logotyper och dåliga passformer.

Även Cesare Attolini har följt med trenderna och bland kostymerna har gradvis mer avslappnad klädsel smugit sig in: skjortjackor, jeans och till och med T-shirts. Här ser vi mycket av vårens modefärger och paletter, med nyanser av beige och brunt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *