Lyxiga parfymhuset Clive Christian har lanserat parfym inspirerad av art déco-eran

Clive Christian lyxparfymer

Clive Christian Perfumes är ett av världens mest exklusiva parfymhus. Företaget härstammar egentligen från anrika Crown Perfumery Company som grundades 1872 och var det enda parfymhuset som fick tillåtelse att använda drottning Victorias krona på flaskorna.

Inredningsarkitekten och designern Clive Christian övertog signumet när han köpte företaget år 1999. Sedermera grundade han också parfymhuset med samma namn 2001 och påbörjade tillverkningen av lyxparfymer.

Första serierna av lyxparfymer från Clive Christian

clive christian lyxparfymer online

Den första serien, The Original Collection, med signaturdofterna No1 och 1872 är numera några av parfymvärldens klassiker bland nischparfymer. Sedan dess har flera andra kollektioner med dofter för både män och kvinnor tillkommit. 

lyxparfymer online sverige

Det speciella med Clive Christians parfymer är att de innehåller 20 till 25 procent ren parfym, vilket är klart högre än de flesta andra parfymer på marknaden. Parfymerna kombinerar även brittisk perfektion, lyx och elegans med exotiska ingredienser och råvaror av högsta kvalitet från jordens alla hörn.

Om du vill testa på ett annat brittiskt lyxmärke bland parfymer kan vi rekommendera Roja Parfums – ett annat märke känt som ett av världens lyxigaste parfymmärken.

Nyaste parfymen från Clive Christian

clive Christian nya amberwood 2022

Det allra nyaste tillskottet från Clive Christian är Amberwood som har lanserats detta år. Denna parfym tillhör den exklusiva Noble Collection-serien, som vid sidan om originalet No1 är den lyxigaste i utbudet.

Detta är en mjuk och följsam doft som är inspirerad av art déco-eran och innehåller bärnsten, dyrbara träslag som akacia- och sandelträ samt bergamott. Dessa fångar den briljans som fanns i de lyxiga art déco-material som användes under denna tid.

I basen hittar du även hintar av tonkaböna, salvia och tobak som tillför en förtrollande värme till denna fantastiska doft. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *