Dalmore lanserar exklusiv single malt-whisky som är lagrad i 51 år

Dalmore 51 Years Single Malt

Idag kommer en väldigt sällsynt 51-årig single malt från Dalmore ut på marknaden. En whisky som fått mogna i några av världens finaste fat under ett halvt århundrade.

Utgåvan är begränsad till endast 51 vackra kristallkaraffer som var och en levereras i en exklusiv, högglansig trälåda. Lanseringen är Dalmores första under det nya decenniet, och speglar destilleriets pionjärsanda såväl som dess gedigna 180-åriga tradition.

Dalmore 51 Years Single Malt

Whiskyn levereras i en exklusiv karaff utsmyckad med en kristallkork och den ikoniska ”kungliga” hjorten med tolv taggar i sterlingsilver – en hyllning till Dalmores kungliga arv. Varje karaff presenteras i en handtillverkad, högglansig låda av svart platanträ som är lika sofistikerad som drycken den innehåller.

dalmore lyx whisky

Den 51-åriga whiskyn påbörjade sin mognadsprocess i begagnade bournbonfat och fördelades därefter på first fill-bournbonfat och exklusiva fat som tidigare lagrat Colheitaport av årgång 1938 respektive Matusalemsherry. Som ett sista steg i processen återförenades spriten i noggrant utvalda bourbonfat, vilket visar på hur högt Dalmore värdesätter det heliga fatet.

dalmore lyxig whisky

Richard Paterson, som har varit den kreativa kraften bakom Dalmore i över femtio år, blev en del av företaget 1970. Han är känd för sin förmåga att välja ut fat och skapar unika uttryck med hjälp av fantastiska fat från världens främsta bodegor och vinmakare. 

Sedan slutet av 2019 firar Dalmore 180 år – en milstolpe som kommer att uppmärksammas genom en rad spännande lanseringar och evenemang under året.

dalmore lyxigaste whiskyn

Dalmores 51-åriga single malt finns tillgänglig hos utvalda återförsäljare och på travel retail-marknaden världen över till ett rekommenderat pris på 55 000 brittiska pund, nästa 700 000 kronor enligt dagens kurs.

Dalmore som whisky-tillverkare

Under 180 år har Dalmore varit ett pågående mästerverk. Det är en unik single malt-whisky som har vuxit fram under överseende av en obruten rad visionära whiskymakare vars entreprenörsanda och oupphörliga jakt på den perfekta whiskyn lever kvar än i dag.

dalmore distillery

Dalmores single malt-whisky finns tillgänglig hos exklusiva återförsäljare över hela världen, från Harrods i London och Galeries Lafayette i Paris till Beverly Wilshire i Los Angeles och Shangri-La i Shanghai. Lyxresenären kan numera beställa Dalmore tolv kilometer upp i luften när de reser i första klass med Emirates, samt ombord på Cunards linjefartyg Queen Mary II.

Efterfrågan på Dalmore fortsätter att öka bland såväl konsumenter som samlare över hela världen. Dalmore är i dag den snabbast växande single malt-whiskyn i världen och har utsetts till en av de tre bästa whiskyinvesteringarna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *