David Lagercrantz är Oscar Jacobsons ansikte utåt i ny vårkampanj

David Lagercrantz oscar jacobson

Oscar Jacobson är det ledande svenska varumärket för män som vill klä sig rätt vid varje tillfälle i livet. Oscar Jacobson grundades 1903 och har sedan dess varit synonymt med modern design, hög kvalitet och gediget hantverk. 

David är ju känd för sina framgångar som författare, men också känd för att vara noggrann med sin stil. Vi frågade helt enkelt David om han kunde tänka sig att pröva igenom delar av vårens kollektion och glädjande nog svarade han ja, säger Richard Woodbridge, VD på Oscar Jacobson. 

Oscar Jacobson har försäljning i Europa med fokus i Norden. Försäljningen sker via cirka 150 återförsäljare, 11 egna fysiska flaggskeppsbutiker, fyra outlets samt i egen e-handel. Oscar Jacobson ägs av Mellby Gård sedan 2018. 

Vi är väldigt glada att få arbeta med David Lagercrantz. Vi på Oscar Jacobson vill utstråla svensk perfektion i alla led och David känns som en perfekt förmedlare av vårt budskap, fortsätter Richard Woodbridge.

Kampanjen startar 8 mars 2022 i utvalda butiker och på Oscar Jacobsons hemsida och har temat: ”Together with David Lagercrantz a new chapter unfolds.”

Oscar Jacobson vår/sommar 2022

Oscar Jacobson herrmode vår sommar 2022

Vi har redan fått en försmak på vad vår- och sommarkollektionen har att bjuda på hos Oscar Jacobson i vår bevakning av herrmode våren och sommaren 2022. Bland de plagg som vi redan nu hittar i deras webbutik märks bland annat stiliga pikéer, rika på detaljer. Vi väntar dock på att flertalet av plaggen skall komma in i utbudet på deras webbutik. Här är en försmak på några av de plagg som finns i vår- och sommarkollektionen.

trendfärger inom herrmode vår sommar 2022

Bland de dominerande trendfärgerna i Oscar Jacobsons vår- och sommarkollektion märks jordiga färger som brunt, beige och sand. Tidlösa färger som håller stilen år till år. Ljus denim är också en färgskala som syns tydligt i kollektionen.

Bland de plagg du hittar i vår- och sommarkollektionen märks bland annat denna stilrena pikétröja, som redan nu finns tillgänglig. Denna nyans av beige är en av de hetaste trendfärgerna denna sommar. En färg som för tankarna till herrmodets gyllene tidsålder.

Det samma kan sägas om passformen på de byxor som finns i kollektionen. Det skall vara byxor med lite lösare passform och högre midja denna säsong. Lägg också märke till det flätade bältet som ger exakt den rätta känslan för dig som vill klä dig i tidlös vintagestil.

Denna läckra vintageinspirerade färgskala, beige som gränsar till senapsgult är en av de snyggaste modefärgerna denna vår och sommar. Egentligen är det fel att benämna det en ”modefärg” eftersom det är en tidlös elegant färg med starka retrovibbar.

Dubbelknäppta kavajer i linne är två ytterligare detaljer att hålla koll på denna vår och sommar.

Ljusa jeans i lös passform är något att satsa på denna vår och sommar. Speciellt om du använder dig av en dubbelknäppt kavaj ger detta en avslappnad elegant stil.

Vi har också kunnat lägga märke till att allt fler märken till denna säsong lanserat vita linnekostymer i sina kollektioner. Även detta är ett klassiskt plagg som var populärt redan på 1920-talet.

Redan förra säsong såg vi några varianter av linnekostymer där inspiration hämtats från smokingen med dess breda sjalkrage. Hos Oscar Jacobson hittar du denna stiliga modell i deras vår- och sommarkollektion.

Ytterligare en outfit med klara retrovibbar är denna jeansskjorta som du med fördel kan kombinera med lösa chinos med hög midja och flätat bälte.

Du har väl inte missat en av de hetaste trenderna bland kängor inom herrmodet? Ljusa ökenkängor är kanske inte att rekommendera för det svenska vintervädret, men när vi snart tar steget ut till våren har det blivit dags att snart addera denna modell av kängor till garderoben.

Som avslutning kan vi också tipsa om alla stiliga överskjortor som finns i Oscar Jacobsons vår- och sommarkollektion 2022. Här finns alla typer av overshirts i många olika färger.

Som vi nämnt i flera sammanhang är detta en av de mest mångsidiga plaggen i herrgarderoben. Det går att använda den som ersättning till kavajen eller som den är för en ledigare stil. Ett perfekt plagg både för våren och sommaren!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *