De bästa champagnebarerna för nyåret

En klar trend bland svenskarna är att skåla in det nya året i någon av världens storstäder. London har redan flera år varit populärast bland alla städer utanför Sverige, men även städer som Paris och Berlin har bibehållit sin popularitet som resmål i samband med nyårsfirandet.

Då det gäller boende väljer de flesta detta månader på förhand, men det kan även vara roligt att hitta platser utanför hotellet att fira in själva tolvslaget med något bubbligt i glaset.

De bästa champagnebarerna i världen

För detta ändamål har Hotels.com™ listat några av världens bästa champagnebarer i några av de mest populära städerna att fira nyår i. Utöver denna lista kan vi också tipsa om nya champagnebaren på Grand Hotel som öppnat i november 2020.

Le Dokhan på Radisson Blu Le Dokhan’s hotel i Paris

bästa champagnebar i Paris

Med gångavstånd till Triumfbågen ligger Le Dokhan, baren som sägs vara Paris äldsta champagnebar. Le Dokhan är inredd i 1700-talsstil med träpaneler, gulddetaljer och eleganta fåtöljer. Med ett generöst utbud på 200 champagnesorter erbjuder hotellbaren en oförglömlig upplevelse i dryckesväg. Hos hotellets sommelier kan finsmakaren dessutom gå på exklusiva champagneprovningar.

The Champagne Bar på Plaza Hotel i New York

bästa champagnebarer i världen

Sedan 1907 har The Champagne Bar på Plaza Hotel blickat ut över Fifth Avenue, mitt i centrala New York. Ett stenkast från baren ligger den ikoniska Pulitzer-fontänen och Central Park.

Den exklusiva hotellbaren har genom åren besökts av många välkända personer, bland annat Prinsen av Wales. Här skålar du in tolvslaget med champagne, vin och kaviar i världsklass.

Beaufort Bar på The Savoy i London

bästa champagnebarer i London

Mitt emellan trendiga Soho och Themsen ligger The Savoy och den prisbelönta hotellbaren Beaufort Bar. I teatralisk Art Deco-miljö erbjuds en imponerande kollektion av champagne.

Här serveras även utsökta cocktails för den som vill variera bubblorna med drinkar. På Beaufort Bar kan du även uppleva magiska kabaré- och burleskframträdanden.

The Krug Room på Mandarin Oriental i Hong Kong

lyxiga champagnebarer i världen

Tillsammans med ett av världens mest ansedda champagnehus, Champange Krug från Reims i nordöstra Frankrike, har Mandarin Oriental skapat en sofistikerad champagne-restaurang med plats för 12 personer runt ett vackert marmorbord.

Det intima rummet låter gästerna se in i hjärtat av det gastronomiska köket medan de bjuds på eftertraktade årgångar och sällsynta Krug-samlingar.

Fizz på Caesar’s Palace i Las Vegas

lyxigaste champagnebarerna i världen

Fizz unika koncept har skapats av kreatören David Furnish och Sir Elton John. Väggarna pryds av deras personliga konstkollektioner och bland gästerna finns ofta kändisar.

Gör dig redo för Las Vegas spektakulära nattliv. Caesar’s Palace håller storslagna nyårsfester och från Fizz har du bästa tänkbara utsikt när fyrverkerierna går av stapeln.

Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm

bästa champagnebarer för nyåret

Vill du fira nyår med storslagen glans på hemmaplan kan du bege dig till anrika Grand Hôtel. Grandiosa och rofyllda Cadierbaren har fått sitt namn efter hotellets grundare, Régis Cadier.

Här samlas stockholmare och hotellgäster för en mysig stund med god dryck. För den som blir hungrig finns utsökta rätter att välja mellan på barmenyn.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *