En deckarkarta som sätter svenska deckare i fokus

svenska deckare sommar 2021

Deckare är riktigt heta just nu. Inte minst tack vare Netflix stora hit Lupin där gentlemannatjuven Arsène Lupin står i fokus. Nu lanserar Bokus också en interaktiv Deckarkarta, som hjälper dig att hitta deckare utifrån geografisk plats. Här är svenska deckare i fokus där du med en deckarkarta kan hitta böcker som på olika sätt anknyter till platser som du är nyfiken på, i olika delar av Sverige.

Deckarkartan innehåller över 400 böcker i alla format, från fysiska böcker till ljud- och e-böcker. De erbjuder dig som kund ett nytt sätt att hitta spännande deckare som utspelar sig i Sverige. 

svenska deckare sommaren 2021

– Istället för att utgå från författare eller deckarserie som vi så ofta annars gör, utgår vi här från geografiska platser runtom i landet, förklarar Charlotte Aaström, Innehållsansvarig på Bokus.

Hitta deckare på den ort du befinner dig

Tanken är att kunden ska kunna botanisera bland deckare som utspelar sig i de trakter den vistas i eller är nyfiken på. Åker kunden på semester till Öland och vill läsa en deckare som utspelar sig just där går boken att hitta enkelt via Deckarkartan.

Kartan rymmer riktiga orter och städer men även fiktiva sådana, som t.ex. Glimmersträsk och Ödesmark från Stina Jacksons populära spänningssuccéer.

– Det kändes viktigt och roligt att få hylla den svenska deckaren och då ville vi inte göra avkall på några böcker för att orten inte egentligen finns. Många av dessa böcker har en väldigt tydlig koppling till en plats eller ett landskap i Sverige, även om ortnamnet för den delen är påhittat. Därför har vi placerat ut även dessa, säger Charlotte.

Deckarkartan kommer löpande att utvecklas och fyllas på med nya spännande deckare. Deckarkartan nås på bokus.com/deckarkartan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *