Boktips för det nya året – Här har ni vinnarna av bästa böcker 2020

bästa böcker 2020

Det är många som har som mål att börja läsa mer under det nya året. Här tar vi fram tips på bästa böcker att läsa när vi nu snart går över till ett nytt år.

Det finns många fördelar med att läsa mycket. Oavsett om det handlar om faktaböcker, inspiration eller fiction kommer du att lära dig mycket genom att läsa.

Det är bevisat att läsning tränar hjärnan. Du utvecklar det analytiska tänkandet och påverkar också minnet, uppmärksamheten och det abstrakta tänkandet.

bästa böcker 2020

Vinnare av bästa böcker 2020

När vi söker efter läsvärda böcker är det många som söker tips av andra. Tidigare har vi skrivit om Årets bok 2020 från Bonniers Bokklubbar.

Nedan har vi plockat fram en lista med de som vunnit pris som bästa böcker 2020 över en bredare skala av kategorier. Under titlarna hittar ni även den digitala versionen av böckerna om ni önskar läsa boken genast.

FörfattareTitelPris
1. Sandgren, LydiaSamlade verk AUGUSTVINNARE 2020
E-bok
2. Labba, Elin AnnaHerrarna satte oss hit : om tvångsförflyttningarna i
Sverige
AUGUSTVINNARE 2020
E-bok
3. Sigunsdotter, KristinaHumlan Hanssons hemligheterAUGUSTVINNARE 2020
E-bok
4. Glück, LouiseVild irisÅRETS NOBELPRISTAGARE
E-bok
5. Alsterdal, ToveRotvältaÅRETS BÄSTA KRIMINALROMAN
E-bok
6. Grebe, CamillaSkuggjägarenVINNARE AV GLASNYCKELN 2020
E-bok
7. Jägerfeld, JennyMitt storslagna livBARNRADIONS BOKPRIS 2020
E-bok

Våra tidigare tips över böcker att läsa

För den som önskar boktips finns det många intressanta kategorier. Här är några av de kategorier som vi tipsat om tidigare på Gentlemannaguiden:

 1. Bästa böcker om pengar och ekonomi
 2. Stilinspiration för män
 3. Böcker om klassiskt herrmode
 4. Klassiska böcker alla män bör läsa
 5. Bästa läsning för tid i isolering
 6. Bästa böckerna från jazzeran
 7. En av århundradets bästa böcker
 8. Manliga Coffe Table böcker
 9. Antikvariat på nätet

Fördelar med att läsa böcker i fysiskt format

Trots att utvecklingen varit snabb finns det många som ännu föredrar att läsa böcker i fysiskt format. Det är onekligen en oslagbar känsla att ha bok som du kan hålla i när du läser. Böcker är också snygga att placera i bokhyllan som inredningspryl.

Läsning är också en av de bästa sätten att snabbt få tag i sömnen. I detta sammanhang är fysiska böcker att föredra för att undvika det blåljus vi utsätter våra ögon för dagligen genom otaliga timmar framför skärmen.

Fördelar med e-böcker

Det finns dock även många fördelar med digitala e-böcker. Här är några av dessa:

 • Tillgänglighet.
  En av de största fördelarna är tillgängligheten. När du köper en e-bok behöver du inte vänta på leverans, utan kan ladda ner den omedelbart vid köptillfället.
 • Den tar aldrig slut.
  En e-bok tar aldrig slut hos bokhandlaren och finns för det mesta också tillgänglig under längre tid.
 • Sparar utrymme.
  För den som vill leva minimalistiskt och undvika extra bråte är e-boken perfekt. Du kan samla ett obegränsat antal böcker på din läsplatta eller telefon.
 • Perfekt för resor.
  Som en fortsättning på tidigare punkt är e-boken perfekt för resor tack vare det utrymme den sparar. Du har all information tillgänglig oavsett var du än befinner dig.

Avslutningsvis – Läs mycket under 2021!

Det är många av världens mest framgångsrika individer som förespråkar mycket läsning. Hit hör bland annat Bill Gates som regelbundet delar med sig av sina lästips.

De flesta anger tidsbrist som orsak till att de inte läser. Om detta är orsaken rekommenderar vi att ni gör det till en vana att läsa varje dag innan läggdags. Det är inte enbart ett perfekt sätt att slappna av och sova bättre. Du kommer även att lära dig oerhört mycket på resan!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *