Defender hedrar sitt arv med nya Limited Edition

nya land rover defender 75 års jubileum

År 1948 introducerades Serie I på Amsterdam Motor Show och nu firar Land Rover jubileet med Defender 75th Limited Edition.

Land Rover föddes med lanseringen av ett enda fordon. Idag är Land Rovers familj av stadsjeepar ett bevis på den banbrytande innovationsanda som kännetecknat Land Rover i mer än sju decennier. Varumärkesfamiljerna Defender, Discovery och Ranger Rover erbjuder oöverträffad kapacitet, mångsidighet och lyx – den perfekta grunden för ytterligare 75 år av framgång.

Defender 75th Limited Edition

nya Defender 75th Limited Edition

Tillgänglig i karosslängderna 90/110, Defender 75th Limited Edition har ett exklusivt exteriört designtema med unika detaljer, fulländad med ikonisk Grasmere Green-färg med kompletterande hjul och inredningsfinish.

Den yttre finishen introducerar Grasmere Green för Defender-serien för första gången – en nyans som är reserverad exklusivt för 75th Limited Edition – med 20-tums lättmetallfälgar även i Grasmere Green med matchande centrumkåpa. De kompletterande exteriörförbättringarna har en unik jubileumsgrafik, Ceres Silver-stötfångare och tonade rutor.

Mångsidig interiör

interiör Defender 75th Limited Edition

Defenders hållbara och mångsidiga interiör har fått liknande behandling, den exponerade tvärgående balken i cupén är i borstad Grasmere Green-pulverlack och har laseretsade detaljer. Sätena har en finish i Resist Ebony. Mittkonsolen kommer i Robustec-material – det mest robusta tyget Defender erbjuder – och inrymmer också handtag för en bekvämare färd off-road.

Limited Edition är baserad på den högutrustade HSE, med omfattande standardutrustning. Innovativ teknik, vilket inkluderar 3D-surroundkamera, konfigurerbar terrängrespons, Meridian Sound System, Matrix LED-strålkastare, 11,4tums Pivi Pro Infotainmentsystem, Head-Up Display och trådlös laddare.

Elektriska säten med minnesfunktion

interiör Defender 75th Limited Edition

Alla limiterade modeller har även ett fällbart tygtak eller möjlighet till ett skjutbart panoramatak, medan överlägsen komfort tillhandahålls av elektriska säten med minnesfunktion för 14 olika positioner, uppvärmd ratt och tre-zons klimatkontroll. En elektrisk utfällbar dragkrok och året-runt- däck kan adderas som tillval för förbättrad kapacitet.

Förutom P400 och D300 Ingenium bensin- och dieselalternativ* inkluderar drivlinorna den kraftfulla och effektiva P400e plug-in Electric Hybrid (PHEV) på 110-modellen, båda använder Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV)-teknik för att optimera kraftleverans och bränsleekonomi genom att utnyttja energi som normalt går förlorad under fartminskning och inbromsning.

Ny serie av Land Rover-lifestyleprodukter

Defender 75th Limited Edition lifestyle produkter

Den unika limiterade utgåvan säkerställer sin plats som ett potentiellt samlarobjekt inom Defender-familjen. Bilen presenteras tillsammans med en ny serie av Land Rover-lifestyleprodukter för att fira detta historiska ögonblick.

Lifestylekollektionen delar färgtemat Grasmere Green och har ett omfattande utbud av varor, inklusive en minimalistisk unik klocka med två remmar, en funktionell ryggsäck och kläder med unik 75 års-grafik och andra detaljer.

Mer än 50 globala utmärkelser

Defender 75th Limited Edition 2022

Defender har vunnit mer än 50 globala utmärkelser, inklusive Top Gears 2020 ”Årets bil”, MotorTrends 2021 ”Årets SUV” och Autocars ”Bästa SUV 2020”, samt ett 5-stjärnigt Euro NCAP resultat.

Nya Defender 75th Limited Edition finns att konfigurera på www.jlr.com eller beställ nu hos din lokala återförsäljare.

Läs mer: Ikonen Land Rover Defender är tillbaka

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *