Den Schweiziska armékniven fyller 125 år

den schweiziska armékniven 125 år

Världens första schweiziska armékniv uppfanns ar 1897 av Victorinox grundaren Karl Elsner, en ikonisk produkt som i år firar 125-års jubileum. Denna ikoniska produkt är välkänd för dess funktionalitet, pålitlighet, kvalitét och ikoniska design.

Victorinox är ett globalt familjeföretag med huvudkontor i lhach, Kanton Schwyz i hjärtat av Schweiz. Det är i samma stad som företagets grundare Karl Elsener startade sin verksamhet under 1884.

125 års historia

historia schweiziska armékniven

All började 1897 när Karl Elsner uppfann och patenterade den första armékniven, även känd under namnet Swiss Army Knife. År 2022 firar Victorinox 125-års jubileum av denna produkt som idag är grundpelaren i varumärkets historia.

Med inspiration från modellen frän 1879 har Victorinox producerat ett flertal innovativa och prisbelönta produkter i kategorierna fallknivar, hushållsknivar, klockor, reseprodukter och parfymer. För att fortsätta äventyret bortom detta historiska ögonblick lanserar Victorinox en kopia av den ursprungliga armékniven.

Detta ikoniska verktyg är förpackat i en iögonfallande tidskapsel, distinkt lada som berättar historien om kniven. Att vika ut ladan känns som att dyka in i historien och uppleva den äventyrliga resan med den ursprungliga schweiziska armékniven från dåtid till nutid.

Avbild av originalprodukten

Victorinox armékniv jubileumsutgåva

Replica 1897 ser exakt ut som originalet på utsidan, men pa insidan representerar den det senaste inom teknik. Det röda vulkaniserade fiberhöljet ger ett varmt och bekvämt grepp. Det ikoniska avtrycket av ”Elsener Schwyz” på det stora bladet och beviset pä patentet ”Gesetzlich Geschützt” (skyddat av lag) på skruvmejseln tar oss tillbaka i tiden.

Det senare var ett viktigt försäljningsargument 1897. Karakteristiska egenskaper hos Replica 1897 inkluderar stilen på det spetsiga lilla bladet, den ursprungliga formen pä korkskruven, en syl perfekt integrerad i fickknivens kropp och en konservöppnare med en unik teknik.

schweizisk armékniv original

Kniven finns i ett begränsat antal om 9 999 stycken, och levereras med ett certifikat och är förpackad i en estetiskt tilltalande tidskapsel i en kartong som berättar varumärkets historia.

Varje kniv är individuellt numrerad och har årtalet 1897 graverat, som påvisar den höga nivå av traditionellt hantverk, funktionalitet, kvalitet och innovation som kännetecknar varumärket.

Victorinox garanterar att alla knivar och verktyg är tillverkade av premium rostfritt stal. Eftersom miljöskydd och hållbarhet är en del av Victorinox DNA, är deras produkter giorda för att halla en livstid. Varje artikel har en livstidsgaranti mot eventuella defekter i material och utförande.

Victorinox är stolta över mer än 130 ars erfarenhet av tillverkning av högkvalitativa knivar i Schweiz. Även den iögonfallande förpackningen för Replica 1897 tillverkas i Schweiz.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *