Den ultimata guiden till de senaste trenderna i utomhusutrustning 2023

Vill du uppgradera din friluftsutrustning och följa trenden år 2023? Oavsett om du är naturälskare, vandringsentusiast eller bara följa medan du njuter av den friska bergsluften – då är du på rätt plats! 

Vår guide till allt nytt år 2023 hjälper dig att se ut och känna dig bäst, samtidigt som du njuter av allt det naturen erbjuder.

Gore-Tex-promenadskor för vardagsbruk

Friluftsentusiaster har förlitat sig på Gore-Tex för att hålla fötterna torra och bekväma i åratal. Och det ser ut som om den här trenden håller på att slå igenom på stadens gator. Gore-Tex vandringsskor är inte bara bekväma, de är också vattentäta och andningsbara. Vare sig du ska ut på en lätt vandring eller en långdistansvandring håller de här skorna dig bekväm och torr. Dessutom är de snygga. 

Kolla in ALFAs friluftsskor med Gore-Tex för tekniska skor som både ser bra ut och känns bra. För Gore-Tex-skor klarar inte bara av de hårda kraven vid friluftsliv utan är också utformade för att hålla länge. Så du behöver inte oroa dig för att byta ut dem inom kort. Och som en extra bonus är de också lätta att rengöra och underhålla. Så du kan se till att de ser bra ut och har det bra i många år framöver.

Begagnade redskap

Om du vill spara lite pengar samtidigt som du håller dig uppdaterad om de senaste trenderna är begagnade redskap ett bra alternativ. Du får fördelen av att köpa kvalitetsartiklar till en bråkdel av priset. Tillsammans med tillfredsställelsen att veta att du hjälper till att minska avfallet. 

Du kan hitta bra erbjudanden på högklassiga friluftsredskap från toppmärken som Patagonia och The North Face. Eftersom dessa artiklar har använts tidigare vet du dessutom att du får kvalitetsartiklar som är byggda för att hålla länge. Men om du letar efter något unikt och enastående kan du överväga att handla i en vintagebutik för friluftsutrustning. Dessa butiker har en mängd olika vintageföremål som garanterat kommer att vara ett iögonfallande tillägg till din garderob.

Återvunna material för hållbarhet

En av de stora friluftstrenderna 2023 är att använda återvunnet material för friluftsutrustning. Företagen ägnar nu mer uppmärksamhet åt hållbarhet. Därför använder många företag som tillverkar utomhusutrustning nu dessa material i sina produkter.

Återvunna material är inte bara bra för miljön. De är också bra för din plånbok. Dessa material är ofta lika hållbara och högpresterande som vanliga material. Du behöver alltså inte oroa dig för att offra kvalitet för hållbarhet. Det viktigaste du ska titta efter när du köper återvunnet material är märkningen ”GRS” eller ”Global Recycled Standard”. Denna märkning garanterar att produkten har tillverkats med minst 40 % återvunnet material.

Fritidsaktiviteter fortsätter att trenda

Athleisure är en trend som har funnits i några år nu. Och det ser inte ut som om den kommer att gå någonstans inom den närmaste tiden. Denna trend kombinerar sportkläder och fritidskläder. Det skapar en bekväm och snygg look som du kan bära både i och utanför utomhus.

Fritidskläder är vanligtvis tillverkade av lätta, andningsbara och flexibla material som är utformade för att hålla dig bekväm hela dagen. Det bästa med fritidskläder är att de är otroligt mångsidiga. Du kan bära dem när du springer, vandrar eller campar. Och sedan, lika lätt, bära dem när du är ute och går. Dessutom kan du bära dem i lager med andra plagg. Så du kan enkelt övergå från utomhus till inomhus utan att behöva byta garderob.

Värme och skydd i överflöd

Fleece är ett lätt, andningsbart material som hjälper dig att hålla dig varm utan att kännas skrymmande eller varm. Det transporterar också bort fukt så att du kan hålla dig torr och bekväm i alla väder. Fleeceöverkläder är snygga oavsett om du klättrar på toppar eller bara tar en fika. Och det ser ännu bättre ut med ett par bra jeans.

Underställ är också ett utmärkt alternativ för att hålla värmen i naturen eller i storstaden. Dessa underställ är utformade för att hålla dig varm samtidigt som din hud kan andas. Underställen är vanligtvis tillverkade av lätta syntetiska tyger, till exempel polyester och spandex, som ger värme utan att offra andningsförmåga. 

Slutsats

Trenderna för utomhusutrustning 2023 handlar om komfort, stil och hållbarhet. Från Gore-Tex vandringsskor till fleecing och underlag finns det något för alla. Och när du ska välja utomhusutrustning ska du leta efter högkvalitativa produkter som är utformade för att hålla länge och tillverkade av hållbara material. 

Friluftstrenden visar inga tecken på att avta. Så ta del av trenden nu och njut av komfort och stil i lika delar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *