Det värsta är framför oss – Var proaktiv och ta tag i problemen!

hur du lyckas under svåra tider

Känns det som att vi går igenom jobbiga tider just nu? Då har vi faktiskt inga goda nyheter att komma med. Det kommer nämligen att bli betydligt värre innan det blir bättre. Men de som läst denna sajt vet också att vi aldrig tar plockar fram problem utan att göra ett försök att hitta lösningar på dessa. Häng med så utvecklar vi resonemangen!

Innan vi går vidare rekommenderar jag att ni läser artikeln om hur du skapar finansiellt välstånd. Även om den var skriven under en annan tid och i en annan kontext, finns här en del att hämta med sig då det gäller att vända utmaningar till möjligheter.

Det är många saker som kan kännas jobbiga för tillfället. Dels gör isoleringen att vi inte kan leva och umgås som normalt. Sedan kommer även den ekonomiska oron. Det är nämligen få av oss som kan känna oss säkra på våra jobb i dessa tider.

Hur snabbt kan vi då vänta oss att kunna återvända till det normala? Eller finns det ens någon återgång till det normala efter detta?

En återgång till den stora depressionen?

Det finna naturligtvis ingen som kan svara på dessa frågor. Coronaviruset i sig är en utmaning att bekämpa och vi kan få uppleva både en andra och tredje våg av detta innan vi har ett vaccin för alla som behöver det.

Det finns många som går och hoppas på att livet snabbt skall återvända till det normala efter att vi börjar släppa på restriktionerna. Dessa optimister tror på en V-formad utveckling inom både världsekonomin och de vanor som vi hade innan helvetet bröt ut.

Tyvärr är detta dock endast önsketänkande. Många glömmer bort att hela världen stått helt stilla i en dryg månad nu och att vi endast levt på konstgjord andning genom enorma statliga stimulanser. Arbetslösheten når redan nu rekordnivåer i länder som USA och förväntas nå 20% denna månad. Enligt vissa uträkningar kan denna komma att nå 30% ännu i år!

Det finns helt enkelt inga statliga finanser i världen att rädda människor från en sådan misär. Speciellt inte när vi redan i över 10 års tid levt på lånade pengar. Att sänka räntan till noll och pumpa upp skuldsättningen ytterligare hjälper inte speciellt långt i ett samhälle där vi levt redan i över 10 års tid levt på lånade pengar.

Ni som läst tidigare artiklar här på Gentlemannaguiden känner till att vi varit ytterst kritiska mot denna utveckling. Vi skulle ha haft betydligt större möjligheter att motverka denna kris om vi sett till att ta tjuren i hornen medan det ännu fanns möjlighet. Att införa en normal räntenivå samt betala bort gamla skulder borde ha införts medan det ännu fanns tid.

Nu har vi istället försökt att på konstgjord väg få tillväxt i västvärlden. Det har vi för länge sedan kunnat konstatera att var ett dödfött projekt. Varför skall egentligen ekonomiskt tillväxt överhuvudtaget vara en målsättning? Vi lever i ett samhälle med begränsade resurser och då är hållbart leverne ett betydligt viktigare mål.

Med andra ord är medlen väldigt begränsade att bekämpa en kris av den magnitud vi nu upplever. Vi kunde skriva en hel bok om varför så är fallet. Här kan ni läsa mer om några av orsakerna.

Någon V-formad återgång till det normala är alltså inte sannolik. Istället kan det bli frågan om en mer U-formad variant likt 1930-talets version av Den stora depressionen.

Lösningen på problemen för dig personligen

Som nämnt har vi ändå en positiv framtidssyn här på Gentlemannaguiden. Vi vet att det är de med ett proaktivt förhållningssätt som har störst chans att klara sig även när det gäller denna typ av utmaningar.

Även under 1930-talets stora kris fanns det många människor som vände utmaningar till möjligheter och lyckades bli framgångsrika. Det kommer alltid att finnas möjligheter för den som inte blir uppgiven och väntar på att andra skall ta tag i saker för ens räkning.

Det är alltså där ovan nämnda artikel kommer in i bilden. Även i dessa tider finns alla möjligheter att ta tag i sitt liv om du undviker fällan att tycka synd om dig själv.

Men samtidigt kan vi också passa på också ge några konkreta kortsiktiga tips för dig som vill mota en eventuell kommande kassakris. Det är också ett sätt att vara proaktiv tills det perfekta tillfället dyker upp för dig och dina idéer.

3 jobb du kan göra online

Det som många glömmer när de blir handlingsförlamade av ekonomisk stress är att det faktiskt finns många sätt att tjäna pengar online. Vem vet, kanske just du har dolda talanger som lämpar sig för något av dessa jobb?

1. Lär ut engelska online

Sajter som VIPKid och GoGoKid parar ihop engelskspråkiga lärare med kinesiska studerande för 25-minuter långa online-studier. Detta är flexibelt eftersom lärarna här kan välja tidpunkt och komma överens om kursplanen.

Alla som någonsin haft kontakt med kineser vet att det finns mängder av unga människor där med en stor vilja att lära sig engelska. Där finns också mängder av unga rika som för tillfället förbereder sig på att få komma ut från isoleringen och resa igen. Därför är det nu en utmärkt tidpunkt att erbjuda sina tjänster här. I genomsnitt får en lärare 22 dollar i timmen via den förstnämnda tjänsten.

2. Skriv online

För den som gillar att skriva finns det enormt många sätt att tjäna pengar online. Den som kan skriva på engelska har såklart ett ännu större utbud bland tjänster på nätet. Här finns bland annat Fiverr, där en erfaren skribent kan få så mycket som 150 dollar för en artikel på 500 ord.

För den som vill skriva på svenska finns både Upwork och Content Career. Här får du oftast betalt enligt antalet ord. Du måste ofta också jobba upp dig för att bli upp till den högsta nivån där du får runt 0.05 cent/ord. Men när du väl fått flytet och skriver många artiklar per dag kan detta innebära riktigt bra klirr i kassan.

Det finns alltid gott om jobb inom dessa tjänster eftersom många sajter pä nätet törstar efter material. Oftast fungerar dessa tjänster genom att sajterna själva lägger upp förslag på rubrik och innehåll.

För den som har modet och unika idéer kan också vissa artiklar också ge riktigt bra betalt hos de större magasinen om du kontaktar dem själv. Här gäller det dock att veta värdet på sitt material eftersom de flesta har en tendens att försöka slippa undan riktigt billigt.

3. Översätt online

Är du flytande på ett annat språk? Det är många företag runtom i världen som använder sig av online tjänster för att få översatt sitt material inom allt från medicin till juridiska dokument.

Tjänster som Translate och Bunny Studio är några av de största inom området. Detta kan ge riktigt bra pengar för den som är skicklig på sitt område.

Detta var bara några av de tjänster som finns på nätet som kan hjälpa dig att få medel att komma över den värsta krisen. Det finns mängder av tjänster online som du kan sköta på freelance-basis i dagens läge. Kanske just någon av dina specialkunskaper är väldigt efterfrågade just nu?

Vissa tjänster har till och med blivit mer populära efter att corona-isoleringen började. Använd fantasin och red ut vilka dessa tjänster kan vara. Nu är det inte tillfälle att tycka synd om sig själv.

Ta istället tag i saker och var proaktiv!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *