Dr. Martens 1461 fyller 60 år – Nya versioner av den ikoniska orginalmodellen lanseras

dr martens nya modeller av skor 2021

I år fyller Dr. Martens ikoniska originalmodell 1461 60 år. Det firas med flera nya versioner och färger till Dr Martens vår- och sommarkollektion 2021. 1461 Ice Sole, 1461 Leo Zip, 1461 Elastic och 1461 Peppermint Green kommer alla att lanseras under SS21. Varenda par har samma uppbyggnad och arv som originalen. 

För 60 år sedan skapades en ny sko i Wollaston-fabriken i Northamptonshire, designad för arbetare och med en mer hållbar och bekväm uppbyggnad än någon annan modell på marknaden.

Tanken var att använda samma material som till den första kängan tillverkad av Dr. Martens 1460, fast i en lägre silhuett. Exakt ett år efter att 1460 lanserades, föddes därmed modellen 1461.

Dr. Martens skomodell 1461 firar 60 år

dr martens klassiska sko 1461

I år fyller 1461 60 år som modell och det firas genom lansering av fler versioner än någonsin. Den förnyade 1461 kollektionen inkluderar nya färger, tekniker och maskiner. Dessa inspirerade av hur människor valt att bära dem under alla år samt från det arkiv av samarbeten som Dr. Martens samlat på sig genom åren.

I januari släpptes 1461 Peppermint green, som är skapad från kraftigt mjukt läder i en djärv färg, inspirerad från Dr. Martens arkiv av tidigare storsäljare. Skorna har en robust luftdämpad sula och är markerade med den signaturgula sömmen.

dr martens kollektion 2021

Nästa lansering i februari

Nästa på tur med lansering i februari. 1461 Leo Zip är förstärkt med utstående öglor och dragkedjor plockade direkt från deras arkiv. Tillverkade av Leo har skorna ett kraftigt, tumlat nytt läder med en lätt glans. En stadig BEN-sula och är märkta med en gul hälögla och söm. 

dr martens nya färger på klassiska modeller

I mars lanseras 1461 med Elastic swaps skonören för skons elastiska remmar, men i övrigt är skon konstruerad exakt likadant som originalskon. Enkla att ta på och av, gjorda på svart mjukt läder och förstärkta gula sömmar. 

snygga modeller av dr. martens skor

1461 Ice släpps också i mars med en is-sula adderad till den välkända siluetten. Den nya designen tar AirWair längre än någonsin och exponerar de märkningar som alltid varit närvarande bland skorna i sex decennier. Tillgängliga i både svart och cherry red läder, samt pale pink är alla skorna markerade med den signaturgula sömmen.

Alla paren är tillgängliga hos Dr. Martens på Katarina Bangata 15 i Stockholm och på www.drmartens.com  

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *