Dr. Martens nya produktlinje Wintergrip

nya skor från dr. martens wintergrip

Till höst- och vinterkollektionen har ikoniska skoföretaget Dr. Martens lanserat en ny produktlinje som går under namnet Wintergrip. Kollektionen består av tre uppdaterade herr boots som är speciellt framtagna för att passa ett kallare klimat.

Den klassiska kängan 1460, 2976 Chelsea Boot och lågskon 8053 har utrustats med en ny innovativ hybridsula och en materialmix som tål tuffare väder. Ovandelen i Wintergrip-serien är konstruerad av kvalitén Snowplow, ett vattentätt läder som är idealiskt att använda i snöväder. Lädret har ett ytskick som inte får vita slitningar av salt och grus, är enkelt att rengöra och inte fläckas av vattenexponering.

Fleecefodrade skor från Dr Martens

Skorna är fleecefodrade för herr respektive utrustade med fuskpäls i dammodellerna för att hålla fötterna varma och behagliga. Den högpresterande Wintergrip-sulan med räfflad konstruktion ger ett stabilt halkmotstånd på is- och snöunderlag.

Dr. Martens nya kollektion Wintergrip

Wintergrip har en sula i gummi som ger ett stabilt grepp i snö. Skon har testats för friktion och halmotstånd i det hårdaste av väder.

dr. martens nyhet höst 2018

Dr. Martens Wintergrip kollektion finns tillgänglig på drmartens.com och hos utvalda butiker från och med denna månad.

ikoniska herrskor dr. martens

Det första paret Dr.Martens rullade av produktionsbandet den 1:a april år 1960. Med de ikoniska gula sömmarna, räfflad sula och DM’s klassiska hälloop var det en sko för arbetare som ursprungligen användes av brevbärare och poliser; bekväma, hållbara och lätta i jämförelse med sina konkurrenter under den här tiden.

Genom tiderna har varumärket anpassats och uppmärksammats av en rad olika individer inom musik och populärkultur. Det är de människor som står ut från mängden och deras stilresa som alltid präglat Dr.Martens design. Den enkla siluetten möjliggör att kunna anpassa varje par efter egen smak; på en praktisk nivå utgör dess välkända hållbarhet och komfort den perfekta skon för stora konserter och street-mode.

På en mer känslomässig nivå utstrålar de attityd och auktoritet. Fabriken i Northamptonshire, Wollaston, där allt började finns än idag. Ett specifikt urval av produkter från sortimentet “Made in England” tillverkades här fortfarande av en liten, noga utvald grupp av engagerade och utbildade personer i traditionellt skomakeri.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *