Dr. Martens presenterar initiativet Tough As You – en plattform för unga svenska kreatörer

dr martens kampanj

Dr. Martens erbjuder en plattform för att stötta nästa generations kreatörer. Med initiativet Tough as You som i höst även lanseras i Sverige, vill man öka kreativa möjligheter för unga och underrepresenterade talanger. Tillsammans med progressiva kreatörer och communitys över hela Europa syftar det ikoniska skovarumärket forma om musikkulturens framtid bland annat genom mentorskapsprogram som löper över landsgränser.

I Sverige lyfter initiativet Grammisvinnaren Zikai och hyllade DJ:n och arrangören bbygusi i en digital kampanj där de berättar om sina upplevelser under det gångna året, då pandemin varit en stor utmaning.

Tough as you – länkar samman nya och etablerade artister

Efter månader av nedstängningar och ovisshet har vi lärt oss att vi klarar av mycket på egen hand, men också att vi klarar ännu mer om vi slår oss samman. Under Dr. Martens initiativ Tough As You berättar artisten Zikai och DJ:n bbygusi hur dom ställt om och utforskat nya sätt att nå sin publik för att klara motgångar i sina kreativa yrken, när pandemin slagit mot flera delar av nöjesbranschen.

Zikai skulle börja promota sitt album när världen stängde ner och alla hennes gig ställdes in. För att hålla sig ovanför ytan och blicka framåt valde hon att skapa nya, värdefulla minnen och omgav sig med nära vänner och familj. Nu börjar livet återgå och Zikai har mer energi och inspiration än någonsin.

dr martens initiativ

Också bbygusi hade svårt att vara kreativ till en början. Han blev tvungen att hitta nya sätt för att kunna fortsätta skapa och vara kreativ. Önskan om att bygga någonting stort tillsammans med sina vänner blev till en samlingsplats för unga kreativa individer, som nu när allt öppnar upp, gett ännu fler möjligheter att föra människor från olika subkulturer samman.

Med initiativet Tough As You supportar Dr. Martens nästa generation kreatörer genom att länka samman nya och etablerade artister samt underrepresenterade kreatörer med mentorer över hela Europa och att på så sätt erbjuda en plattform. Genom att lyssna på nya röster, ljud, människor och idéer tror varumärket att vi alla tillsammans kan forma om musikindustrin.

Om Zikai

dr martens kampanj höst 2021

Zikai har redan som 23-åring hunnit bli utnämnd till ’Framtidens Artist’ av P3, släppt sin deubut-EP och jobbat med några av branschens största namn.

@iamzikai

Om bbygusi

bbygusi är DJ och arrangör som när klubbarna stängde ner kände att hiphop-scenen skulle få fortsätta ha en mötesplats. Utomhusfester runt om i Sverige har länge varit förknippat med technokulturen men nu, mycket tack vare Efter Tolv och bbygusi, är scenen mer aktiv inom flera olika subkulturer.

De skor som kreatörerna bär är tillgängliga online på drmartens.com och i butik.

Läs mer här om Dr Martens ikoniska skomodell 1461.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *