Dr. Martens samarbetar med Nattskiftet

dr martens nattskiftet

Dr. Martens samarbetar med Nattskiftet för att motverka otrygghet och ta tillbaka natten för unga. Initiativet bygger på Dr. Martens långvariga engagemang för att stötta lokala communities inom den kreativa industrin och stötta ungdomskulturer.

Det ikoniska skovarumärket Dr. Martens har under sin över 60 år långa historia varit en del av musik-, festival- och nattklubbsscenen världen över. Samtidigt som man stöttat ungdomskultur och varit en symbol för självständighet och attityd så har kulturen också en baksida. Många unga känner sig otrygga när man går hem från en utekväll eller spelning och för att motverka den här rädslan grundades organisationen Nattskiftet 2014.

dr martens nattskiftet

Tillsammans består Nattskiftet av Nattkompisar (volontärer) som vandrar stadens gator eller befinner sig på fester eller festivaler under kvällstid för att skapa trygghet och minska utsatthet. Genom samarbetet så stöttar Dr. Martens Nattskiftets arbete och dessutom kommer en del av organisationens medlemmar att bära Dr. Martens WinterGrip-kollektion under sina nattvandringar framöver, för optimalt skydd i stadens vinterklimat.

För oss på Nattskiftet är en av de viktigaste hörnstenarna i vår verksamhet att våra volontärer – våra Nattkompisar – själva ska vara trygga och säkra för att vi på bästa sätt ska kunna skapa trygghet för andra. Därför är vi mycket glada över att kunna samarbeta med ett företag som Dr. Martens, för att skapa maximal bekvämlighet för våra Nattkompisar, säger Helena Sandahl, ordförande Nattskiftet.

Alla skor som volontärerna bär i bilderna är tillgängliga den här vintern och tillhör Dr. Martens WinterGrip-kollektion. Skorna finns tillgängliga online på drmartens.com och i butikerna i Norden:

– Sverige: Dr. Martens, Katarina Bangatan 15
– Danmark: Dr. Martens Fiolstræde 24, København 
– Norge: Dr. Martens Torggata 23, Oslo

Dr. Martens kollektion Urban Protection

dr martens wintergrip kängor

Varje säsong utökar Dr. Martens sin Urban Protection-kollektion i och med att dom utvecklar sina 3 innovationspelare som ska ge ett starkt vintermotstånd: vattenresistent DryWair, isolerande WarmWair och halksäkrade DM’s WinterGrip. Skapade för att hålla säsongerna igenom.

dr martens wintergrip kollektion

DM’s WinterGrip-kollektion är skapad på en unik innovativ sula med räfflad botten för extra grepp och hållbarhet. Det senaste tillskottet i DM’s WinterGrip line-up är modellen 1460 Blizzard. En kompromisslös och slittålig vinterkänga med 8-håls-siluett likt originalen.

1460 Blizzard är gjord på Blizzard WP, ett slätt premiumläder med en korn-och-salt-tålig och vattenresistent finish, och finns tillgänglig i svart eller tan med en svart fleecelinning för komfort och värme.

Skon har guldfärgade öglor, randiga vandringsinspirerade snören och förstklassiga welt-detaljer. Förstärkt med DM’s gula signatursöm är dessa skor designade att tåla vad du än utsätter dom för.

dr martens vinterskor för damer

I Womens DM’s WinterGrip-kollektion för AW21 tillkommer två nya modeller. 1460 Pascal finns tillgänglig i svart och brun Snowplow WP – en ännu tuffare version av DM’s klassiska Crazy Horse- läder med en vattenresistent, salt-och-korn resistent beläggning, samt en varm fleecelinning för att hålla kylan ute. Antika vandringsinspirerade guldkrokar och gulrandiga skosnören som matchar den gula sömmen.

Snowplow WP är ett slitstarkt läder med en naturligt använd look – så det finns ingen anledning att inte sätta dessa skor till sitt test.

dr martens wintergrip kollektion 2022

1460 är inte den enda originalsiluetten som har fått en vädermotståndig boost den här säsongen. Dr. Martens nya WarmWair är designad med Valor WP och innefattar en rework på DM’s 2976 Chelsea Boot tillsammans med 1460 Pascal. Valor WP är ett vattenresistent läder med en tumlad yta för en robust effekt.

dr martens warmair

Valorsamlingen är försedd med mjuk fleece-linning som ger extra isolering – samt fleecefodrade inlägg för att hålla dig varm när kylan ändå smyger sig på. Komfort inifrån och ut. 1460 Pascal har en ny plös och båda siluetterna har rullade toppar för komfort.

dr martens vinterskor

Nya coola Streeter läder är denna säsong här för att skaka om DM’s Womens WarmWair- kollektion. 1460 Serena Collar är fodrad med fuskpäls och har en matchande fåll – tillgänglig i svart och svart eller khakigrå och brun. Streeter är ett fett läder som är lika hållbart och orubbligt som de som bär DMs. 1460 Serena Collar är detaljerade med breddade skosnören och en mix av vandringsinspirerade funktioner. Utformade på DM’s egna ruggade BEN-sula är dessa kängor Docs ända ner till det sista gula stygnet.

dr martens jadon

Med attityd och motståndskraft inbyggt från sulan upp är ingen line up fulländad utan DM’s mycket höga statementkänga, Jadon. Förra året introducerade DM’s en fuskpälsfodrad variant av Jadon i Black Pisa-läder för användning året runt. För AW21 finns den fuskpälsfodrade siluetten i full volym och tillgänglig i Brown Abruzzo WP – ett vattenresistent, mjukt läder med en mustig och antik framtoning, gjord för de modiga. Toppad med gul söm och DM’s signatur-hålöggla. För de användare vars liv inte stannar när temperaturen faller.

Den nya Urban Protection-kollektionen lanserades under november och december och finns nu tillgänglig i utvalda butiker och hos drmartens.com.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *