Dresscode på Solvalla – hur den moderna gentlemannen klär sig på trav

Solvalla har inga officiella riktlinjer när det kommer till ”dresscode” eller klädkod – varken för män eller kvinnor. Med andra ord har man stor valfrihet när det kommer till valet av ”outfit”, även om man inofficiellt förväntas klä sig med respekt för andra besökare.

Dock existerar det några oskrivna regler vilka ofta härleds till valet av kläder i samband med besök hos travbanor, framför allt när det kommer till hur den moderna gentlemannen förväntar klä sig – något som vi ämnar diskutera härnäst!

Innan vi går in på valet av kläder i samband med besök på Sveriges största travbana bör man dock vara medveten om att spel på hästar erbjuds även via sajter som tillhandahåller betting utan svensk licens i samma utsträckning som licensierade operatörer.  

Kostym

Vid besök på Solvalla är det vanligt att bära kostym, skjorta och byxor. Under varma sommarmånader bör man dock fokusera på att välja linnekostym i form av ljusare färger.

Är man ute efter en traditionell framtoning är neutrala färger i kombination med mönstrad skjorta eller slips att föredra. Man bör dock undvika att uppfattas som att man kommer direkt från kontoret!

Man behöver även fokusera på att säkerställa att valet av kostym ligger i proportion med resten av kroppen. Även om skräddarsydda kostymer är att föredra, räcker det i många fall att förlita sig på de billigare varianterna hos klädbutikerna.

Slips

Valet av slips i samband med besök på Solvalla behöver övervägas noga. Det faktum att slipsen vanligtvis uppfattas som formell medför att individen i fråga sällan uppfattas som avslappnad och således öppen för kommunikation.

Har man dock svårt att lämna slipsen i garderoben bör man lägga fokus på att välja slips med ett roligt mönster i kombination med betydligt mer vågade färger. Självklart är det även viktigt att välja slips baserat på ens personlighet!

Hatt

Även om Solvalla inte har officiella krav på att besökarna ska bära hatt förknippas accessoaren ofta med travbanor! Framför allt är valet av hatt ett obligatoriskt måste i samband med besök på internationella löparbanor.

Om solen ligger framme är fedorahatten förmodligen ideal även under ett besök på Sveriges största travbana. Hatten kommer att skydda huden från UV-strålning, samtidigt som man står ut från mängden.

Skor

Bekväma skor i kombination med diskreta färgval utgör det ideala valet i samband med ett besök på Solvalla! En oskriven regel som ofta förknippas med löpbanor är att strumporna ska täcka anklarna.

Vi rekommenderar även att man anpassar valet av skor baserat på väderförhållandena. Under regniga höstdagar är det betydligt mer lämpligt att välja vattentåliga skor, samtidigt som man under varma sommardagar väljer svalare loafers.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *