En av världens mest exklusiva parfymer till Sverige

roja perfume luxury

Gents, ledande i Norden på manlig livsstil, lanserar nu Roja Parfums som det internationella lyxvarumärkets enda partner i Sverige. Gents har i flera omgångar under de senaste åren skämt bort oss svenskar med lanseringar av några av de mest lyxiga och exklusiva parfymerna i världen, däribland Creeds Les Royales Exclusives och Xerjoffs Kampuchea Noir. Nu är det alltså dags igen och denna gång med ett av parfymvärldens riktiga pärlor.

Det finns parfymer, och så finns det – Parfymer. Roja Parfums (Roja Dove) tillverkar några av världens mest exklusiva dofter, välkända bland miljardärer och Mellanösterns oljearistokrati. Bästsäljaren, Roja Elysium, sålde slut mindre än en timma efter lanseringen hos Gents.

Elysium tillhör en doftkategori som passar det svenska klientelet väl, både i pris och vad gäller noter. Det finns även lättare variant av Elysium, en cologne, för vilken man till drygt halva priset får en frisk doft av grapefrukt, svarta vinbär och enbär som bärs upp av cederträ och ambra. En mycket elegant doft som passar för alla tillfällen, både på kontoret och i cocktailbaren.

Roja Elysium Pour Homme Cologne
Roja Elysium Pour Homme Cologne

I andra änden av spektret hittar vi Roja Parfums Haute Luxe, en parfym som endast tillverkas i 250 exemplar årligen och där några av världens mest exklusiva doftnoter skapar ett doftsmycke utan like. 30 000 kr får köparen betala för detta konstverk, och här handlar det om exklusivitet och en unik skapelse som inte vem som helst bär på sig. Sannolikt är Roja Parfums Haute Luxe världens mest lyxiga och svåråtkomliga parfym, så går du omkring med denna doft är du minst sagt unik.

Haute Luxe är en så kallad ” Chypré”, det vill säga en parfym med en citrustopp som balanseras av kryddiga, träiga basnoter ofta i kombination med exempelvis sötman i ekmossa och vanilj. Det ger både djup och bredd, liksom en känsla av sensualitet och flärd. Guldflarnen i parfymen fungerar som en påminnelse om att denna bärnstensfärgade vätska, gjord på de finaste naturliga ingredienser, faktiskt betingar ett högre kilopris än guld. Doften är mjukt varm och träig – en utmärkt vinterdoft för rätt köpare.

Det ska också betonas att Roja Haute Luxe är en ”parfum”, inte ”eau de parfum” och därmed tillhör den fylligaste doftkategorin, och den finns på grund av sin exklusiva och sällsynta karaktär endast tillgänglig i ett exemplar i Sverige årligen.

lyxparfymer roja

Då det gäller sommardofter är bärnsten (Amber) en riktig favorit för mig personligen. I Amber Aoud har man kombinerat den lyxiga agarträdet (Oud) med bland annat starka noter av rosor och bärnsten för att erhålla en orientalisk och söt doft.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *