En guide till höstens herrmode – Fokus på byxorna

höstens herrmode 2019

Inom modet handlar mycket om tycke och smak, samt de klädkoder som finns inom de kretsar man rör sig. Om herrmodet under den första delen av 1900-talet kretsade mycket kring de små förändringar som skedde kring det formella, finns nu alla stilar representerade. Bland annat så kallad Street Style har varit populär bland många män under de senaste årtiondena.

Här väljer vi dock att fokusera på det mer formella herrmodet när vi går igenom några av de synliga trenderna till hösten 2020. Just nu är det mycket fokus på miljötänk och komfort. Det syns framförallt i materialvalen där man satsar på återvinningsbara plagg och att dra nytta av de tyger som redan finns i omlopp.

Trenderna inom herrmodet hösten 2020 – byxorna

När det handlar om de enskilda detaljerna kunde man säga att vi nu, precis som till sommaren, ser allt fler byxmodeller med en högre midja och frontveck.

snygga byxor för män 2020

Silhuetten varierar väldigt mycket för tillfället. Det som är anmärkningsvärt är att vi hos den yngre generationen ser en allt lösare silhuett hos många av plaggen, medan de som gillar det mer klassiska herrmodet numera satsar allt mer på en smalare silhuett.

Det gäller både hos kostymbyxor och chinos. Om det bara är möjligt bär man helst dessa byxor utan bälte för att få fram de snygga detaljerna hos byxorna i midjan.

snyggaste byxorna för män 2020

Skräddarsytt är mycket populärare än på länge och även inom ready-to-wear segmentet syns ett ökat intresse för plagg som sitter när huden. Den nya tidens stretchplagg möjliggör också detta på ett helt annat sätt än vad som varit fallet tidigare.

Här tar vi fram några av de snyggaste byxorna för hösten 2020.

Hög midja med dubbla frontveck

hög midja med dubbla frontveck herrmode 2020

Den höga midjan med dubbla frontveck har verkligen fått en skjuts framåt inom herrmodet. Det som tidigare ansågs aningen ”gubbigt” är nu något eftersträvansvärt oavsett ålder.

Ett relativt nytt italienskt märke på herrmodescenen är byxspecialisten Pantaloni Torino eller PT01, som grundades år 2006. Hos PT01 sys byxorna upp av de finaste italienska tyger och här syns en stor detaljrikedom hos de olika modellerna.

Frontveck och uppslag

byxor med frontveck och uppslag herrmode 2020

Även då det gäller byxor med normal midja syns nu frontveck och uppslag. Här syns kostymbyxor med smal passform och dubbla frontveck från Morris Heritage, som är tillverkade i en tunn och fin ullväv signerad Vitale Barberis Canonico, en italiensk vävproducent.

Bekvämt skräddat

bekvämt skräddat herrmode 2020

Då det gäller trender för män är bekväma plagg hetare än någonsin, oavsett om det handlar om Street Style eller formellt mode för män. Det gör att man nu ser allt flera korsningar med detaljer som vi normalt ser på gympabyxor och kostymbyxor.

Här har vi ett exempel på detta med en avslappnad byxmodell med resår samt snörning i midjan från Filippa K. Dessa är tillverkade i en linblandning, vilket skapar en luftig väv som passar utmärkt under både hösten och varmare dagar.

Croppade byxor

croppade byxor för män 2020

En annan detalj som vi kan se allt oftare hos män är så kallade ”croppade” byxor. Det är ett uttryck som används för att beskriva byxor med högre skärning, som gör att fotknölarna blottas.

Inom det traditionella och klassiska herrmodet finns det ett visst motstånd mot denna trend. Det kan dock inte förnekas att det är en riktigt snygg trend inom herrmodet. Speciellt när byxorna bärs tillsammans med sneakers.

Hyr syns en liknande modell som ovan från Filippa K, men i en något varmare, stretchig ullblandning. Denna. byxmodell passar såväl till en dressad look som en mer avslappnad.

Jeansmodet 2020

Ett par jeans har såklart sin givna plats i varje mans garderob. Vad kan vi då säga om jeansmodet för män år 2020? Det har blivit allt tajtare under årens lopp och bland många yngre män har också slitna jeans varit en trend. Hål på jeansen har varit eftersträvansvärt, där byxorna genomgått en behandling för att efterlikna användning i 10 år.

Om du dock önskar en mer klassisk stil kan mörka och rakare modeller rekommenderas. Dessa kan nämligen i högre grad kombineras med kavaj. Speciellt mogna män bör tänka efter några gånger innan de kastar sig in i de senaste trenderna gällande jeansmodet.

snyggaste jeans för män 2020

511 ™ Slim Fit Jeans är en ny klassiker från Levi’s, en rak och snävare passform än originalmodellen 501 samt betydligt smalare benslut. En modell som kan rekommenderas för den som vill ha en klassisk och mångsidig modell.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.