En guide till höstens herrmode – Fokus på byxorna

höstens herrmode 2022

Inom modet handlar mycket om tycke och smak, samt de klädkoder som finns inom de kretsar man rör sig. Om herrmodet under den första delen av 1900-talet kretsade mycket kring de små förändringar som skedde kring det formella, finns nu alla stilar representerade. Bland annat så kallad Street Style har varit populär bland många män under de senaste årtiondena. Här tar vi fram några av de snyggaste byxorna för hösten 2022.

Här väljer vi att fokusera på det mer formella herrmodet när vi går igenom några av de synliga trenderna till hösten 2022. Just nu är det mycket fokus på miljötänk och komfort. Det syns framförallt i materialvalen där man satsar på återvinningsbara plagg och att dra nytta av de tyger som redan finns i omlopp.

Trenderna inom herrmodet hösten 2022 – byxorna

Vi kan se en viss återgång till mer normala midjor på byxorna efter några säsonger där det varit populärt med en högre midja och dubbla frontveck på byxorna de senaste säsongerna. Dessa finns ännu kvar, men är ännu så länge inte lika framträdande i herrkollektionerna för hösten och vintern 2022.

Herrbyxor i stretchtyger

Det är tydligt att byxor i stretchmaterial är populära i de kollektioner som presenterats. Chinos i bomullsstretch är framträdande hos byxspecialister som Briglia 1949, Incotex och PT1. Även Oscar Jacobson lyfter fram sin modell Danwick med avsmalnande passform bomullsstretch i sin höst- och vinterkollektion.

Silhuetten är också aningen smalare än vi blivit vana med från tidigare säsonger. Det är något som även rimmar väl med trenden med mer stretchmaterial eftersom detta ger en smickrande passform.

Skräddarsytt är mycket populärare än på länge och även inom ready-to-wear segmentet syns ett ökat intresse för plagg som sitter när huden. Den nya tidens stretchplagg möjliggör också detta på ett helt annat sätt än vad som varit fallet tidigare.

Herrbyxor i manchestertyg

Bland de material som kommer extra starkt in i kollektionerna bland herrbyxor hösten och vintern 2022 märks bland annat manchestertyger. Det slitstarka manchestertyget är definitivt en av de stora trenderna oavsett plagg denna höst och vinter. De stora fördelarna med detta tyg är den nämnda hållbarheten och mjukheten. Det är också ett tyg som håller värmen bra.

Det är också roligt att se att märken som Oscar Jacobson satsat på manchesterbyxor i bomullsstretch i deras höst- och vinterkollektion. Det ger en riktigt smickrande passform på byxorna. Manchestertyget ger också ett sammetsliknande utseende som är riktigt stiligt.

Byxor i flanelltyg

Flanell är ett utpräglat höst- och vintertyg och bland herrbyxorna är detta material populärare än någonsin i höst- och vinterkollektionerna. Ett par gråa eller ljusgråa flanellbyxor hör definitivt hemma i var mans garderob hösten och vintern 2022. Denna färg tillsammans med lystern på tyget är perfekt att kombinera med kavajer och ytterrockar i beige, kamel eller brunt.

Frontveck och uppslag

Något av det stiligaste du kan bära denna höst och vinter är byxor med frontveck och uppslag. Detta är detaljer att hålla koll på gällande herrbyxor för denna säsong. Du hittar denna typ av byxor från många olika märken och i flera olika tyger.

Vi vill speciellt lyfta Oscar Jacobsons klassiska modell Denz om du letar efter denna typ av byxor i flanell.

Byxor med avsmalnande passform

Ytterligare en detalj att hålla koll på gällande herrbyxor är den avsmalnande passformen. Dessa byxor passar bäst för normal kroppsbyggnad och väldigt breda vader kan göra att de ser oproportiella ut på dina ben. Bland annat Tiger of Sweden och Oscar Jacobson har stiliga byxor med avsmalnande passform.

Bekvämt skräddat

Då det gäller trender för män är bekväma plagg hetare än någonsin, oavsett om det handlar om Street Style eller formellt mode för män. Det gör att man nu ser allt flera korsningar med detaljer som vi normalt ser på gympabyxor och kostymbyxor.

Här har vi ett exempel på detta med en avslappnad byxmodell med resår samt snörning i midjan från Filippa K. Detta är en oerhört populär modell som lanserats i flera olika tyger genom åren och i höst- och vinterkollektionen finns den även i flanell.

Jeansmodet 2022

Ett par jeans har såklart sin givna plats i varje mans garderob. Vad kan vi då säga om jeansmodet för män år 2022? Det har blivit allt tajtare under årens lopp och bland många yngre män har också slitna jeans varit en trend. Hål på jeansen har varit eftersträvansvärt, där byxorna genomgått en behandling för att efterlikna användning i 10 år.

Om du dock önskar en mer klassisk stil kan mörka och rakare modeller rekommenderas. Dessa kan nämligen i högre grad kombineras med kavaj. Speciellt mogna män bör tänka efter några gånger innan de kastar sig in i de senaste trenderna gällande jeansmodet.

511 ™ Slim Fit Jeans är en ny klassiker från Levi’s, en rak och snävare passform än originalmodellen 501 samt betydligt smalare benslut. Detta är två modeller av jeans som kan rekommenderas för den som vill ha en klassiska och mångsidiga byxor för många sammanhang.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *