Enkelhet och elegans i Uniqlos höst- och vinterkollektion

vår och sommarmode 2021 uniqlo

Som vi nyss kunde meddela öppnar UNIQLO sin andra butik i Sverige på fredag. Nu tillkännager den den japanska klädåterförsäljaren UNIQLO lanseringen av Uniqlo U:s FW20-kollektion. Kollektionen kommer ut på marknaden den 18 september (försäljning av vissa produkter startar tidigare) och är designad av Christophe Lemaire, Artistic Director på Uniqlo U, och hans R&D-team i Paris.

För FW20-kollektionen har klassiker uppdaterats i en rikt varierad palett av neutrala toner och hudtoner. Något som smälter samman med djupa och dämpade färger för att framkalla en känsla av värme och mysighet. Uniqlo U FW20-kollektionen består av 38 produkter för dam, 39 produkter för herr samt 4 accessoarer.

herrmode hösten 2020

Uniqlo U Paris R&D Center

The research and development facility i Paris är en plats för experiment, en plats för att testa, innovera och skapa. R&D-centret i paris kompletterar sina motsvarigeter i Tokyo, Shanghai, New York och Los Angeles hos UNIQLO.

inspiration herrmode höst vinter 2020

Teamet i Paris består av designers och mönsterkonstruktörer i världsklass och bidrar signifikant till den pågående evolutionen av LifeWear genom sina framsteg med Uniqlo U.

mode för män 2020

Christophe Lemaire har designat kollektioner under eget namn sedan 1991 och har arbetat som Artistic Director på Lacoste samt haft samma titel på Hermès för women’s ready-to- wear.

2015 gjorde han ett samarbete med UNIQLO som resulterade i kollektionen UNIQLO AND LEMAIRE under Hösten/Vintern 2015 och Våren/Sommaren 2016. Christophe Lemaire blev titulerad Artistic Director of the UNIQLO Paris R&D Center 2016, där hans handplockade team av designers har skapat Uniqlo U-kollektionen.

stilinspiration män 2020 höst vinter

Nytt för herrmodet – sofistikerad värme

Herrmodet för hösten och vintern från UNIQLO har inspirerats av energin från den europeiska ungdomens gatukultur från årtionden tillbaka. Vi ser klassiska- och sportinfluenser i form av boxiga silhuetter och stora proportioner.

mode för män höst vinter 2020

Färgskalan

Neutrala och eleganta färgtoner balanseras upp med svart, vitt och mörkblått. Orange och Bordeuxröd ger rika accenter. Texturer och varma ytor, som manchester, ullblandad fleece och ulltröjör skapar en större känsla av komfort.

mode för män färger höst vinter 2020

Nyckelplaggen i kollektionen

En vadderad manchesterjacka i en avslappnad rundad silhuett erbjuder sofistikerad värme. En boxig halvrock med överdimensionerad krage och stormskydd framtill, för extra vindtätprestanda.

herrmode höst vinter 2020 nyckelplagg

Mjukt borstad fleece i form av en skjortjacka, tillåter inre och yttre mångsidighet. En modernt beskuren jacka i ullblandad fleece ger termisk värme.

stilinspiration herrmode höst vinter 2020
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *