Eton x Beatles: Beatles for sale

Eton x beatles skjorta

I ett av årets mer oväntade samarbeten så har Eton teamat upp med ingen mindre än The Beatles. Med inspiration av bandets rika historia så har Etons Creative Director Sebastian Dollinger tagit fram nio unika skjortor och en uppsättning matchande accessoarer.

I stark kontrast till Etons annars business-fokuserade sortiment så är det här en hyllning till lekfullheten.

En klassisk business-skjorta med ett gigantiskt ”Help”-tryck. Ett mönster gjort som en lekfull blinkning till den världsberömda bilden av medlemmarna på övergångsstället på Abbey Road. Ett mönster är inspirerat av Revolver-albumets ikoniska omslag.

Sebastian Dollinger har också återskapat John Lennons skjorta från dokumentären ”Get Back” som följer The Beatles under inspelningen av Let it Be-albumet. Dessutom innehåller kollektionen en moderniserad version av Paul McCartneys skjorta från samma dokumentär, men tillverkad av fint italienskt siden.

Den första kollektionen släpps den 13 november exklusivt på etonshirts.com, i utvalda Etonbutiker och alla Harry Rosen-butiker i Canada. Eton hintar också om fler uppföljande kollektioner med accessoarer som halsdukar, slipsar och näsdukar.

Eton shirts x beatles

Modet går alltid i cykler. Efter en lång period av välskräddat och sobert herrmode är det inte omöjligt att det är dags för en ny sväng mot det psykedeliska och revolutionära som var slutet av 60-talet.

Med tanke på att Sebastian Dollinger för bara några veckor sedan meddelade att han lämnar Eton, där han arbetat i 20 år, blir hans mest lekfulla kollektion troligen också hans sista för Eton.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *